Siema,
Mam opóźnienie na twitchu kilku sekundowe. Streamuje xsplitem. Czego to może być wina? mam 1 mb uploadu.
Siema,
Mam opóźnienie na twitchu kilku sekundowe. Streamuje xsplitem. Czego to może być wina? mam 1 mb uploadu.
Wysyłasz obraz z prędkością ~128KB/s (1Mb/s = 128KB/s; dodatkowo opóźnienie zwane w grach PING'iem - to samo dotyczy serwera) na serwer, a następnie on przesyła do użytkowników oglądających twój kanał na Twitch'u (przykładowo). W rezultacie tego mamy opóźnienie (inaczej Delay, który można kontrolować w xsplit by był jeszcze większy, ale nie na odwrót).
Aby stream w miarę wyglądał zalecane jest min. 4Mb/s. Przyzwoita jakość zaczyna się od 7Mb/s.
Dodatkowo graficznie:

już nie będę robił kolejnego tematu może ktoś wie dlaczego mi ścina film na twitchu. Neta na 10mb/s kompa wyjeb... w kosmos ale gry mi się ścinają na steamie to może być problem w ustawieniach Xsprit??
Podaj ze www.speedtest.net wynik prędkości wysyłania i dodatkowo konfigurację swojego PC.
problem w ustawieniach Xsprit??
Niestety wątpię, prędzej podzespoły są niewydajne podczas zgrywania obrazu.
A znacie jakiś program który by bez większego obciążania streamy robił?
już nie będę robił kolejnego tematu może ktoś wie dlaczego mi ścina film na twitchu. Neta na 10mb/s kompa wyjeb... w kosmos ale gry mi się ścinają na steamie to może być problem w ustawieniach Xsprit??
Jeżeli nie masz pełnej wersji Xsplita to możesz pomażyc o dobrym streamowaniu. Na darmowym jest jakaś ograniczona ilość, nazwę to "FPS'ów". Jednakże zmień rozdzielczość nagrywania możliwe, że coś pomoże.
Xsplit jest najlepszym IMO programem do streamowania, ale liczy się tak naprawdę to jaki komputer masz i prędkość wysyłania. Na 1mb up i darmowym xsplicie nie wyciągniesz ani dobrej jakości, ani przyzwoitych fpsów. Możesz jeszcze spróbować na tych ustawieniach :
720p with slow internet (1 mbit upload):FPS:25Location: Always used a named server, never the defaultPreset: Veryfast (default)Quality:6VBV Max Bitrate and VBV buffer:700 kbpsAudio: AAC LC, 44.1KHz, Stereo, 64 kbpsNote: Will not look sharp or super nice, due to the low bitrate. It will pixelate when game has high motion going on
@Up
Do dobrego streamu potrzeba minimum 4mb wysyłania. Spróbuj ustawień, które wysłałem ale nie licz na cudowny, płynny stream zwłaszcza na darmowym xsplicie.
no nie wiem są steamerzy np RockAlone który także ma neta 10mb/s i jakoś mu to płynjnie chodzi dopiero teraz ogarną 20mb/s
Jeżeli zwrócisz uwagę to prędkość pobierania (download) masz 10Mb/s, a do streamowania liczy się prędkość wysyłania (upload), gdzie u ciebie wynosi 1Mb/s.
Tutaj macie gameplay ze Sleeping Dogs nagrany przy upload'zie 2Mb/s:
Siema,