Xbox One vs Playstation 4

Taka ankieta po ostatnich pokazach na E3. Ciekaw jestem waszego zdania.

Ps4 Sentyment do PS3 ale Xbox(microsoft ma za dużo mikro płatności)

Wiadomo ze PS4 ktory jest duzo bardziej wydajniejszy niz xbox one. Na dodatek gry jakie wczoraj pokazali to smiech na sali. A i jeszcze w Xbox one trzeba placic za uzywane gry haha :D

PS4 FTW!

@up Co prawda to prawda.

Mam takie pytanie czy w xbox one będzie na serio takie coś że płacisz za wypożyczenie filmu za tyle osób ile jest w pokoju ?

Jesli mowa o specyfikacji i tym, ktory sprzet jest przyjazny, a ktory tylko rzuca klody pod nogi, to sprawa jest prosta - ps4 w tej chwili wygrywa wyscig z xklockiem. Jednak dla nas, graczy, najwazniejsze i tak sa gry, dlatego radze poczekac rok i sprawdzic, ktora konsola bedzie miala lepsze ekskluziwy i pod tym katem dopierac dla siebie platforme. Ja sam nie wiem, czy wskoczyc w konsole, czy inwestowac w nowego PC... Chyba najlepszym rozwiazaniem bedzie PC + PS4, ale watpie, aby stac mnie bylo na obie platformy, niestety jeszcze nie jestem osoba regularnie pracujaca.

ja jako fan soniacza to ps4 pewnie będę kupował tez xbox one w końcu aktualnie x360 i ps3 mam :]

A co do tych mikro płatności i tych gówien co MS chce wprowadzić poczekamy zobaczymy jak szybko je usuną :]...Jak pamiętam przy ps3 chcieli coś podobnego wprowadzić ze niby gry były przypisywane do konsol ale szybko z tego zrezygnowali jak im sprzedaż konsol zaczęła raptownie spadać :]

ps4

bebechy lepsze

nie maja Xbox'owego systemu wypożyczania gier

będzie tańsza

gry wychodzące są lepsze

i giga + net za darmo żadnych goldów silverów jak jest w LowBoxie

wiecie o nowym systemie wprowadzonym w lowboxie?

kupujesz gre i zeby ci jej nie zablokowali musisz byc online raz na 24h !

jeżeli ja komus oddasz to ta osoba musi byc na twojej friend liscie minimum 30 dni po czym ta gra nie moze byc juz wiecej pozyczana/oddawana bo nie bedzie dzialala na innnych konsolach...

Przez sentyment do Fable, Halo i Gearsów do tej pory byłem za Xem ale to co zaprezentowali na E3 to jest śmiech na sali...

Obecnie nie przemawia do mnie żadna z nowych konsoli, a że planuję zakup nowego blaszaka to nie będę miał nawet na nie budżetów.

Poczekam, zobaczę, może kiedyś pod wpływem exclusivów którąś zakupię.

PS4 399 dolarów (można korzystać z używek itd., bez drmów chyba o ile dobrze słyszałem etc.)

X-box One 499 dolarów (w ch*j abonamentów)

Wybór jest chyba oczywisty, no chyba, że ktoś zamierza grać w Destiny ;)

@MagarPL

W PS4, aby grać na multiplayerze wymagane będzie PS+, czyli ok. 200zł na rok. Ale dostajesz do tego 2-3 gry miesięcznie (na początku może jedna, bo tytułów zbyt wielu nie będzie) + Drive Club.

Zmieniam Zdanie PS4 !!!

Microsoft robi zwrot o 180 i wywala wszelkie gówno ze swojej konsoli po fali krytyki. Konsola ma działać wszędzie, można pożyczać gry, nie trzeba być online.

Moim zdaniem- za późno!

Nie jarają mnie konsole. Jednak PC for life. A jeśli miałbym już wybierać to PS4 bo tam będą prawdziwe exclusivy a nie jakieś pseudo odpalane z komputera.

To wszystko co mam do powiedzenia w tym temacie. :P

ps4bebechy lepszenie maja Xbox'owego systemu wypożyczania gierbędzie tańszagry wychodzące są lepszei giga + net za darmo żadnych goldów silverów jak jest w LowBoxiewiecie o nowym systemie wprowadzonym w lowboxie?kupujesz gre i zeby ci jej nie zablokowali musisz byc online raz na 24h !jeżeli ja komus oddasz to ta osoba musi byc na twojej friend liscie minimum 30 dni po czym ta gra nie moze byc juz wiecej pozyczana/oddawana bo nie bedzie dzialala na innnych konsolach...
'

ma grzyba sie wypowiadasz jak zielonego pojecia nie masz co w jakiej konsoli siedzi ?

tu link:http://www.redmondpi...ecs-comparison/ - sa identiko praktycznie

ps4 jeszcze nie pokazalo wszystkich gier a xbox pokazal wiekszosc... i obie konsole maja czym sie chwalic

i kto ci na boga powiedzial ze ps4 bedzie mialo darmowe granie online? poczytaj troche

zwykly fanboy ps4 ala hejter xboxa jestes i w dodatku wprowadzasz ludzi w blad

tak czy siak microsoft jebnął sobie samoboja i jako zagorzaly fan xboxa zmuszony jestem brac ps4 tym razem bo dzieli ich przepasc pod wzgledem wygody uzytkowania.... szkoda mi tylko pada z xboxa :/ nie ma lepszego

Zgadzam się z Marazisem

Przecież microsoft wycofał model wypożyczania gier i sprawdzania połączenia co 24h.

Oficjalne pismo tutaj: http://kotaku.com/microsoft-is-removing-xbox-one-drm-514390310

W skrócie: połączenie będzie potrzebne przy pierwszym odpaleniu, będzie możliwa wymiana gier via dvd (edycje cyfrowe nadal będą podlegały opłacie), kinect nie będzie musiał być podłączony by grać etc.

marazis jak tobie ddr3 i gdd5 to praktycznie to samo to have fun...

po za tym Lowbox jest droższy i ma DRM

po drugie jak chcesz pograć w co kolwiek online musisz miec lowbox live ktory kosztuje chyba 120 rocznie czy cos takiego a PS tego nigdy nie mialo...

jedyny powod dla ktorego X360 BYL lepszy od pd3 to to ze dal sie szybciej przerobić wiem bo kazdy mój kolega ma lowboxa a wolał by ps3 (tylko te 4 lata temu praktycznie nie dalo sie go przerobic)

Z DRM podobno też mają zamiar zrezygnować.

mogą se mieć zamiary są pazerni i już nie odwrócą straconego zaufania graczy