Xbox 360 Elite/Slim

Siema, tutaj nie chodzi głownie o to co wybrać, żeby nie było ! Ale jedno pytanie, Elite czy Slim?

Dobra teraz drugie pytanie, więc jak już kupie sobie Xbox'a, to jak podłączyć do internetu? Mam router podpięty do kompa, i zapewne gdy podłącze Xbox'a do komputera, internet będzie, zgadza się? Ale sęk tkwi w tym, że ja za oceny i inne pierdoły dostaje kare.. Tzn zabierają odpinają router, i wtedy tyle siedze na kompie co przy książkach od biologi czy historii, czyli nic ; o. Niestety, mój głupi blok nie posiada takiej sieci, do której bym się mógł normalnie podłączyć, do tej sieci, do której aktualnie jestem podłączony, potrzebuje jakichś plików zainstalowanych na kompie, itp. W sumie jest tu od groma sieci (u mnie w bloku) ale do żadnej nie idzie się podłączyć. Czy np jakbym kupił takie coś:

http://allegro.pl/hit-cenowy-modem-usb-huawei-e173-7-2mbps-pl-i2007032233.html

to by mi zadziałało ?

Albo takie coś ; D:

http://allegro.pl/tp-link-router-wifi-dsl-tl-wr340g-upc-aster-wi-fi-i1985834327.html

Ja jestem ciemny, w sprawach od obsługi internetu, i co by działało. Jak macie inne opcje, to proszę o propozycje

1. Ucz sie a nie siedzisz na kompie i nie bedzie problemu. :)

2. O ile dobrze rozumiem to masz siec radiowa ktorej przewodzi jakis admin. Wiec wspolczuje ci bo sam kiedys mialem radiowke i ssie to na maxa. Dodatkowo z tego co wiem kazdy rooter posiada wlasne IP itp by wykrylo go w sieci. Najprosciej zapytac sie admina ktory temu przewodzi, czy ci Xbox odpali z netem, a przy okazji napluc mu na ryj ze namowil twoja starszyzne na neta radiowego.

3. Internet do Xboxa jest platny(placi sie 1 na rok)

4. W ciagu roku ma wyjsc generacja nowych konsol... Wiec raczej nieopłacalne jest pchac sie w generacje obecnych. Wydasz tysiaka na konsole a za rok juz w nic nie pograsz.

5. Na Xboxa jest minimalnie wiecej gier... Ale PS3 ma lepsze exclusivy i darmowego neta. Bardziej polecam PS3(Uncharted 3 wymiata :D)

Aha, no dzięki, muszę zmienić internet. ; D

PS3 może i ma darmowego neta, ale to tylko WIFI jest, a u mnie takiej opcji nie ma; d.

A z tym Xboxem to internet jest na rok? Ja słyszałem że trzeba jakiegoś golda kupić i wtedy można się dopiero z netem łączyć. ; d Ale to też trzeba mieć router albo coś w tym guście.

W sumie prawda co do Xboxów. Co chwile wychodzą jakieś nowe modele, ale dopiero w 2014 ma wyjść jakiś nowy. Tak to się zmieniają tylko nazwy, typu Arcade, Elite czy Slim.

Nwm czekam na dalsze komenty

Co do konta gold w xbox live to musisz wykupić jeżeli chcesz grać na multiplayerze, zresztą masz dwa cytaty z wikipedii:

"Użytkownicy standardowego Live Free mają mniejsze możliwości usług Xbox Live, które dostępne są również na Live Gold, min.:

Głosowy czat z innymi osobami

Możliwości ściągania gier ze sklepu na dysk twardy

Punkty z Xbox Live Arcade"

"Użytkownicy posiadający wykupiony Live Gold, mają kilka dodatkowych funkcji, którzy nie mają użytkownicy standardowego Live Free, min.:

Video czat z innymi osobami

Granie w trybie gry wieloosobowej z innymi graczami

Dostęp do konta na Facebooku, Twitterze i Last.fm"

I z tego co się orientuję to lepiej zarejestrować się z anglii, bo polski xbox live ma duż mniej opcji.

[Edit] Cena abonamentu gold na 1 rok kosztuje około 130 zl.

Aha ; o Dobrze wiedzieć, bo sam bym na to nie wpadł, dzisiaj nie myśle ; d. Ogólnie to jak z tym internetem, da się np kupić jakiś router czy coś w tym rodzaju, żeby mi internet leciał na xbox?

Aha, czyli w sumie na allegro bym kupił używanego Elite za 500-900 zł, do tego gold, i gry oczywiscie, a internet też musi być, i jak mialbym kupowac jakis router czy co tam, to tez ze 100 zł..

Siema, tutaj nie chodzi głownie o to co wybrać, żeby nie było ! Ale jedno pytanie, Elite czy Slim?

Dobra teraz drugie pytanie, więc jak już kupie sobie Xbox'a, to jak podłączyć do internetu? Mam router podpięty do kompa, i zapewne gdy podłącze Xbox'a do komputera, internet będzie, zgadza się? Ale sęk tkwi w tym, że ja za oceny i inne pierdoły dostaje kare.. Tzn zabierają odpinają router, i wtedy tyle siedze na kompie co przy książkach od biologi czy historii, czyli nic ; o. Niestety, mój głupi blok nie posiada takiej sieci, do której bym się mógł normalnie podłączyć, do tej sieci, do której aktualnie jestem podłączony, potrzebuje jakichś plików zainstalowanych na kompie, itp. W sumie jest tu od groma sieci (u mnie w bloku) ale do żadnej nie idzie się podłączyć. Czy np jakbym kupił takie coś:

http://allegro.pl/hit-cenowy-modem-usb-huawei-e173-7-2mbps-pl-i2007032233.html

to by mi zadziałało ?

Albo takie coś ; D:

http://allegro.pl/tp-link-router-wifi-dsl-tl-wr340g-upc-aster-wi-fi-i1985834327.html

Ja jestem ciemny, w sprawach od obsługi internetu, i co by działało. Jak macie inne opcje, to proszę o propozycje