Warto go kupić i nim grać? Wydaje się jakiś mocniejszy, póki co na koncie kumpla testowałem ten build http://how2play.pl/poradnik-xinzhao/ sprawdzał się znakomicie. Jednak nie jestem przekonany do samej postaci, nie wiem co o niej sądzić i czy jest lepsza od innych offtanków, jakie jest wasze zdanie?
Xin Zhao po reworku
Jak dla mnie ma duży dmg lecz ma jedną podstawową wadę, na początku jest bardzo papierowy. W starciu np. z udyrem wymięka.
Po reworku jest on jedną z ciekawszych postaci jeżeli chodzi o sustain. Przebija on większość bruiserów jeżeli go umiejętnie budujemy. Jako, że W ma teraz przelicznik z ap, hybryda jest jak najbardziej "viable". Gunblade->trinity->reszta zależy od przeciwników. Z samym gunbladem dostajemy spellvampa, zwykłego lifesteala jak i ok. 100hp co 3 cios z W. Na prawdę mało co jest go w stanie położyć
Hybryda to zdecydowanie nie opłacalny pomysł gdyż w tf jesteś sprzątany w sekundę ze względu na brak survi. A na solo dostanie jaxa czy wu i można go zbierać z ziemi.
O popatrz cóż ironia, to postaci mają jakieś swoje countery? No way. To tak jakbyś napisał, że jax dostanie yoricka czy lee i też pozamiatane Dlatego napisałem, że po gunblade oraz trinity kupujemy defensywne przedmioty w zależności od przeciwnego teamu, meh.
Nie trzeba iść przecież xinem na bota czy topa można do jungli iść jego ganki są bardzo dobre ze względu na jego q które podrzuca e które "teleportuje" się do przeciwnika więc ganki mogą być bardzo efektywne a i widziałem xina z tf mógł zrobić triple ale miał już 1 % hp i ktoś go zabijał.
Overlucked - proszę, wymień mi jakiegoś off - tanka z którym xin miałby łatwo.
Wiesz Flutter, akurat xin zmiecie wu na topie -,-, ja ci mogę wymienić, gankplank, co może zrobić przeciwko xinowi, skoro gp opiera się na harasowaniu z q, a taki xin ma doskok ? Drugim przykładem jest trynd (mimo to, że to nie do końca offtank), nasusa w early game by zjadł, dzięki czemu nasus nie będzie miał farmy z q, shyvana, lee sin, renektona może nawet, ale to raczej w early game.
Mnie jeszcze nigdy xin nie pojechał, chociaż jeśli chodzi gp muszę ci przyznać rację. Zaś Renekton poradzi sobie z nim bez trudu, wystarczą dobre runy
Znaczy, xin ma + w swoim burst dmg już na pierwszych lvlach, a renekton niestety na początku nie ma dmg, a taki xin łatwo go zoutfarmi, wcale nie musi go zabijać, bo renekton ma dobrego escape.Ale myśle, że jako tako xin powinien go zabić bez większych problemów.
Flutter, biorąc pod uwagę umiejętności obu graczy, powiedzmy... ze oboje grają swoimi mainami i mają wszystkie "triki" w małym paluszku. W tym momencie Xin wzjada praktycznie każdą topową postać, która nie ma wystarczającego bursta żeby przebić się przez jego sustain + early dmg z Q. Z renektonem nie ma problemu np z wu, gp, ww to samo. Minusem, a na pewno nie-plusem, jest fakt że nie ma on takich możliwości snowballowania lini jak np irelia. Anyway, to zależy przede wszystkim od umiejętności graczy, a sam Xin po reworku ma olbrzymi potencjał i jest jak najbardziej "viable".
Xinzhao = still op
Dziękuję dobranoc.
A w zasadzie nawet bardziej OP, niż przed reworkiem. Ruszujesz BT-ka i ownisz.
(i nie mówię tego przez to, że mnie jedzie na lane, mówię to przez to, że postanowiłem nim zagrać kilka pierwszych razy w życiu i miałem dość pozytywne staty)
Nie nie nie, warwicka nie zabije, a wiem co mówie bo ww baaaardzo często gram solo topa.
Czemu uparliście się że xin jest taki op. Z wielką chęcią zmierzyłbym się z kimś grającym właśnie tą postacią. Gram na us pod nickiem Sainol.
Warto go kupić i nim grać? Wydaje się jakiś mocniejszy, póki co na koncie kumpla testowałem ten build http://how2play.pl/poradnik-xinzhao/ sprawdzał się znakomicie. Jednak nie jestem przekonany do samej postaci, nie wiem co o niej sądzić i czy jest lepsza od innych offtanków, jakie jest wasze zdanie?