Wysoki ping

Witam. Od czasu Haloween mam niemiłosiernie wysoki ping w grze. Przed haloween ping wahał się w granicach 40 max 60 na wvw, teraz standard to 70 a przy walkach na wvw potrafić skakac do 300 +. Ktoś wie jak to naprawić ? Czytałem oficjalne forum, ludzie żalą się na wysoki ping ale nikt nie wie jak to naprawić. Próbowałem program WTFast i faktycznie coś pomogło aczkolwiek boję się z tego korzystać ponieważ czytałem że jeżeli ktoś będzie akurat korzystać z nielegalnych programów to mogę przez to dostać bana ( mamy wtedy wspólne ip czy coś takiego). Próbowałem różnych sposobów na zmniejszenie pingu-czy to przez tutoriale na YT czy ustawienia karty sieciowej-nic nie pomogło. Dodam iż na speedtest.pl mój ping to 30 na internecie lte od orange i 20 na internecie kablowym (120mb) od netii. Takie problemy mam tylko w gw2, inne gry śmigają bez problemów. Ktoś wie jak mógłbym to naprawić ? Będe bardzo wdzięczny bo szczerze to nie da się normalnie grać ;/

Również korzystałem z wTFasta bo na WvW ping potrafiłem mieć po 2000

U mnie problemem był sam internet Neostrada(orange), ponoć bardzo dużo graczy ma z neostadą wysoki ping, nie wiem jaki masz internet ale jak od orange to nic z tym nie zrobisz

Ja osobiście korzystałem z WTFast i bana nie dostałem, zawsze możesz napisać do supportu, opisać problem z pingiem i zapytać się czy WTFast jest legalny

Zwykle siedzę na internecie z netii 120mb i tak jak mówiłem tylko w gw2 mam taki ping. właśnie podobno nie jest legalny, tak przynajmniej mówili gracze na oficjalnym forum gw.

Spokojnie mozesz uzywac :) Nie masz sie czym przejmowac . Sam uzywam od ponad 2 lat w kazdej praktycznie grze od GW2 po FF14 . Jednak od siebie polecam Pingzapera . Program 2 razy tanszy (120 zl ) na rok a nie ma roznicy miedzy wtfastem a nim ( wiec po co przeplacac ) . Tu masz reflinka jak jestes zainterseowany https://pingzapper.com/ref/t4l4r1 ( korzystamy z niego oboje , kiedy ty oplacisz miesiac ja dostaje free i ty takze dosatjesz dodatkowy miesiac czyli masz 2 miesiace w cenie 1 ) . Na potwierdzenie Once the referred player pays for his/her first month, both you and the referred user will receive a free bonus month.

Zwykle siedzę na internecie z netii 120mb i tak jak mówiłem tylko w gw2 mam taki ping. właśnie podobno nie jest legalny, tak przynajmniej mówili gracze na oficjalnym forum gw.

Neostrada.Netia/UPC to praktycznie ejdno i to samo, no ja też tylko w GW2 miałem takie pingi

Poszukaj sobie gw2 launchbuddy i tam mozesz sobie wybrac z jakich serwerow bedziesz korzystal. Czasami cos to daje czasami nie.

Mi ping nagle zaczal skakac jakis rok temu juz, wybulilem te pare zlotowek na wtfasta i nie zaluje, w zadnej grze ping mi nigdy nie szaleje no chyba faktycznie moj internet zaczyna zdychac. Bana na pewno nie dostaniesz.

Witam. Od czasu Haloween mam niemiłosiernie wysoki ping w grze. Przed haloween ping wahał się w granicach 40 max 60 na wvw, teraz standard to 70 a przy walkach na wvw potrafić skakac do 300 +. Ktoś wie jak to naprawić ? Czytałem oficjalne forum, ludzie żalą się na wysoki ping ale nikt nie wie jak to naprawić. Próbowałem program WTFast i faktycznie coś pomogło aczkolwiek boję się z tego korzystać ponieważ czytałem że jeżeli ktoś będzie akurat korzystać z nielegalnych programów to mogę przez to dostać bana ( mamy wtedy wspólne ip czy coś takiego). Próbowałem różnych sposobów na zmniejszenie pingu-czy to przez tutoriale na YT czy ustawienia karty sieciowej-nic nie pomogło. Dodam iż na speedtest.pl mój ping to 30 na internecie lte od orange i 20 na internecie kablowym (120mb) od netii. Takie problemy mam tylko w gw2, inne gry śmigają bez problemów. Ktoś wie jak mógłbym to naprawić ? Będe bardzo wdzięczny bo szczerze to nie da się normalnie grać ;/