Xbox 360

Siema zastanawiam się nad kupieniem xbox-a 360 ,miałem kupić kartę graficzną w tej samej cenie ,ale od pewnego czasu zagram a tu u kolegia a tu w empiku zaczęło mi się to bardzo podobać i wciągać bardziej niżeli jakieś MMO nie wiem na czym polega fenomen tej konsoli ,ale gra się świetnie. Dlatego zastanawiam się nad kupnem i chciałbym się dowiedzieć jakie macie opinie na temat xbox-360 oczywiście chodzi mi tylko o gry.

Ja też mam zamiar kupić w nowym roku xbox'a 360. Grałem trochę u kumpla, trochę w Empiku i bardzo mi się spodobało. Czy się psują? mówią że często są z nim problemy i trzeba wymieniać/kupować nowego :( ja jednak kupuję ponieważ chcę trochę odreagować od komputera i gier mmorpg.

Nom też słyszałem o słynnej skłonności xbox-a do psucia się ,ale jeżeli masz gwarancje to po sprawie(podobno nie jestem pewien XD) dla mnie też odmienność od PC w końcu czuje tą lekkość i przyjemność strzelanin i innych gier wymagających zręcznych palców

a jak nie da się tego popsutego naprawić to będę musiał kupić PS3 ,ale mam nadzieje ,że x-pudła psuja się przynajmniej po roku czy dwóch.

Tak PS3 niby lepszy ale nie można przerobić :) a z xbox'em to wiadomo do warsztatu i jiiiicha na piratach =]

Xbox jest świetny podczas spotkania ze znajomymi :).

Osoboście nie mam, ale co tydzień u znajomego rozgrywamy meczyk w PES'sie, świetna zabawa gwarantowana.

Tak do codziennego grania to się jednak nie nadaje i trzeba pamietać, że za xbox live(internet) trzeba płacić dodatkowo w ps3 za darmoche.

Jaki trzeba mieć telewizor/monitor żeby widzieć przyzwoicie rozgrywkę??

Jest jakaś różnica w tym pomiędzy PS a Xboxem? w sęsie czy np na 20 calowym telewizorze lepiej widać z ps niż z kloca?

Czego miałby się nie nadawać na normalne granie samemu?? lol

Z xboxem 360 były problemy ale w starych wersjach, a najnowsze falcony już się tak nie grzeją i nie ma żadnych problemów z nimi. Jeżeli się zastanawiasz nad xboxem 360 a ps3, to tu jedynie kieruj się grami, np. które gry są na ps3 a nie ma ich na xbox360, o ile takie są, jak nie ma to bierz xboxa. Teraz wychodzi Project Natal na xbox360 więc to będzie rewolucja, będzie lepiej niż na wii. Do xboxa 360 najlepiej mieć 42 calowy telewizor full hd, może uda Ci się za 1600 zł. wyrwać, Ja kupowałem to coś dałem 2200 zł. ale to ponad rok temu, na takim telewizorze xbox 360 wykorzystuje pełnię swoich możliwości, obraz jest przepiękny.

Masz 3 kalfle do wypatoszenia to box i rozgrywka jest Twoja. Nie licze tego co musisz wyrzycic za xboxa. Tyllko za szklo, dalsza rozgrywka mija sie z celem. Jesli jestes fanem gierek wygrales :) Ale na owczesne czasy playstation 3 wygrywa zawody. Kasa, ktora musisz wyrzucic jest podobna. Liczac na palcach miesiecznie wychodzi na x-a 3-5 gierek. Ktos sie spojrzy to duzo na kase. 1000 zl. Bylem w Syrii i spojrzalem na kiosk ruchu, (mozna debatowac, ale buda podobna) gosc powiedzial, ze miesiecznie na x-a schodzi mu wlasnie tyle tytuow. Na p3 2x wiecej. A jak wiadomo jesli kupuja ... Reasumujac, zamieniaj blache na p3 :)

Jeszcze maly edit:

zadaj sobie pytanie, jesli chcesz zrecznosciowek to konsolki sa nieodzowne. Ale jesli chcesz posiedziec nad gierka to niestety blaszak wygrywa w przedbiegach. Sam najwyzej za x-em siedzialem 2-3 tygodnie :), ale moze to moj typ tak ma :) czasy deuterosa i reunion niestety wklepaly w czaszke swoje ;)

mi nie chodziło o ekran na którym jest full HD tylko najsłabszy na którym można grać.

widziałem ,że na zwykłych 19 calowych monitorach grają i mają ładną grafe.

