[YouTube] Derpblade

Hej!

Niedawno "wystartowałem" swój kanał, wakacje się zaczęły (A wraz z nimi, skończyła się sesja! Yaay), mam trochę czasu na moje hobby. Postanowiłem spróbować swoich sił w YouTube'owaniu. Kanał nie będzie typowym let's play'owym kanałem, będzie się na nim znajdowało trochę wszystkiego, na co mnie najdzie. Jakieś AMV, poradniki, krótkie montaże, śmieszne wycinki, no i gameplay'e również (Głównie z oldschool'owych gierek na emulatory, choć nie tylko).

Do tej pory pokazywałem swój jedyny let's play tylko najbliższemu gronu znajomych, w celu powyszukiwania błędów i niedociągnięć, ale im więcej osób to zobaczy, tym większa szansa, że więcej problemów zostanie wyłapanych, tak więc liczę na wasze opinie i komentarze! (Zdaje sobie sprawę, że na let's play'u dźwięk się troszkę zdesynchronizował i moje czytanie występuje jakieś milisekundy przed zmianą dialogu, właśnie dla uniknięcia takich błędów powstał pierwszy, po części testowy filmik).

Dzisiaj zakończyłem również swoje pierwsze w życiu AMV, nad którym już dość długo pracowałem, więc na jego temat też możecie się wypowiedzieć. :)

Link do kanału:

a69fdb7e99.png

No i zapraszam do dyskusji. :D (Tak, postać to Toon Link, odrysowany w photoshopie za pomocą myszki + tragicznie pocieniowany przez mój mały błąd, dlatego nie należy do najpiękniejszych, ale póki co może być ^^).

@Chrisowaty

Jak moja gra w Xenoverse postacią full do PvE na Twoją full do PvP? Gdzie wciąż Cię czasami tyrałem! XD Fajne czasy, szkoda, że gra się skopała i twórcy nie wyciągnęli z niej maksymalnego potencjału, jaki posiadała. :c (Odpisuję w edycji, bo nie chcę sobie sztucznie i offtop'em podbijać tematu).

Będę Twoim pierwszym hejterem. >: D Khm... Weź, co to w ogóle ma być? No normalnie dno i wodorosty. Prawie jak Twoja gra w Xenoverse. :D

Odświeżam, bo wciąż poszukuję feedback'u! c:

AMV Fajne, jeśli chodzi o Zelde to się wyluzuj trochę bo strasznie spięty jesteś :) Ode mnie masz suba, tylko wrzucaj regularnie filmiki.

Zacząłem oglądać filmik z Zeldy, i już po pierwszych minutach mam zastrzeżenia. Czytasz cały tekst, fajnie. Tylko po co?

Gdybyś na bieżąco tłumaczył na polski, rozumiem - nie każdy ogarnia engrisz. Ale po co czytasz w oryginale? Wyrównywanie szans dla niewidomych? Planujesz w przyszłości udostępniać filmy w formie audiobooków (btw, pomysł)? Mnie osobiście to to irytuje straszliwie. Tak straszliwie, że mniej więcej w 7. minucie podziękowałem.

Co nie zmienia faktu, że w tych krótkich momentach, kiedy nie miałeś czego czytać, słuchało się całkiem przyjemnie.

AMV - jest w porządku. Więcej nie powiem, nie siedzę w temacie, nie mam porównania, (jedno AMV jakie znam i cenię to D-ON!), ale swoją drogą - duży + za zakończenie. I giggled.

0Mx4kML_700w_0.jpg

Dzięki Yuriel :D Jestem po formacie, postaram się szybko osprzęt ogarnąć i kontynuować nagrywanie.

Skasio, szczerze? Sam się z Tobą całkowicie zgadzam (Co może głupio zabrzmieć), miałem zamiar czytać właśnie po polsku dla ludzi, którzy nie ogarniają angielskiego (ew. w ogóle nie czytać, ale bardziej nastawiałem się na tłumaczenie), ale ktoś kogo o to zapytałem powiedział mi, żebym czytał po angielsku i ew. robił jakieś podsumowanie treści. Miło, że przyjemnie się mnie słucha jak nie czytam (xD), drugi odcinek spróbuję nagrać w konwencji szybkiego, sprawnego i ewentualnie skróconego (Aby zachować sens wypowiedzi) tłumaczenia, jak to nie podejdzie, to oleję czytanie dialogów w całości. :) Przy drugim odcinku postaram się mniej stresować, pierwsze nagrywki mają to do siebie. :D

Btw. dzięki za feedback, właśnie o to mi chodziło! W końcu mam jakieś podstawy co zmienić, a co może być. Postaram się jakoś szybko nagrać drugi odcinek (Może jeszcze przed weekendem, w weekend jadę na animatsuri - jeżeli ktoś jeszcze się tam wybiera, to może nawet się zobaczymy ^^)

https://www.youtube.com/watch?v=o8tBLrKn1PM

Drugi odcinek! Mam nadzieję, że wyszedł lepiej niż poprzedni. W dalszym ciągu liczę na podkreślanie błędów, chcę żeby wychodziło mi to jak najlepiej. Żebym mógł zainteresować ludzi. :) Prawdopodobnie słychać we mnie jeszcze trochę stresu, ale to jest raczej coś, czego z czasem się pozbędę. :)

Przy okazji chciałbym prosić moderatorów o przeniesienie mojego tematu z "Pochwal się", do "Streamy/Video", bo chyba tam powinien być taki temat, mój błąd, sorki. ^^'

Tak czy inaczej, zapraszam do oglądania!

