Siemka. mam pytanie. Ktory program jest lepszy do streamowania? I jakim programem da sie streamowac np kawalek ekarnu ze da sie ustawic? Z gory dzieki i pozdrawiam
XSplit czy OBS
XSplit jest bardzo dobrym programem. Niestety, żeby cieszyć się pełnią jego funkcji trzeba płacić abonament, który na polskie warunki jest dość spory (15$ z tego co pamiętam).
OBS nie używałem nigdy, więc się nie wypowiem. Jednakże mogę polecić FFsplita, który jest darmowy i z mojego amatorskiego punktu widzenia posiada wszystko, co powinien posiadać dobry program do streamowania. Dodatkowo słyszałem, że nie obciąża systemu tak bardzo, jak konkurencyjny software (choć co do tego nie jestem pewien).
OBS jest genialny kompletnie F2P i zużywa naprawde mało zasobów ja streamuje 1080p grając w gry na max detalach przy 60 fpsach (np planetside2)
Jaką masz konfigurację sprzętową Magar?
FX-8150
8GB ramu 1333
radeon 7870 2gb
łącze 100mbit/s
sporo ale jak nie streamujesz w 1080p to możesz mieć słabszy PC
ważne że OBS nie ogranicza cie jak inne programy gdzie najlepsze opcje wymagają premki
OBS jak wyżej zachwalają- darmowy, mały pożeracz zasobów ale za to niewiele możliwości w porównaniu do Xsplita.
Trzeba pamiętać, że do godnych streamów potrzebny jest upload conajmniej 1 MB/s, najlepiej ze dwa. Sam używam OBS i nie narzekam jak na moje amatorskie zagrywki W przypadku Xsplita to nie polecam nowym użytkownikom/streamerom- lepiej jest ogarnąć najpierw OBSa a potem ewentualnie przeskoczyć na Xsplita, o ile mozliwości tego pierwszego wam nie wystarczą.
Siemka. mam pytanie. Ktory program jest lepszy do streamowania? I jakim programem da sie streamowac np kawalek ekarnu ze da sie ustawic? Z gory dzieki i pozdrawiam