Wysokie PINGi co zrobić?

Mam duży problem z shooterami otoz mam taki ping np. w rust 90-125 (mozliwe ze wiecej) co powoduje że dochodzi do takich irytujacych sytaucji w których np. strzelam 2 heady wrogowi a przez opoznienie nie zabijam przeciwnika bo pociski wedlug serwera nie trafiaja w cel.

Próbowałem już zniwelowac ping WTFastem ale odważe sie powiedzieć że nie pomógł ale nawet zaszkodził.(zla konfiguracja?)

Co robić w takiej sytuacji? Czy zmiana routera na lepszy pomoże?

Może masz słaby internet? Jeśli tak to programy nic nie pomogą.

Winny raczej dostawca niż twój sprzęt...

Napisz jaką masz prędkość intrenteu, nazwe dostawcy oraz zrób testy (speedtest i inne takie) podaj to wszystko i się pomyśli. Zobacz też jakie serwery wybierasz w ruscie (możliwe że łączysz się na amerykańskie albo jakieś inne odległe (australia, francja, hiszpania, włochy)

net 10mb od t-mobile i gram na Polskich serwerach

Albo dostawca lipny, a z tego co wiem to t-mobile do najlepszych nie nalezy, albo masz wirusy na kompie.

Skan programem Malwarebytes i AdwCleaner, następnie dobrym antywirusem, np AVG Free.

Jeśli po skanowaniu i dalej będzie wolno chodził to zainstaluj jakiegoś dobrego Firewalla i będziesz widział, czy masz jakieś niechciane połaczenia z Internetu. Jeśli tak, to je blokujesz. Nie wiem jakie Firewalle obecnie są dobre bo nie używam. Dawno temu używałem ZoneAlarm pro.

No to nie będe się powtarzał tylko powiem tyle żebyś zastosował się do rad danych przez FieryAngel, oraz jesli jest mozliwosc zadzwonic do dostawcy popytać(ale i tak przeważnie tam siedzą ciemniaki) w ostateczności zmienić dostawcę (Dialog, Vectra itd)

stestuj lacze tym : http://www.speedtest.net/

powiedz jaki masz ping. Ja dla przykladu mam 40ms co jest dobrym wynikiem

jak ma testować ping to jużlepiej wbić na stronkę pingtest.net.

Wymagana Java

Możesz sprawdzić ping wpisując w uruchom cmd

a potem ping wp.pl albo ping interia.pl

I tam masz ping,przy takim necie jak ten taki ping to są tylko 2 możliwości(virusy,dupny dostawca)

Jeśli to nie wirusy idź do dostawcy neta i skargę złóż xD

:DDDDDDDDD

T-mobile? Czyli masz internet mobilny? W taki razie nic nie pomoze. Mialem taki sam tylko od orange i pingi byly takie same 80-150, probowalem wszystkiego i na nic... taki juz chyba urok internetu mobilnego.

Jeżeli to jest internet mobilny to się nie dziwie takim pingiem. Internet mobilny jest typowo dla ludzi ktorzy duzo podróżują (biznesmeni, kontrachenci itd itp), typowy internet zeby sprawdzic poczte, wiadomosci w internecie pejsbuka i takie tam. 100% nie nadaje się do gier.

Mam duży problem z shooterami otoz mam taki ping np. w rust 90-125 (mozliwe ze wiecej) co powoduje że dochodzi do takich irytujacych sytaucji w których np. strzelam 2 heady wrogowi a przez opoznienie nie zabijam przeciwnika bo pociski wedlug serwera nie trafiaja w cel.

Próbowałem już zniwelowac ping WTFastem ale odważe sie powiedzieć że nie pomógł ale nawet zaszkodził.(zla konfiguracja?)

Co robić w takiej sytuacji? Czy zmiana routera na lepszy pomoże?