Szukam jakiejś gry, niekoniecznie musi to być gra dla pojedyńczego gracza, w którym bawiłbym sie w Boga. Odkształcał bym teren, ludzie byliby na mojej łasce, zmieniałbym pogodę i takie tam. Na razie słyszałem tylko o dwóch takich grach, ,,From Dust" i ,,Black and White". Jeśli znalibyście jeszcze jakieś to proszę podać. Najlepiej wszystkie jakie istnieją i jakie będą istnieć Nie sądzę by było ich dużo.
Zabawa w Boga
Szukam jakiejś gry, niekoniecznie musi to być gra dla pojedyńczego gracza, w którym bawiłbym sie w Boga. Odkształcał bym teren, ludzie byliby na mojej łasce, zmieniałbym pogodę i takie tam. Na razie słyszałem tylko o dwóch takich grach, ,,From Dust" i ,,Black and White". Jeśli znalibyście jeszcze jakieś to proszę podać. Najlepiej wszystkie jakie istnieją i jakie będą istnieć Nie sądzę by było ich dużo.
Ja pozy tymi dwoma grami co podałeś znam jeszcze zajebistego oldskulowego Populous: The Beginning. Tylko że tu jesteś szamanem, a nie Bogiem(nawet masz lepsze umiejętności niż w black & white), ale ten szaman jest bliski stania się bogiem (nawet taki jest cel w tej grze)
Polecam gre sadist 2 Ostatni krzyk co prawda nie uświadczysz żadnych wodotrysków graficznych ale gra jest świetna.
Dzięki! Widzę, że obie gry są świetne Jeśli są jeszcze jakieś, to proszę podawać.
Oczywiście klasyki nikt nie zna: Populus
dragoner przecież podał ten tytuł.
dragoner przecież podał ten tytuł.
Broda jest slepy. Mozesz jeszcze zobaczyc Dungeon Keeper 2. Nie ma tam nic o byciu bogiem to taka strategia... ale mozna czarowac... gra tworcow Populousa . A poza tymi grami nic innego nie znajdziesz.
Dodał bym kilka tytułów o zbliżonej tematyce zawładnięcia, holokaustem, ogólnej zabawie w władce i pana ... to np z nowszych:
Polecam Overlord II bo jest bardziej rozbudowany od poprzedniej - Gra akcji TPP, w której wcielamy się w postać złego Lorda Ciemności, aby przejąć władzę nad fikcyjnym światem utrzymanym w konwencji fantasy.
"Akcja gry jest dość zbliżona do pierwowzoru. Wcielamy się w nowego antybohatera, który rozpoczyna swoją mroczną drogę kariery – naszym celem jest oczywiście stanie się potężnym i przerażającym władcą, przed którym wszyscy czuliby respekt. Na drodze do wszechwładzy naszemu złemu podopiecznemu stoi tylko jedna mała rzecz – wielkie imperium, wzorowane na Imperium Rzymskim, którego przywódcy także pragną przejąć kontrolę nad światem oraz dodatkowo dążą do wyplenienia całkowicie wszelakich objawów magii. Musimy więc podbijać poszczególne królestwa i zlikwidować opór tej ludzkiej konkurencji." inf. Gry - online.pl
Z starszych polecam świetny tytuł jakim jest bez wątpienia:
Sacrifice - "Sacrifice nastawiona jest przede wszystkim na rozgrywkę wieloosobową, w której każdy z graczy sprawdza jednego maga. Wśród ponad 50 dostępnych czarów ofensywnych i defensywnych znajdują się również takie, co wpływają na pogodę i zmieniają ukształtowanie terenu. Jednak zasadniczą rolę odgrywają czary przywołujące, dzięki którym do walki możemy poprowadzić ponad 50 różnego rodzaju fantastycznych stworzeń. Potyczki rozgrywają się w fantastycznych, trójwymiarowych krajobrazach, a główną zasadą tej wojny jest obrona własnego Ołtarza, dającego magowi siłę. Gdy Ołtarz zostanie zniszczony gracz przegrywa, tracąc wszystko na rzecz zwycięzcy." inf. Gry - online.pl
Sam bawiłem się przy niej wspaniale i dobrze ją wspominam ...
Trochę tego jest wystarczy odkurzyć swoją pamięć ... czy też starą szufladę z grami
Mozesz tez zagrac w Warcrafta III TFT na battle.necie. Sa tam mapy takie w ktorych naprawde sie wcielasz w boga.
Pamiętam, że grałem w Overlord II, miało się miniony o różnych umijętnościach, też trochę taka logiczna.
Ja Ci polecam From Dust gra z tego roku, zabawa w boga na całego
Na razie słyszałem tylko o dwóch takich grach, ,,From Dust" i ,,Black and White".
Czy wy ***** potraficie czytać?! Druga osoba co się powtarza.
Tamagotchi !
Miałem jako dzieciak Tamatotchi Tylko nie za dobrze się opiekowałem swoim potworkiem
Teraz mi się przypomina jednej gierce we flashu http://www.kongregate.com/games/XGenStudios/pillage-the-village tylko polega ona na eksterminacji ludzi, ale za to możesz stać po stronie dobra albo zła (w zależności od wybranych skilli)
The Sandbox of the God.
No pewnie The Sandbox of the God!
Herfog to polecił trzy posty wyżej -,-'