Coś się nikt nie kwapi do komentowania. To ja się kwapnę.

Jest drugi odcinek, jest progres. Co do tego, że dobrze się słucha kiedy nie czytasz miałem na myśli, że kiedy gadasz od siebie, gadasz do rzeczy. Chociaż kiedy milczysz też jest nie najgorzej ;) . Jesteś jeszcze nieco spięty - mam wrażenie na początku filmu nieco bardziej niż pod koniec - ale generalnie jest dobrze.

Kolejne dwa odcinki już są, myślę również nad jakąś drugą serią, którą wrzucałbym razem z Zeldą, żeby nie było tak szaro i jednolicie cały czas. Jakieś propozycje? Wciąż proszę moderatorów o przerzucenie tematu do działu streamy/video.

Może wrzucisz coś z FFXIV? Nie widziałem polskich yt robiących filmiki z tej produkcji, a może by to w jakiś sposób wypromowało tą świetną produkcję na polskim rynku. Sam chciałem coś ponagrywać teraz z Alexa savage, lecz niestety nie mam do tego sprzętu.

Niestety również wydaje mi się, że mam za słaby sprzęt do nagrywania FFXIV, to również jest jednym z powodów, dla których wybrałem old-school'e i generalnie starsze gierki na temat przewodni kanału (Oczywiście też dlatego, że je uwielbiam ^^). Aczkolwiek niedługo kupuje sobie dodatek i abonament, więc mógłbym spróbować coś ponagrywać i zobaczyć jak to wyjdzie. :)

Nowy odcinek!

https://www.youtube.com/watch?v=a1g7awkmfPs

Wciąż szukam feedback'u na temat tych nowszych produkcji. ^^

Fajnie się ciebie słucha :) masz suba. Może coś z serii Gorky byś ponagrywał??

W sumie nigdy w to nie grałem, może kiedyś spróbuję, wygląda całkiem ciekawie. Przypomina mi trochę starsze Jagged Alliance + Commandos + Walka turowa jak w FF:TA ^^

Kolejny odcinek!

Tym razem pobawiłem się troszeczkę bardziej w montażu :D Co prawda niewiele, ale trzeba od czegoś zacząć, nie? ^^ Zachęcam do komentowania, czy tu, czy tam :)

Fajne AMV, seria z Zeldy też okej. Sam lubię bardzo gry oldschoolowe mają swój niepowtarzalny klimat ;)

Życzę powodzenia ;>

Pierwszy odcinek z nowej serii z Final Fantasy XIV! Wiem, że po wydaniu dodatku walki stały się o wiele prostsze, ale czy aby na pewno? Wiele mechanik jest omijanych, ale przez to trzeba uczyć się walk na nowo! Mój poradnik jest po to, żeby wam w tym pomóc. Kierowany jest zarówno do nowych graczy jak i starych weteranów. :)

https://www.youtube.com/watch?v=df0UsRz40jQ

Przy okazji chciałbym przeprosić za dłuższą przerwę, od jutra wznawiam serię Legend of Zelda: the Minish Cap. Przerwa była spowodowana brakiem czasu przez sprawy osobiste i utratą laptopa (Trochę bebechów się popaliło xD), to nie tak, że nagrywanie mi się znudziło. Zapraszam do oglądania, komentowania, itd.

Btw. dajcie znać w komentarzach, czy chcielibyście jakieś luźne nagrywki z FFXIV, albo coś konkretnego zobaczyć, być może będę w stanie wam przybliżyć trochę grę, która jest i prawdopodobnie będzie przez długi czas królowała na mojej liście MMORPG. Jakby się zastanowić, to nie ma zbyt wielu (o ile w ogóle jakieś są) osób, nagrywających FFXIV po polsku.

Sub poszedl za Zelde^^ Trafiles w moj gust wiec tez like poszedl :)

A ja mam taką rozkmine mistrzu DerpBlade... że czemu nie grałeś w naszą piękną polską wersję językową? :P 1 odcinek przeskipowałem przez to czytanie :D ale następne idą CI całkiem nieźle :D

Grałeś w 4Swords również na GBA? :>

Grałem we wszystkie części LoZ oprócz Skyward Sword i Twilight Princess (Ale niedługo to nadrobię, w końcu jest emulator do Wii) :D Nie gram w polską wersję językową, bo nie przepadam za polskimi tłumaczeniami gier. ^^ Dlatego po pierwszym odcinku staram się przybliżać kluczowe słowa ludziom, u których jest słabiej z angielskim, żeby i oni mogli rozumieć fabułę. Dziękuję za miłe słowa, staram się poprawiać z każdym odcinkiem, dlatego ciągle potrzebuję feedback'u na temat tego, co jest źle i co mogłoby być lepiej! :D