Witam.
Od dłuższego czasu przymierzam się do zakupu smartfona w budżecie ~700 zł. Przyznam, że im dłużej przeglądam poszczególne modele tym jestem coraz głupszy. Celuję w jakiegoś chińczyka, w model, przy którym nie zapłacę 200 złotych więcej za samą nazwę znanego producenta. No i tu trafiamy na Xiaomi. Firmę, która parametrami telefonów kładzie konkurencję na łopatki, ale... No właśnie, pojawiają się pewne wątpliwości. Jak wiadomo raczej nie dostaniemy tej marki u operatorów bo flagowce za 2000+ zł przestałyby się sprzedawać no i w związku z tym:
- czy ktoś zna sklep/sprzedawcę z allegro, któremu warto zaufać? Chodzi mi o to żeby wysyłka była z Polski, ewentualny serwis żeby można było przeprowadzić na terenie PL itp.
- na allegro przewijają się aukcje z notatką, że w telefonie dostępny jest język polski. Jak to wygląda w praktyce? Tzn. czy przetłumaczone jest wszystko czy np. 40% menu jest w krzakach. I co w przypadku, gdy z jakiegoś powodu trzeba będzie kiedyś przywrócić fon do ustawień fabrycznych? Trzeba będzie znowu instalować PL?
- czy ktoś używa któregoś z modeli ww. marki - głownie chodzi mi o RedMI 3, RedMI 3 Pro lub ew. Note 3 - i mógłby coś więcej powiedzieć na jego temat no i gdzie dokonaliście zakupu.
A może jakaś inna chińska alternatywa? Coś dostępnego w sklepach stacjonarnych na terenie kraju? Jakieś Honory itp.? Rankingów naczytałem się mnóstwo i dlatego wolałbym zaczerpnąć teraz opinii użytkowników