X360 Fifa 13 czy 14?

Witam planuje zakupić na mojego klocka jakąś fife aby było w co pograć wieczorami lub z bratem

tylko pytanie która będzie lepsza 13 czy 14 ?

co byście polecili ?

lepiej czekać na droższą 14 z aktualnymi składami , strojami i ligami + ekstraklasą

czy 13 z starszymi składami ( samemu mozna zrobić aktualne ) lipną ekstraklasą i troszeczkę starszymi strojami i ligami ?

Na PC między 13 a 14 nie widzę prawie żadnej różnicy. Jedyne bardziej widoczne zmiany to zmiana wizualna menu,nowe ligi itp. Z tą fizyką strzału to aż tak tego nie widać.

Co prawda wersja z PC a Xboxem się różni dość sporo to tak czy siak nie wydałbym 200zł na fife 14 jako odgrzewany kotlecik z budy zwanej EA Sports.

Kupiłbym Fifa 13 za groszę a gracze tak czy siak będą jeszcze bez problemu.

Jeżeli na xboxa to możesz kupić używana 13 teraz możesz bez klucza grać online za darmo, oczywiście jeśli masz wykupionego liva. Niestety w tym roku fifa wypada dużo słabiej niż pes który prezentuje się wyśmienicie.

Ale on nie pytał o TO gówno ( czytaj pes )

Fife 14 lepiej :) W razie czego w fut-a będziesz sobie mógł pograć :)

Ale on nie pytał o TO gówno ( czytaj pes )Fife 14 lepiej W razie czego w fut-a będziesz sobie mógł pograć
Grać w tą samą grę z zmienioną oprawą wizualną menu i jakieś malutkie poprawki. Rozsądkiem nie pałasz chłopcze. Ludzie na necie zjechali już fife 14 nazywając ją FIFA 13.1 gdyż równie dobrze mogliby wydać patch aby tak wyglądała 13 jak wygląda 14 ale Marketing.

to tak

po 1 dzięki za odpowiedzi

2. co do X live to i tak nie korzystam z tego

jeszcze jakieś opinie ? bo poczytałem troche to nie znalazłem ani jednej pozytywnej opini na temat 14 po wydaniu dema

Ściągnąłem fife 14 demo na pc i jest o niebo lepsza nie wiem czy jesteście ślepi ale gameplay jest o niebo płynniejszy oraz animacja jest poprawiona bardzo dobrze. Zostały zmienione strzały, podania, dośrodkowania oraz menu jest przejrzyste. Jeśli masz xbox'a 360 to możesz za darmo ściągnąć również demo jeśli się nie mylę.

Kup Fife 13, poniewaz 14 na starsze konsole i na PC (dlaczego EA znowu traktuje PC jako platforme poprzedniej generacji?) to tylko drobne usprawnienia, a prawdziwa nowa wersja pojawi sie na nowej generacji. Niby zrozumiale, ale i tak nie moge przelknac tego, ze PeCetowcy znowu sa w d*pie i pewnie przez kilka najblizzych lat bedziemy sie meczyc z ta sama gra, ale z nowymi skladami.

na nową generacje wyjdzie nowy silnik ignite który zmieni realizm kibiców. http://www.youtube.com/user/MHjerpseth?feature=watch tutaj mozecie zobaczyć jak fifa 14 się różni od fify 13 na obecną generację

Widać różnicę między 13, a 14. Bardziej płynna rozgrywka. Podania na dobieg górą bardziej dopracowane - Teraz ruchy są przyjemniejsze, i ta technika strzału - bomba.

AI zostało poprawione - Nawet komputer teraz próbuje strzałów z dystansu, podań prostopałdych, a na dodatek nie ma takich głupich błędów typu: Ja strzelam na bramkę, a tu mój dostaje w łeb i spalony... teraz zawodnicy schylają się, podskakują etc - dla mnie zmiany na plus :)

PS. Teraz pytanie do płaczków, co pisze, że nie ma żadnych zmian sensownych w tej iteracji fify. Jakie miały być te zmiany? Nie wiem, kupowanie hotdogów w przerwie meczu? ustawki kibiców? be a referee?

PS. Teraz pytanie do płaczków, co pisze, że nie ma żadnych zmian sensownych w tej iteracji fify. Jakie miały być te zmiany? Nie wiem, kupowanie hotdogów w przerwie meczu? ustawki kibiców? be a referee?

Takie jak w nowej Fifie na nowe konsole?

Takie jak w nowej Fifie na nowe konsole?

Fakt, takich zmian również bym chciał, ale każdy wie, że EA to fima nastaiwona na $$$ i zdają sobie sprawę z tego, że dużo lepiej zarabiają na konsolach niż na PC.

Moim zdaniem silniku Ignite nie zobaczymy nawet w 2015 roku na PC. Tutaj więcej info - tłumaczenie EA jest śmieszne, sam w FIFE 13 wyciągam ponad 350 fps, a pieprzą, że PC nie są przystosowane na nowy silnik.

//

A jak tam Wam przyszedł do gustu PES 14 ? Pobrałem wersję demo na PS 3 i widać dużą różnicę - tylko gra nie jest za dobrze zoptymalizowana ponieważ podczas replay'ów, filików itp były widoczne spadki fps.

Niestety nie mam konsoli, na pc prawdopodobnie pes 14 będzie dopiero w okolicach dniu premiery. Co do fify to warto kupić 14 jest wielka zmiana Calvex potwierdził i dodał swoje zdanie o tej grze, śmiech na sali jak ludzie piszą że jest to 13.1

Witam planuje zakupić na mojego klocka jakąś fife aby było w co pograć wieczorami lub z bratem

tylko pytanie która będzie lepsza 13 czy 14 ?

co byście polecili ?

lepiej czekać na droższą 14 z aktualnymi składami , strojami i ligami + ekstraklasą

czy 13 z starszymi składami ( samemu mozna zrobić aktualne ) lipną ekstraklasą i troszeczkę starszymi strojami i ligami ?