Yyy... no chyba anime

witam

poszukuje kolejnego anime wartego uwagi . Może coś polecicie

widziałem

Bleach

DB , Z , GT , super

One Piece

One Punch Man ( w trakcie oglądania )

Fairy Tall

Akame Ga Kill

HxH 2011

full metal alhemist broterhood

Sword Art Online 1/2

Ao no exorcist

naruto

to chyba tyle

co powinno miec nowe anime ?

- Duzo walk

- jakieś moce

- moze się dziać w naszych czasach lub w przeszłości / przyszłości

- W miarędużo tych odcinków

- dużo postaci

- może być komedia

- może być trochę romansu

- wciągająca fabuła

- NIE MOZE BYĆ MECHÓW

Kyoukai no kanata, tokyo ghoul, fate/zero. Tu masz wysokiej jakości anime jakiego szukasz. Jedyne czego nie mają to wielu odcinków(zależy jak pojmujesz wiele, bo dla mnie to ponad 60), ale anime, które posiada wiele odcinków jest zwykle słabe. Jeśli już musi być wiele odcinków to bierz się za gintame genialna komedia, zawiera walki, wiele postaci itd.

ostatnio oglądałem "fate : stay nigth" oraz "fate : zero" i było całkiem spoko

Do tych co zostały podane powyżej polecam Soul Eater, ilość walk jest duża, tak samo humor jaki jest tam przedstawiony. :) Choć nie przepadam za shounenami to jednak ten mi bardzo przypadł do gustu.

ale, ale.. code geass ;__; sama zawsze mówiłam sobie że nie obejrzę nic co ma mechy.. od momentu gdy obejrzałam Code Geass i Tengen Toppa Gurren Lagann zmieniłam zdanie o 180 stopni. Polecam obydwa tytuły mimo twoich kryteriów (w sumie trafiają idealnie wszystkie - jedyny problem mechy) :D

a wracajac do tematu:

- d.gray-man (maaaasa walk, masa odcinków, przeplatające się komediowe teksty, wątki, dopracowani bohaterowie, jedyny - to taki że nie jest dokończona, aczkolwiek ma być wznowiona seria)

- death note (must watch moim zdaniem, w miarę sporo odcinków, genialna fabuła)

- gintama (komedia, walki, masa odcinków)

- kill la kill (walk sporo, przyjemna kreska, ost, fabuła świetna, zresztą co będę się rozpisywać sprawdź sam i może wtedy weźmiesz się za TTGL wcześniej wspomniane od tego samego producenta :P )

- shokugeki no souma (może nie ma walk ale są pojedynki kucharskie :D anime głównie o gotowaniu ale polecam z całego serca, znajdziesz tu wszystko :) )

z tych dluzszych to chyba na tyle, reszta to 12odcinkowce

ostatnio oglądałem "fate : stay nigth" oraz "fate : zero" i było całkiem spoko

ja polece do tego FS/N : UBW :3 2 sezony + kinowka

http://myanimelist.net/animelist/Blackker

Wybierz sobię :) Mam bardzo podobne kryteria oglądania.

Nie musisz kierować się moją oceną, gdyż jest baardzoo subiektywna.

Zaraz zaraz, nie znam się na Anime ale podejrzewam, że znany wszystkim Dragon Ball przypadnie Ci do gustu :)

sorki za odkopywanie ale dawno tu nie zaglądałem

up wystarczy przeczytać 1 post DB oglądałem

oglądał ktoś może Magi ? ciekawe anime ?

ile to ma odcinków i sezonów ?

Magi to świetna seria obecnie ma dwa sezony(w sumie 50 odcinków) i niedługo(14 kwietnia) wychodzi prequel do serii, także nic tylko oglądać

IDEALNIE pasuje tutaj Gintama

- Dużo walk (z początku jest mało, wszystko musi zostać jako tako wyjaśnione, musi dojść kilka postaci itp.)

-Dużo bohaterów (naprawdę dużo)

-Epickie walki

-Świetna komedia (Jakimś cudem nadal ich nikt nie pozwał o prawa autorskie xD)

-Dużo odcinków (3 sezony, 1-200 odc, 2-60, 3-54. Co do 3 jest on strasznie krwawy i ponury, wspaniały sezon)

-Akcja współczesność połączona z przyszłością

-Zaskoczę cię, GIntama jako takiej fabuły nie posiada, jednak każdy osobny arc ma świetną historię

-Jakieś Supermoce bywają, jednak rzadko, sam bohater żadnej jako takiej nie posiada)

-Brak romansu (no chyba, że wliczasz w to 1 masochistkę i 1 prześladowca :D)

Osobiście w tym tygodniu zacząłem oglądać Gintame od 0 ku uczczeniu zakończenia 3 sezonu [*]

Jakbyś się zaciekawił możesz sobie obejrzeć te 2 filmiki (skopiuj i usuń spacje)

https://www.you tube.com/watch?v=AwARtHoaTBY

https://www.you tube.com/watch?v=IEcD31i4WAY

Jedyny warunek to przetrwanie kilku pierwszych odcinków, potem się rozkręca :D

Myślę że wpasowuje się w do bardzo dobrze Code Geass.

Jednak jest jedno ale... są mechy, i podobnie jak ty tak długo zwlekałem z obejrzeniem tego anime właśnie przez te mechy. Po obejrzeniu jednak stwierdzam że w sumie to te mechy mi nie przeszkadzają a anime ogląda się świetnie. Polecam :]

witam

poszukuje kolejnego anime wartego uwagi . Może coś polecicie

widziałem

Bleach

DB , Z , GT , super

One Piece

One Punch Man ( w trakcie oglądania )

Fairy Tall

Akame Ga Kill

HxH 2011

full metal alhemist broterhood

Sword Art Online 1/2