Grafika jest wszedzie taka sama. To nie blacha, tu niepotrzebne sa bebechy, ani kasa. Do posiadowek przy piwku i batacie X jest jak znalazl :), ale na dluzsza posiadowke... Jesli masz kase, zeby wylozyc, czemu nie ( aczkolwiek sam zmienilem x-a na p3 na takie wlasnie imprezy). Kwestia gustu, jak i gierek ;)

Ja przychylę się do zdania kolegi Grafi0, rozgrywka na 19 calowym monitorze na konsoli mija się z celem. Jeśli chodzi o wybór między ps3 a xbox360, to jeszcze na początku lepiej się opłacało brać xboxa 360, tak teraz to zależy w głównej mierze od gier, co do popularności to na to nie zwracaj uwagę bo firma robi swoje, jakość jest taka sama na ps3 i xbox 360, myślę, że brak abonamentu za granie online na ps3 odpracowują większymi cenami gier.

no ,ale na ilu calowym mógłbym już spokojnie grać 25 28 cali?

no ,ale na ilu calowym mógłbym już spokojnie grać 25 28 cali?

42 to minimum na rozgrywkę w więcej niż 1 gracza. Na 32' też pograsz.., ale sam.

Zresztą to zależy, na kablach samemu to Ci nawet 15 cali wystarczy.

Bezprzewodowo blisko telewizora no to 32 cale, a tak komfortowo to 42.

bo mam na razie tylko swoje 20 cali a nie zarabiam sam więc nie będę mógł kupić 42 calowego TV :D

@edit chyba wybiorę PS3 bo ma darmowego neta a gry są i tak drogie więc wole dłużej pograć w jedną chyba mi wystarczy przynajmniej na 28-29 calowy TV

@edit2 więc mam jeszcze jedno pytanie jaką grą na ps3 będę mógł pograć dłużej niż przejść singla i z miesiąc w multiplayer nie chodzi mi o RTS i wyścigi

sorry za double post ,ale tylko tak mogę zwrócić waszą uwagę na mój temat patrzcie na post wyżej!!!!!!!

http://playstation3.madgames.pl/

http://www.ps3games.pl/playstation3

patrzysz i wybierasz:) A co do podpowiedzi w co masz grac to zupelnie Cie nie rozumiem. Crap dla kogos u Ciebie moze byc super i odwrotnie. Masz net i goggla to jaki problem.

wiem ,ale co polecacie z doświadczenia :>

na razie patrzyłem za killzone 2 ,BF:BC ,resistance 2 ,Uncharted 2:Among Thiefes ( kiedy premiera?)

Fallout 3 zobacz. O ile Cie interesuja postapokaliptyczne klimaty, gra na dlugi czas. Sam na solowce pykam 2 miesiac, niby ja przeszedlem, ale ma duzo ukrytych smaczkow. Co prawda gram na blaszaku, ale na ps3 watpie, zeby go strasznie okroili.

Trzeba specjalnie kombinować żeby do neta podłączyć PS3?

Ja mam Xboksa podpiętego do 30-calowego telewizora CRT bez HD i w gry takie jak Quake 4, Assassins Creed idzie grać i to bardzo znośnie. Jasne, to nie jest wykorzystanie jego mocy na 100% ale:

a.) grywalność jest ta sama

b.) grafika jest po prostu mniej dokładna, widoczki są tak samo piękne

Co do X360 vs PS3. Jak masz kupę kasy i nie masz co z nią robić - kupuj PS3. Jak szukasz czegoś z atrakcyjną ceną oferującego niemałe możliwości - bierz X360. Póki co PS3 ma lepszy sprzęcior "w środku" ale gry na razie i tak o nie wykorzystują, wystarczy obejrzeć kilka porównań żeby zobaczyć że na X360 grafika jest ładniejsza. Do czasu, oczywiście.