Zabawa w Boga

Szukam jakiejś gry, niekoniecznie musi to być gra dla pojedyńczego gracza, w którym bawiłbym sie w Boga. Odkształcał bym teren, ludzie byliby na mojej łasce, zmieniałbym pogodę i takie tam. Na razie słyszałem tylko o dwóch takich grach, ,,From Dust" i ,,Black and White". Jeśli znalibyście jeszcze jakieś to proszę podać. Najlepiej wszystkie jakie istnieją i jakie będą istnieć :) Nie sądzę by było ich dużo.

Szukam jakiejś gry, niekoniecznie musi to być gra dla pojedyńczego gracza, w którym bawiłbym sie w Boga. Odkształcał bym teren, ludzie byliby na mojej łasce, zmieniałbym pogodę i takie tam. Na razie słyszałem tylko o dwóch takich grach, ,,From Dust" i ,,Black and White". Jeśli znalibyście jeszcze jakieś to proszę podać. Najlepiej wszystkie jakie istnieją i jakie będą istnieć Nie sądzę by było ich dużo.

Ja pozy tymi dwoma grami co podałeś znam jeszcze zajebistego oldskulowego Populous: The Beginning. Tylko że tu jesteś szamanem, a nie Bogiem(nawet masz lepsze umiejętności niż w black & white), ale ten szaman jest bliski stania się bogiem (nawet taki jest cel w tej grze)

Polecam gre sadist 2 Ostatni krzyk co prawda nie uświadczysz żadnych wodotrysków graficznych ale gra jest świetna.

http://sadist.art.pl/sadist2.php3

Dzięki! Widzę, że obie gry są świetne :) Jeśli są jeszcze jakieś, to proszę podawać.

Oczywiście klasyki nikt nie zna: Populus

dragoner przecież podał ten tytuł.

dragoner przecież podał ten tytuł.

Broda jest slepy. Mozesz jeszcze zobaczyc Dungeon Keeper 2. Nie ma tam nic o byciu bogiem to taka strategia... ale mozna czarowac... gra tworcow Populousa :). A poza tymi grami nic innego nie znajdziesz.

Dodał bym kilka tytułów o zbliżonej tematyce zawładnięcia, holokaustem, ogólnej zabawie w władce i pana ... to np z nowszych:

Polecam Overlord II bo jest bardziej rozbudowany od poprzedniej - Gra akcji TPP, w której wcielamy się w postać złego Lorda Ciemności, aby przejąć władzę nad fikcyjnym światem utrzymanym w konwencji fantasy.

"Akcja gry jest dość zbliżona do pierwowzoru. Wcielamy się w nowego antybohatera, który rozpoczyna swoją mroczną drogę kariery – naszym celem jest oczywiście stanie się potężnym i przerażającym władcą, przed którym wszyscy czuliby respekt. Na drodze do wszechwładzy naszemu złemu podopiecznemu stoi tylko jedna mała rzecz – wielkie imperium, wzorowane na Imperium Rzymskim, którego przywódcy także pragną przejąć kontrolę nad światem oraz dodatkowo dążą do wyplenienia całkowicie wszelakich objawów magii. Musimy więc podbijać poszczególne królestwa i zlikwidować opór tej ludzkiej konkurencji." inf. Gry - online.pl

Z starszych polecam świetny tytuł jakim jest bez wątpienia:

Sacrifice - "Sacrifice nastawiona jest przede wszystkim na rozgrywkę wieloosobową, w której każdy z graczy sprawdza jednego maga. Wśród ponad 50 dostępnych czarów ofensywnych i defensywnych znajdują się również takie, co wpływają na pogodę i zmieniają ukształtowanie terenu. Jednak zasadniczą rolę odgrywają czary przywołujące, dzięki którym do walki możemy poprowadzić ponad 50 różnego rodzaju fantastycznych stworzeń. Potyczki rozgrywają się w fantastycznych, trójwymiarowych krajobrazach, a główną zasadą tej wojny jest obrona własnego Ołtarza, dającego magowi siłę. Gdy Ołtarz zostanie zniszczony gracz przegrywa, tracąc wszystko na rzecz zwycięzcy." inf. Gry - online.pl

Sam bawiłem się przy niej wspaniale i dobrze ją wspominam ...

Trochę tego jest wystarczy odkurzyć swoją pamięć ... czy też starą szufladę z grami :)

Mozesz tez zagrac w Warcrafta III TFT na battle.necie. Sa tam mapy takie w ktorych naprawde sie wcielasz w boga.

Pamiętam, że grałem w Overlord II, miało się miniony o różnych umijętnościach, też trochę taka logiczna.

Ja Ci polecam From Dust gra z tego roku, zabawa w boga na całego

Na razie słyszałem tylko o dwóch takich grach, ,,From Dust" i ,,Black and White".

Czy wy ***** potraficie czytać?! Druga osoba co się powtarza.

Tamagotchi !

Miałem jako dzieciak Tamatotchi :D Tylko nie za dobrze się opiekowałem swoim potworkiem :P

Teraz mi się przypomina jednej gierce we flashu http://www.kongregate.com/games/XGenStudios/pillage-the-village tylko polega ona na eksterminacji ludzi, ale za to możesz stać po stronie dobra albo zła (w zależności od wybranych skilli)

http://pl.wikipedia.org/wiki/Gra_w_boga

ni8ema to jak ciotka Wikipedia XD

The Sandbox of the God.

No pewnie The Sandbox of the God!

Herfog to polecił trzy posty wyżej -,-'

Szukam jakiejś gry, niekoniecznie musi to być gra dla pojedyńczego gracza, w którym bawiłbym sie w Boga. Odkształcał bym teren, ludzie byliby na mojej łasce, zmieniałbym pogodę i takie tam. Na razie słyszałem tylko o dwóch takich grach, ,,From Dust" i ,,Black and White". Jeśli znalibyście jeszcze jakieś to proszę podać. Najlepiej wszystkie jakie istnieją i jakie będą istnieć :) Nie sądzę by było ich dużo.