Xbox 360 Pad / pc

Jaki pad polecacie przewodowy czy bezprzewodowy, jakie edycje itp.

W konsolach jestem zielony ostatnio grałem w coloseum road to freedom ( czy coś takiego, swoją drogą mega fajna gierka polecam ) w 2011.

Kupiłem dark soulsy na muve i teraz czyham na pada, co polecicie ?

http://www.morele.net/gamepad-microsoft-xbox-360-wireless-controller-black-jr9-00010-do-pc-i-xbox-360-odbiornik-do-pc-w-zestawie-377318/

no u mnie jest taka sama sytuacja i przykładam się do kupienia tego co kolega wyżej wrzucił ale z kablem USB. kiedyś miałem xboxa 360 i bezprzewodowego pada i pamiętam, że dość szybko "zjadał" baterie i często rozłączał na kilka sekund nawet z odległości jednego metra. nie wiem, może tylko u mnie tak było. z resztą wole kupić coś konkretnego niż jakieś chińskie ch wie co za 60zł. ^_^

Avitus ty to zawsze wszystko wiesz, jak jeden ziomek z 10k+ godzin w skyrima, co nie zapytam to wie ;]

Jeśli można zapytać to jakiego ty używasz pada ?

Zamknięte z powodu grypy.

A właśnie, ten odbiornik to co takiego to robi, da się bez tego żyć ?

Po necie chodzą też "ładowaczki" do tych padów działa to ?

@up

A o akumulatorkach to słyszał ?

Odbiornik, jak nazwa wskazuje, odbiera sygnał z pada. Potrzebujesz go, żeby podłączyć bezprzewodowego pada do kompa. Z doświadczenia wiem, że bateria dłuuugo trzyma (akumulatorki przy częstym graniu zmieniam jakoś co miesiąc). Jeżeli masz okazję kupić przewodowy (amazon/ebay) to polecam bardziej.
A co do kabelka ładującego, nie mam i nie testowałem. Wolę ładować co jakiś czas akumulatorki

Co do odbiornika to mozesz podlaczyc do jednego do 4 padow

Pad bezprzewodowy moim zdaniem jest cięższy i mniej komfortowy przy dłuższym graniu - do tego paluszki się lekko zwijają z tyłu pada. Dlatego też, jak gra się przy kompie, to lepszy jest przewodowy, którego kabel jest naprawdę długi i w niczym nie przeszkadza. Do tego nie trzeba ładować akumulatorków i inne takie bzdety. Sam używam najstarszego ze starych, pierwszego pada do x360 i sprawca się znakomicie. Mam też bezprzewodowego, ale jak na dłużej się siada, to jednak staje się bardziej uciążliwy.

Zdecydowanie polecam wersję przewodową.

Ja miałem bezprzewodowy i mogę polecić, kupujesz akumulatorki sanyo i zapominasz o kablu.

Mam wersję przewodową, za 90 zł kupiłem, kabel jest baaaaardzo długi, a jakość wykonania jest tak dobra, że byłem pod bardzo miłym wrażeniem, pewnie dlatego że wcześniej kupowałem logic jakieś tam techy (dziwne firmy) i inne do max 50 zł. Nie używałem wersji bezprzewodowej więc trudno mi się wypowiadać, ale w przewodowej wersji kabel mi nie przeszkadza.

Posiadam obie wersje, każda ma zalety i wady

Wersja bezprzewodowa.

Zalety:

-Brak kabla

-Aż 9 metrów zasięgu

Wady:

-baterie trzeba wymieniać (ładować)

-cięższy

Wersja przewodowa.

Zalety:

-Możliwość ciągłego korzystania

-Lżejszy

-Tańszy

-Długi kabel

Wady:

-Aż za długi

-Konieczność podłączenia

Z obu wersji jestem zadowolony, ale tego drugiego używam na co dzień.

Bezprzewodowego raczej do grania w dwie osoby.

Jaki pad polecacie przewodowy czy bezprzewodowy, jakie edycje itp.

W konsolach jestem zielony ostatnio grałem w coloseum road to freedom ( czy coś takiego, swoją drogą mega fajna gierka polecam ) w 2011.

Kupiłem dark soulsy na muve i teraz czyham na pada, co polecicie ?