Z czego to jest cytat

Witam wie ktos moze skad jest ten cytat? nie pamiętam całego Ale zaczynał się jakoś tak

"Nie ważne co,ale znajdź sobie coś co będziesz chronił nawet za cenę własnego życia...".

taki cytat jest pewnie w 3/4 shonenow.. w naruto na 100% bylo cos takiego, w bleachu tez na 100%, wątpie żeby można było okreslić autora tak banalnych słów ;)

Brzmi jak z Bleacha. Być może było to wtedy gdy Słomiany uczył Ichigo bankai lub panowania nad hollow'em.

Na 101% z Bleacha bo powtarzałem całą serię przez wakacje i kojarzę ten cytat.

Wydaje mi się, że widziałem go też w wersji angielskiej na fanarcie z Bleacha, Naruto i Fairy Taila.

Też mi się wydaje, że z Bleacha. Wątpię, że to z Naruto, bo tam jak chronili to wioskę albo towarzyszy i powątpiewam w Fairy Tail bo tam zawsze chronią przyjaciół i gildię.

Również kojarzę cytat, a Bleach'a nawet nie oglądałem.

Tak jak bolvaerk pisał, to jest w większości shounenów(i nie tylko w sumie, w romansach też to widziałem), bo jeśli masz co chronić = jesteś za***isty i silny. Po tym tekście nie da się jednoznacznie stwierdzić co to za anime.

Ta, to na pewno z Bleacha. Wiem, chociaż nie oglądałem. Ale na 100% z Bleacha.

Witam wie ktos moze skad jest ten cytat? nie pamiętam całego Ale zaczynał się jakoś tak"Nie ważne co,ale znajdź sobie coś co będziesz chronił nawet za cenę własnego życia...".

Pomimo, że tekst bardzo podobny do tych, które występują w każdym prawie anime, to jednak coś w tym jest. Jakby szukanie JAKIEGOKOLWIEK sensu życia, i nie ważne czy to gier typu "randki, podrywy itp.", czy jakiego bardzo oryginalne hobby jak pacanie kijkiem kupek (Dr Slump):

que-bien-se-lo-pasa-arale.gif?w=625

db56-21.jpg

To faktycznie jest to czego szukają w anime i chronią nawet za cenę własnego życia -_-

A tak serio to cytat pasuje bardziej do Bleach niż Naruto. Poza tym też tekst pasuje do życia np. japońskiej młodzieży, która za wszelką cenę chce być oryginalna i wyjątkowa (bardzo różne zainteresowania czy 'masterowanie' się w bardzo różnych dziedzinach: od mmorpga i top lvl, po jakieś sporty czy inne niezwykłe umiejętności, niekoniecznie nabyte na zasadzie 'talentu'- oj sporo by tego było), co w ich społeczeństwie jest dość trudne.

Na 100% z Naruto

To cytat Haku*(pewności nie mam)podczas rozmowy z naruto

A to czasem nie jest z D.Gray-man'a?

na pewno jeden z topowych shonenów czyli Naruto, Bleach OP, raczej nie Dragon Ball, ale sam nie kojarze do końca

Witam wie ktos moze skad jest ten cytat? nie pamiętam całego Ale zaczynał się jakoś tak

"Nie ważne co,ale znajdź sobie coś co będziesz chronił nawet za cenę własnego życia...".