Zabijanie - rozrywka XX i XXI wieku

Tematyka gier w wiekszosci jest taka sama. Prymitywne zabijanie ma sprawiac nam przyjemnosc. Czy z nami ludzmi jest cos nie tak ? Do inteligentnej cywilizacji jeszcze nam troszke brakuje. Ale jest swiatelko w tunelu , ze branza rozrywkowa zaoferuje nam cos nowego. Na horyzoncie pojawia sie ,Palia, i takie tytuly istniejace juz jak ,Simsy, czy ,Fall Guys,

@Okradator dobrze , ze sa gry sportowe , cieszy mnie to bardzo co nie zmienia faktu , ze sa nam serwowane gry z przemoca.

Taka ciekawostka o inteligentnym zyciu w kosmosie.
Jaki jest dowod na istnienie inteligentnego zycia we wszechswiecie ?

• To , ze z nami sie jeszcze nie skontaktowali :slight_smile:

Szachy to dobra rywalizacja i rozwija umysl.

,najlepszym rodzajem rywalizacji i najbardziej spopularyzowanym są strzelanki więc przemoc sama w sobie,

Problem w tym , ze nie najlepszym. Co najwyzej popularnym na obecnym poziomie czlowieka.

,Co ma do tego rozwój człowieka? Od zawsze się zabijano,
Sam sobie odpowiedziales. Czym sie rozni czlowiek od tego z przed 2000 lat ? No wlasnie chyba niczym. Chodzi o to , ze w niedalekiej przyszlosci nie bedziemy musieli zabijac dzieki technologii i inzynierii spolecznej. Cos co jest inteligentne nie musi zabijac , mam tu na mysli tez sztuczna inteligencje taka jak roboty AI.

,jestem zdania że jeśli kogoś coś nie interesuje to nie musi tego używać,
Tez jestem tego zdania.

Jakbym chciał się rozwijać to bym się uczył :stuck_out_tongue:

Ale co niby zabijasz? Martwe piksele na ekranie? By było nawet śmieszniej : w popularnych grach rywalizacyjnych trudno nawet mówić o przemocy - w LoLu, czy Overwatchu walka jest bardziej symboliczna gdzie oberwanie czerwoną kulka zabiera punkty, a zieloną je przywraca, nawet krwi nie ma.

Gry RPG z kolei traktuj jak książki - walka jest takim samym środkiem opowiedzenia historii jak miłość. I to te historie pamiętamy, nie walkę.

Gry militarystyczne są z kolei “symulatorami” pola bitwy i narzekanie na ich brutalność ma tyle samo sensu co narzekanie na ilość kopania piłki w fifie xD.

Ps. “Cos co jest inteligentne nie musi zabijac” - zrób krok w tył, wciągnij powietrze. Już zabiłeś niezliczone istnienia. Smakuje kiełbaska? A z czego tą kiełbaskę się robi? Chlebek smaczny? Czy jedząc go pomyślałeś ile zbóż zabiłeś? Wszystkie istoty żywe zabijają by przeżyć. Proste, fundamentalne prawo natury.

@larshi co ja mam z toba dyskutowac jak ty nawet sie wyslowic nie umiesz heh. Nie ma takiego slowa jak ,rywalizacyjnych, jest za to slowo ,rywalizujacych, No ale strugasz pana madrego i piszesz pomieszanie z poplataniem w logice.

• Nie bardzo rozumiesz na czym smierc w grach polega i po co ona tam jest.
  • Ksiazki to ty widze znasz z opowiadan heh.
  • I nie ,militarystyczne, tylko ,militarne, heh.
  • Nie odrozniasz zwierzecia od roslin.

Cytujesz: ,Cos co jest inteligentne nie musi zabijac,

• Wczesniej padlo takie zdanie:
    ,Chodzi o to , ze w niedalekiej przyszlosci nie bedziemy musieli zabijac dzieki technologii i inzynierii spolecznej, I tu wybuchl ci mozg.

,Wszystkie istoty żywe zabijają by przeżyć,
Sam sobie odpowiedziales , przezyc , a nie dla rozrywki ktory to wlasnie temat poruszam.

• Nic nie zrozumiales ale za to jakie madrosci masz do przekazania heh.

@ferdynant1 zapomniał hasła do konta czy kolejny mocny troll? :smiley:

Kolego, taka natura człowieka i tego nie zmienisz :slight_smile: