YouTube dla WOŚP / I ty możesz pomóc!

Hej, cześć, siemanko. Ja jestem Don i chciałbym was poinformować o tym że w czasie od 4 stycznia do 11 2015 r. trwa akcja "YouTube dla WOŚP"

Kto może się do niej dołączyć ? Każdy !

Zapraszam do oglądania !

https://www.youtube.com/watch?v=gkl_n21V62M&list=UUrGEdwgfAw5knyU0ZmOwZ3w

Jeśli możemy pomóc, to czemu tego nie zrobimy ?

Świetna akcja! Popieram w 101%!

Udostępniajcie filmik i informujcie o tej akcji wszystkich!

Dzięki ziomuś za te miłe słowa ! :D

Nie będę zaspokajał głodu pieniędzy p. Owsiaka.

Toć p. Owsiak to złodziej. Jeszcze kasę z youtube będzie zbierał?

Widzę fanclub mikiego się tu zbiera ^ ^ Powodzenia w akcji, a dwóch osób powyżej jest mi szkoda iż zamiast wierzyć że osoby otrzymają pomoc, albo coś zrobić by im pomóc, nie koniecznie przez wośp, wolą szukać wielkiego spisku :: D

JesusIsAWolf Potwierdzam twoje słowa, niedługo może nakręcę o tym odcinek.

Jeżeli nie jest to organizowane przez wośp, to kiepskim pomysłem nazywanie było tego youtube dla wośp. I nie są to żadne spiski, a fakt. Radzę zacząć czytać jakieś wiarygodne treści, a nie jak bez urazy, ''ciemnogród'', wierzyć we wszystko co zobaczysz w telewizji. Odchodzę tu od tematu więc na tym skończę.

Zlodzieja wspieracie?

DonPlay wierzy jedynie w słuszną telewizję TVN, która pochwala Owsiaka, a jednocześnie ten wspaniały TVN nie daje darmowego czasu antenowego Owsiakowi za to Owsiak korzysta z publicznej telewizji za nasze pieniądze (dziwne, że tylko dla niego robią taki wyjątek).

Dlaczego nie pokazuje się wielkiej orkiestry codziennej pomocy, która zbiera dużo więcej kasy i dużo mniej zostawia z tego dla siebie?

Informacja co do niektórych tutaj fanbojów republiki czy majkiego. Zanim wyrazicie swoją opinię na temat czy owsiak to złodziej czy nie. Sam tak myślałem bo dałem się zmanipulować jednak zachęcam was do przeczytania tego materiału który dokładnie pokazuje jak brukowe media takie jak republika czy PiS i KNP robią z was idiotów. Szczują psami człowieka, każdego wroga który im się sprzeciwi manipulując faktami i liczbami, oraz wyssane z palców teorie i spiski. A wiecie czemu?

Bo to się sprzedaje , im większa sensacja tym większa kasa. Żadne media brukowe, czy partie polityczne nie podały NIGDY twardego dowodu na to że owsiak ukradł pieniądze. Same tylko przypuszczenia, prawdopodobnie lub bodajże. Ponieważ jeśli użyli by wprost słowa "Złodziej" muszą dać twarde dowody , inaczej WOŚP jak i inne organizacje, za pomówienie można zapłacić solidną karę. Media robią wodę z mózgu wam, a wy się dajecie.

To pokazuje jaki człowiek jest prosty do sterowania przez środki masowego przekazu . Przykre to:

http://www.wykop.pl/i/artykul/1819096/zestawienie-zarzutow-wobec-wosp-i-ich-konfrontacja-z-faktami/

Informacja co do niektórych tutaj fanbojów republiki czy majkiego. Zanim wyrazicie swoją opinię na temat czy owsiak to złodziej czy nie. Sam tak myślałem bo dałem się zmanipulować jednak zachęcam was do przeczytania tego materiału który dokładnie pokazuje jak brukowe media takie jak republika czy PiS i KNP robią z was idiotów. Szczują psami człowieka, każdego wroga który im się sprzeciwi manipulując faktami i liczbami, oraz wyssane z palców teorie i spiski. A wiecie czemu? Bo to się sprzedaje , im większa sensacja tym większa kasa. Żadne media brukowe, czy partie polityczne nie podały NIGDY twardego dowodu na to że owsiak ukradł pieniądze. Same tylko przypuszczenia, prawdopodobnie lub bodajże. Ponieważ jeśli użyli by wprost słowa "Złodziej" muszą dać twarde dowody , inaczej WOŚP jak i inne organizacje, za pomówienie można zapłacić solidną karę. Media robią wodę z mózgu wam, a wy się dajecie. To pokazuje jaki człowiek jest prosty do sterowania przez środki masowego przekazu . Przykre to: http://www.wykop.pl/i/artykul/1819096/zestawienie-zarzutow-wobec-wosp-i-ich-konfrontacja-z-faktami/

Nie wiem jak wygląda sprawa pana Owsiaka i WOŚP'u dlatego nie wypowiadam się na ten temat.

Niemniej Ja osobiście nie ufam żadnej z organizacji i jeśli mam możliwość wpłaty większej sumy pieniędzy (nie będę podawał liczb bo nie oto tu chodzi) sam odszukuję rodzinę, która tego potrzebuje i przekazuję pieniądze prosto w jej ręce.

Gdyby szanowny pan Owsiak nie miał nic na sumieniu to już dawno by się wytłumaczył, a on cały czas się wymiguje od odpowiedzi na proste pytanie. Gdyby nawet miał ze swojej działalności jakikolwiek zysk i tego nie ukrywał, to byłbym skłonny wrzucić do puszki te 2zł, ale on kombinuje jak przysłowiowy "koń pod górę", a tego właśnie nie lubię.

Nie będę wspierał WOŚ, dopóki nie będę wiedział na co idą moje ciężko zarobione pieniądze.

PS. A już najbardziej mnie irytuje, że ludzie, którzy chcą nieść pomoc chorym dzieciom, nieświadomie finansują "Brudstock".

Gdyby szanowny pan Owsiak nie miał nic na sumieniu to już dawno by się wytłumaczył, a on cały czas się wymiguje od odpowiedzi na proste pytanie. Gdyby nawet miał ze swojej działalności jakikolwiek zysk i tego nie ukrywał, to byłbym skłonny wrzucić do puszki te 2zł, ale on kombinuje jak przysłowiowy "koń pod górę", a tego właśnie nie lubię.Nie będę wspierał WOŚ, dopóki nie będę wiedział na co idą moje ciężko zarobione pieniądze.PS. A już najbardziej mnie irytuje, że ludzie, którzy chcą nieść pomoc chorym dzieciom, nieświadomie finansują "Brudstock".

Jesteś idealnym przykładem człowieka, zmanipulowanego . Jak byś zajrzał w księgi orkiestry SAM anie z tego co brudna telewizja ci powiedziała to byś zobaczył że Woodstock finansowany jest w 100% przez sponsorów , wszystko jest w księgach dostępnych na głównej stronie, ale widać wolisz jak ktoś robi Ci gnój z mózgu i peplasz jak papuga co ci powiedzą.

Jak powiedzą Ci że twoja mama jest księdzem to też uwierzysz.

Dajecie się manipulować , jak krowy w zagrodzie. Masakra =.=

Jak byś był leniem to proszę:

Woodstock jest finansowany z pieniędzy pochodzących z puszekNa czym polega manipulacja?Na tym, że nie jest W zasadzie do obalenia tego kłamstwa wystarczy treść punktu "Wyszczególnione przez matkę kurkę ogromne marnotrawstwo zebranych środków", ale skoro twierdzę, że nie jest finansowany z puszek, to wypadałoby wskazać skąd jest, skoro organizuje go WOŚP. To akurat dość oczywiste: finansują go głównie sponsorzy, kwota ta jest wykazana w sprawozdaniu, np. w 2012 roku, na stronie 15 czytamy:Przychody z darowizn rzeczowych i celowych: 11.219.740,70złZe sprawozdania z 2009r. na stronie 60 możemy dowiedzieć się ile kosztuje Woodstock: 2.661.877,57zł w 2009 roku. Nawet jeśli dzisiaj kosztuje dwukrotnie więcej (a nie kosztuje), to kwota darowizn od sponsorów wystarcza w zupełności. Na marginesie: sponsorzy WOŚP.

Nadmierne ufanie jakiejkolwiek stronie mija się z celem. Jedni mówią o TVN, drudzy jadą do JKM. Gdzie tu logika? Ważne, żeby umieć wyciągnąć własne wnioski i nie ograniczać się do tego, co mamy podane na tacy.

Prawda jest taka, że WOŚP gówno robi, bo kupione maszyny to kropla w morzu i jedynie pokazuje nieudolność naszej służby zdrowia/państwa. Co z tego, że kilka maszyn trafi w konkretne miejsce, skoro one powinny z automatu się tam znajdować? Ja nigdy nie wrzucałem i wrzucać nie będę, jeżeli chce kogoś wesprzeć, robię to bezpośrednio, bez % organizacji, które z czegoś muszą się utrzymać.

Swoją drogą miałem przyjemność leżeć w niemieckim szpitalu - znajdował się on w małej wiosce, gdzieś na zadupiu. Był od stóp do głów wyposażony w nowe sprzęty, dostałem osobną, sporą salę ze wszystkimi wygodami, a każdy posiłek wyglądał jak posiłek, a nie najtańsza możliwa opcja. Tak powinny też wyglądać nasze placówki, jeżeli tylko państwo nie byłoby pełne złodziei

Ej ludzie, czytając wasze komentarze, jest mi was trochę szkoda, nikt nie wspomniał nic a chorych dzieciach, wiem że Owsiak zyskuje trochę na tej fundacji, ale jednak powinniśmy wierzyć że jednak trochę możemy pomóc, serio. Nie opieram się TVN, nie oglądam Tv. Nie jestem też ślepo zapatrzony w Owsiaka, ale jednak on pomaga i reszta jest według mnie mało ważna, kto chce pomóc pomaga, kto nie chce to nie pomaga, proste. To nie temat do kłótni, czy Owsiak jest dobry czy nie dobry, serio.

@Nvminer

Odważne stwierdzenie, widzę, że mamy tu kogoś z podejściem "Jest źle, po co coś robić, w końcu i tak nigdy nie będzie lepiej". Fajne podejście do życia, nie? Reszta wypowiedzi jest w miarę sensowna.

Ps: Nie chcę się czepiać ale popraw to "stup".

Kijem rzeki nie zawrócisz - nie chodzi o fakt że nie warto niczego robić, a o to że ludzie zabierają się od złej strony. Cieszą się co roku na orkiestrę, wrzucają te pieniądze do puszek, a na koniec i tak nic z tego nie mają. Szpitali nie uratujesz wspierając WOŚP, tylko ruszając zadek na ulicę, bo jak pokazują władzę nawet na wybory wpływu nie mamy. Ile to afer było w tamtym roki ile razy ludzie mówili, że miarka się przebrała, ile razy mieli iść na ulicę i ile razy po tygodniu sprawa cichła w cieniu innych? Żyjesz w miejscu, gdzie władza nawet nie stara się sprawiać pozorów, że coś robi, oni po prostu bezczelnie kradną dla siebie, a większość macha ręką i ma to gdzieś.

Właśnie ludzie wrzucający do puszki i myślący, że to coś daje nie robią zupełnie nic, żeby zmienić to jak się w naszym kraju żyje. Większość wrzuci do puszki, ale już na wybory nawet nie pójdzie oddać nieważnego głosu, czy podczas protestów woli siedzieć i TV oglądać. Tak długo, jak ludzie będą pozwalali jechać się w pupę, tak długo politycy będą przesuwać granicę jeszcze dalej.

A kto mówił, że orkiestra ma wyręczyć służbę zdrowia. Jeśli moje 10 zł (wrzucone do puszki) dołożono do sumy za którą został uratowany chodź jeden człowiek to uważam, że są to jedne z lepiej wydanych pieniędzy w moim życiu.Jest źle, to fakt, jednak rewolucja nigdy nie jest dobrym pomysłem. Jednak póki co nikt z ruchów anty systemowych nie podał alternatywy dla rządów PIS-PO-SLD-PSL itd. Owszem można pójść obalić rząd tylko co potem? Zrobić sobie burdel jak na Ukrainie? Mówienie, że politycy kradną jest faktem jednak nie zapominajmy, że są oni odzwierciedleniem społeczeństwa. Z częścią o wyborach zgadzam się jak najbardziej.

Szkoda, że tak mało ludzi zdaje sobie sprawę z tego, że sam sprzęt nie wyleczy pacjenta. W szpitalach taki sprzęt często stoi nieużywany, a wszystko ma związek ze słynnymi "kolejkami na badanie". Ciekawe ile tak naprawdę osób wie o co chodzi z kolejkami...