Otóż w spoczynku (teraz gdy są fale upałów ) Speedfan pokazuje że temperatura wynosi 54 stopnie gdy przeglądam internet otworzone pięć kart dodam że użytkowałem gdzieś z 40 min . Czy takie temperatury są normalne ? Poza tym wczoraj karta się wyłączyła, przestała wyświetlać obraz , bardzo mnie to niepokoi , proszę o pomoc . Z góry dziękuje
Wysokie temperatury Gigabyte GTX 770 Wind 3
Temperatura jak najbardziej normalna. Jednak ten zanik obrazu to inna bajka. Jaki system?
54 stopnie... Koleś u mnie karta dochodzi do 70 stopni podczas grania...
Nic się nie bój, kompa Ci to nie spali.
Mój system to windows 7 . Właśnie jak przeglądam sobie internet w tle działa Bitdefender oraz taki program Razer Cortex i sie troszeczke boje że 54 podczas takie przeglądania to troche problem
jak nie ma jedzenia to sie zdycha z głodu, jak jest gorąc to jest gorąco - piknie i logicznie nie widze problemu xD
Też mam windforce 3 od Giga i przy przeglądaniu neta mam ok 36. Lepiej jakbyś uruchomił jakaś grę która obciąża Ci kompa i wtedy daj znać jakie temperatury.
Wygląda na problem z kartą. Te temperatury są dosyć normalne - możesz jeszcze podać temperatury pod obciążeniem.
"Poza tym wczoraj karta się wyłączyła, przestała wyświetlać obraz , bardzo mnie to niepokoi , proszę o pomoc . Z góry dziękuje :D" - Tak bardziej szczegółowo ? Jakiś błąd pokazało ? Obraz wrócił po chwili ? Komputer się zresetował ? Karta w ogóle działa czy już się nie włączyła ?
@Edit
Możesz jeszcze zarzucić test MemTestem ( Taki programik który skanuje pamięci RAM ).
@Edit2
Możesz poszukać jeszcze fix-biosa na stronie Gigabyte, podłączyć monitor do innego wejścia na karcie.
Karta nagle przestała wyświetlać obraz takie pyk i nie ma , niby działa się kręcą sie wentylki ale obrazu nie ma i sie nie włącza .
Masz możliwość sprawdzić tą kartę w innym kompie ?
Nie za bardzo :/ . Teraz wyczyściłem to mam 39-40 w spoczynku jak neta przeglądam
Karta ma gwarancje ? Może masz drugi monitor który możesz podłączyć ?
Ma gwarancje , nie posiadam niestety drugiego monitora
Skanuj pamięci tym MemTestem, i wgraj nowego Biosa do karty graficznej. Jak nic nie pomoże to nagraj krótki filmik jak to wszystko wygląda i wyślij kartę na gwarancje.
@Edit
Podłącz nawet telewizor jeżeli masz taką możliwość, i pograj na nim troszkę.
Powiesz mi jak wgrać biosa do karty może ... wgl całego biosa zaktualizuje tylko jak ? :/
AHHAhAHAHHA, Moja dochodzi nawet do 100 spokojnie Pozdrowienia od chipu gf100
http://www.gigabyte.pl/products/page/vga/gv-n770oc-2gd/download/
"Warto również wspomnieć, iż Gigabyte poleca dwie aplikacje do aktualizacji BIOS-u w kartach graficznych - Easy Boost utility oraz VGA@BIOS utility. Dokładne instrukcje aktualizacji znajdziecie w tym i w tym dokumencie."
Masz taką oto linijkę tekstu w drugim linku. To są dokładne instrukcje, przeczytaj je sobie.
Mialem to samo ale na innym gtx, cos chyba nawalaly sterowniki i windows bo po formacie i nowych sterownikach smiaglo normalnie.
@Fennri dzięki stary , teraz karta sie nie grzeje , wszystko cacy
Speedfan pokazuje że temperatura wynosi 54 stopnie gdy przeglądam internet
A HW_Monitor ile pokazuje ?
Włącz program, pograj w coś z nowszych gier tak z pół godziny i wstaw screenshota z okna HW_Monitora.
HwMonitor pokazuje w spoczynku 42 stopnie teraz . biorąc pod uwage upały i ciepło dość w moim pokoju jest to chyba całkiem okej
A z tym biosem to nie ma problemu to jest aktualizacja , czyli powinno coś poprawić