Zablokowany exp

Cześć

Mam takie pytanie

Posiadam postać na 80 lvl oraz mam 10 lvl mastery, robię zadania w lokacjach z podstawki i od pewnego czasu mam zablokowany pasek expa. Z tego co udało mi się wyczytać żeby go odblokować muszę posiadać Central Tyria Mastery Points i tutaj moje pytanie jak mogę je zdobyć. Pytam gdyż szkoda całego doświadczenia które zdobywam z zadań, dungów czy personal story a i tak nic to nie daje ponieważ exp stoi w miejscu.

Pozdrawiam

A to przypadkiem nie trzeba dodatku zeby expić dalej ?

Dodatek posiadam i zrobiłem potrzebną część story w HoT aby mieć odblokowane mastery (wbiłem na nich 10 lvl).

Dodatek posiadam i zrobiłem potrzebną część story w HoT aby mieć odblokowane mastery (wbiłem na nich 10 lvl).

Central Tyria points są na Tyrii porozrzucane, więc musisz je poszukać.. najlepiej wiki sprawdź

Ok dzięki tak zrobię

Ok dzięki tak zrobię

jak już zdobyjesz jakieś punkty Tyrii lub jeśli już jakieś masz, wejdź w okienko postaci i następnie Mastery i wylvluj coś, ale pewnie to wiesz:)

Tak dzięki :)

Punkty dostajesz z map lub z achievmentow (duzo jest za living world season 2)

Ok dzięki za informacje:)

@zero8808

Masterki z tyrii otrzymujesz głównie za achivmenty są oznaczone jako czerwone punkty w liscie achivmentow jak i tez na niektórych mapach mozesz je zebrać. Pamiętaj aby je rozdać gdy wymaxujesz juz daną rzecz.

A na czas szukania/zbierania masterek polecam zmienić expioną masterkę na inną, którą możesz expić. Potem możesz do tej poprzedniej wrócić i progress się zachowa, a nie będziesz marnował expa, bo prędzej czy później i tak wszystko wymaxujesz :)

Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi :)

Cześć

Mam takie pytanie

Posiadam postać na 80 lvl oraz mam 10 lvl mastery, robię zadania w lokacjach z podstawki i od pewnego czasu mam zablokowany pasek expa. Z tego co udało mi się wyczytać żeby go odblokować muszę posiadać Central Tyria Mastery Points i tutaj moje pytanie jak mogę je zdobyć. Pytam gdyż szkoda całego doświadczenia które zdobywam z zadań, dungów czy personal story a i tak nic to nie daje ponieważ exp stoi w miejscu.

Pozdrawiam