Ostatnio nie mogę znaleźć gry dla siebie, grałem w wiele mmorpg ale z czasem okazuje się w nich coś nie tak ^^.
Szukam czegoś bez najlepiej bez limitu cap lvl i od razu napiszę że na Tibię nie mogę patrzeć ta grafika 2d gryzie mnie w oczy, Grałem też w BDO aczkolwiek robienie tam gearu jest zbyt frustrujące xD. Najbardziej przypadł mi do gustu Kalonline gdyby nie że gra jest w fazie umierania a wydawca próbuje maxymalnie doić graczy to tam bym został. szukam czegoś podobnego (otwarty świat, przyjemny grind aoe, rozsądny system enchantu,możliwie bliska lokalizacja serwera granie na serwerach kr przy pingu 300+ jest średnio przyjemne)
Grałem w :
Aion’a [prawie 2 lata z każdym dodatkiem było tylko gorzej]
ESO [do soft cap gralem solo jakieś dziwne skalowanie mobków ]
BDO [pen da się w ogóle wbić?]
WOW [jakoś po pandari nie miałem już serca wracać]
Neverwhinter [irysujący system diamentów]
B&S [mam gunnera 1.1k+ap jakoś nie widzę sensu grindu w bnsie ]
TERA [skonczyła się dla mnie jak przeszła na f2p ]
Revelation [postacie ruszaja sie jakby miały kij w duie]
ArchAge [gdyby nie było labor pointów byo by ciekawe]
Linage II [fajne rzeczy są nie do wydropienia solo]
POE,DIablo3,Diablo2,Diablo, Devilion [jakoś hns to chyba nie dlamnie]
Mu Legend - [nawet sentyment do mu online mu nie pomoże xD]
Wild Star - [gra jest praktycznie martwa]
FFIV - [zniechęcił mnie combat system mimo sentymentu do uniwersum global cooldown co to Kuwa jest]
podsumowując szukam czegoś z grafiką 3d otwartym światem gdzie nie muszę koniecznie zbierać się na konkretną godzinę żeby coś pograć gdzie mogę pogrindować przyjemnie aoe i to co grinduje nie jest zupełnie pozbawione wartości.
co do ograniczeń sprzętowych brak na średnich detalach nie spotkałem gry która by nie ruszyła płynnie