Zacznijmy od Mount and Blade, bo tutaj sprawa wygląda iście prosto. Trzeba odwiedzić GOG.com, zalogować się na swoje konto, kliknąć TEN banner…… i poczekać na pojawienie się gry w tamtejszej Bibliotece (zajmie to 2 minuty). Mount and Blade to nadal bardzo...
Z innej beczki: Mount and Blade za DARMO, Wiedźmin 2 także, ale w tym wypadku musicie być regularni i poczekać 7 dni
M&B za darmo... szok w biały dzień, bo jak można coś tak dobrego, dosłownie wyrzucać ludziom pod nogi/oddawać. Chyba, że chodzi o niedługie wejście dwójki, to akcja dobra, okej. Poza tym jedynka, to już dość stara gra (2010 Warband , to jakby rozwinięcie podstawki jeszcze z 2005), ale to nie znaczy, że nie jara.
To jest przykład produkcji, która łączy ze sobą wiele rzeczy w fajny sposób (takie Gra o Tron, tylko gierczany). Na pierwszy rzut oka nie widać zbyt wielu możliwości podczas gry. Potem się okazuje, że jest ich o wiele, wiele więcej (co wymaga poświęcenia czasu oczywiście). Gra na jednej frakcji się nigdy nie kończy, tak samo jedną ścieżką fabularną i rozwojową, bo faktycznie jest ich kilka. M&B jest po prostu świetne do pogrania kilkanaście minut, a także do zarwania nocki. Nie wiem jak wygląda multi, nigdy nie próbowałem i chyba nie zamierzam.
Brakuje temu tytułowi wiele, o dziwo, ale taki wniosek można wysunąć gdy wszystko już poznasz (każdy aspekt mechaniki i contentu), czyli co gra w pełni oferuje. Jednak dalej, do M&B można wracać za każdym razem i zabawa ani trochę nie wieje starocią.
Daja za darmo, bo gra ma swoje lata, a marke trzeba promowac. Tworcy zajmuja sie czym innym, a mozna na darmowym rozdaniu MnB jescze zarobic. Bo potem ludzie siegna po Warbanda, ktory oferuje rozgrywke multi.
Dla mnie gra i tak slaba. Nudna, nijaka, pusta. No ale ja jestem przeciwnikiem sandboxow, wiec nie mnie jakosc MnB oceniac.
Zacznijmy od Mount and Blade, bo tutaj sprawa wygląda iście prosto. Trzeba odwiedzić GOG.com, zalogować się na swoje konto, kliknąć TEN banner…… i poczekać na pojawienie się gry w tamtejszej Bibliotece (zajmie to 2 minuty). Mount and Blade to nadal bardzo...