Xbox One S, warto?

Witam, czy opłaca się kupić xboxa one s, chociażby dla samej forzy 3? Jak ta gierka działa na xboxie one s, czy mocno okrojona niż wersja pc? I jak to jest z tym abonamentem, żeby grać online trzeba go wykupić czy jak? Szkoda, że nie ma forzy na ps 4 pro, bo nie wiem czy nie wole psa od xboxa. ;/

Nie opłaca się kupować Xbox'a One S, lepiej poczekaj na Scorpio lub zainwestuj w nowego PCta. Tak, musisz mieć wykupiony abonament Xbox Live Gold, żeby grać online.

Kompa mam w miarę dobrego, wszystko odpalam bez większych problemów, ale zastanawiam się nad konsolą. Jak to jest z tym abonamentem, ile kosztuje za miesiąc, i czy tylko umożliwia grę muti?

No musisz mieć golda, żeby grać multi i chyba co miesiąc dostajesz darmowe gry (tzn na ps tak jest, na xbox chyba też)

Tak jak kolega pisał, lepiej już na tą nową konsole poczekać lub PS4 kupić, tam masz pełno fajnych exclusivów.

A w jakiej cenie ten abonament? To to mam czekać bóg wie ile, żeby zagrać w Forze? A ten nowy xbox pewnie ponad 2 tys będzie kosztował. No nie wiem, nie wiem. ;p

Dla jednej gry kupować xboxa, hmmm lepiej chyba PC lub to PS4 kupić.

Nie grałem w tą gre także nie wiem jak wygląda sprawa różnic na różnych platformach.

Abonament z tego co widzę 80zł na 3 miesiące.

1.Moim zdaniem warto kupić tą konsolę, jeżeli nie oczekujesz rozdzielczości 4k i wszystkich innych wodotrysków graficznych i wydajnościowych

jakie będzie offerował scorpio.

2.Forza na XONE chodzi wręcz fenomenalnie (na moim XONE wersja jedna z pierwszych) Gra NIE jest okrojona w żadnym stopniu od wersji PC.

A jedyne problemy z wydajnością zdażały mi sie tylko w Just Cause 3, które jest fatalnie zoptymalizowane ;3, reszta gier w jakie grałem

chodzi raczej bez zarzutów.

3.Abonament musisz opłacać w każdej grze (nawet f2p) żeby grać w multi.

Koszt to ok. 200-240zł rocznie, jeżeli jesteś już przekonany to polecam od razu kupić

na 12 miesięcy dla świętego spokoju.

4.Konsole wybiera się ze względu na Exclusivy,

Xbox: Gears of War, Forza, Halo...

PS4: Unchearted, The last of us, God of War, Gran Turismo...

Właśnie szkoda mi wydawać kasę teraz na xboxa jak wiem, że za parę miechów będzie lepszy i z 4k. Niedawno kupiłem sobie tv 50 cali z 4k (nie chwaląc się), i szkoda tego nie wykorzystać. :D A to dopiero w czerwcu poznamy datę premiery i cenę.

Witam, czy opłaca się kupić xboxa one s, chociażby dla samej forzy 3? Jak ta gierka działa na xboxie one s, czy mocno okrojona niż wersja pc? I jak to jest z tym abonamentem, żeby grać online trzeba go wykupić czy jak? Szkoda, że nie ma forzy na ps 4 pro, bo nie wiem czy nie wole psa od xboxa. ;/