Zacinanie się nagranych filmów

Witam serdecznie, mam problem z odtwarzaniem filmów. Problem wygląda następująco, otóż odpalam sobie programik Open Broadcaster Software, wchodzę do CS:GO (przykładowo) no i zaczynam nagrywać. Przy nagrywaniu zero ścinek, ani nic - wszystko hula jak powinno. Dobra, zapisuję swój filmik, konwertuję go programem Pazera Free FLV to AVI Converter, odpalam go i wygląda on tak:

https://www.youtube.com/watch?v=WMKcMEHb2c4

Pomożecie? Moja specyfikacja komputera to:

• GPU - AMD Radeon HD6670 1GB DDR3
  • RAM - 3GB DDR2
  • CPU - AMD Phenom II 945 (4x 3.0 GHz)

Mam jeszcze 115GB wolnego miejsca na dysku, o co może chodzić? Prawie ze wszystkimi programami tak jest, gdy nagrywam jakiś pulpit, menu CS:GO czy coś co nie wymagającego sprzętowo to nic się nie zacina. Ludzie nagrywają na gorszych sprzętach, ja AŻ takiego nie posiadam, tak więc w czym leży wina?

Sprawdź pierw czy przed prze konwertowaniem filmiku masz te ścinki, chodzi mi o oryginalny mp4 generowany przez OBS.

Sprawdź pierw czy przed prze konwertowaniem filmiku masz te ścinki, chodzi mi o oryginalny mp4 generowany przez OBS.

Jak mogę go odtworzyć? Windows Media Player nie obsługuje formatu.

nie wiem czy to nie wina programu do nagrywania

nie wiem czy to nie wina programu do nagrywania

Dobra, tak więc jakie programiki polecacie? Może być jakiś trial co nagrywa maksymalnie 10/15 minut, bez różnicy tylko chcę sprawdzić. Link poproszę od razu bo być może źle coś ściągnę.

nagraj filmik OBS i wrzuć go na Youtube, zobacz czy będzie się zacinał . I czemu ty nagrywasz w FLV?, mp4 wybierz... wchozisz w tą zakładkę gdzie masz zapis pliku, wybierasz zapisz do pliku i rodzaj pliku mp4.

Tak to jest WMP nie odtwarza jak się nie wgra żadnej paczki kodeków... chociaż K Lite Codec Pack, i już twój WMP odtwarza wszystko.

nagraj filmik OBS i wrzuć go na Youtube, zobacz czy będzie się zacinał . I czemu ty nagrywasz w FLV?, mp4 wybierz... wchozisz w tą zakładkę gdzie masz zapis pliku, wybierasz zapisz do pliku i rodzaj pliku mp4.

Poprowadź mnie, albo zrób screena bo za cholerę tego nie mogę znaleźć. Tak teraz wygląda u mnie filmik po ustawieniu na rozdzielczość 852x600 (zamiast 1440x900) i FPS na 50 (zamiast 60). Popróbuję jeszcze coś pozmieniać.

https://www.youtube.com/watch?v=4g9lTisNt0k&feature=youtu.be

Wybierasz format mp4 i nazwę pliku, nie będziesz musiał konwertować.

Nagrywaj w 1280/720 (720p) i ustawieniach obs, dl Twojego sprzętu to będzie najbardziej optymalna rozdzielczość.
Jeśli przy 60 klatkach masz ścinki, ustaw na 30 klatek.

Encoder masz mieć na x264

Wybierasz format mp4 i nazwę pliku, nie będziesz musiał konwertować. Nagrywaj w 1280/720 (720p) i ustawieniach obs, dl Twojego sprzętu to będzie najbardziej optymalna rozdzielczość.Jeśli przy 60 klatkach masz ścinki, ustaw na 30 klatek. Encoder masz mieć na x264

Ustawienia klatek na 30FPS spowoduje mi cięcie się gry podczas nagrywania, tak więc niezła lipa.

Tutaj panowie filmik świeżo wrzucony bez przekonwertowania na YouTube. Zamiast 300p to mam 480p, jest co raz lepiej:

https://www.youtube.com/watch?v=FyLTDeZD-5A&feature=youtu.be

Mogę jakoś ustawić ustawienia domyślne?

FPS ustawiamy albo 60 albo 30, nic po środku bo to nie ma sensu.
Zacinanie się filmiku jest spowodowane Twoim procesorem. OBS to takie badziewie które strasznie zżera procesor . Najbardziej komfortowo nagrywa się nim na i7 lub i5 ... reszta procesorów to OBS zjada na śniadanie.

Problem tego programu jest taki że , nie obciąża GPU tylko CPU , gdyby zastosowali technikę z nVidia ShadowPlay gdzie program do nagrywania obciąża grafikę, OBS były bezkonkurencyjnym programem na rynku, a tak ja osobiście wole nagrywać ShadowPlay bo tracę 1/2 FPSy i filmiki są bardzo dobrej jakości.

FPS ustawiamy albo 60 albo 30, nic po środku bo to nie ma sensu. Zacinanie się filmiku jest spowodowane Twoim procesorem. OBS to takie badziewie które strasznie zżera procesor . Najbardziej komfortowo nagrywa się nim na i7 lub i5 ... reszta procesorów to OBS zjada na śniadanie. Problem tego programu jest taki że , nie obciąża GPU tylko CPU , gdyby zastosowali technikę z nVidia ShadowPlay gdzie program do nagrywania obciąża grafikę, OBS były bezkonkurencyjnym programem na rynku, a tak ja osobiście wole nagrywać ShadowPlay bo tracę 1/2 FPSy i filmiki są bardzo dobrej jakości.

Ten program jest darmowy i mogę na nim nagrywać na grafice od AMD?

Ustaw to tak jak na obrazkach poniżej:

7L1AG7k.png

Pamiętaj o bitrate na pierwszym obrazku. Jeśli masz za mały bitrate będą klatki.

@Edit

Shadowplay, jest to autorki program producenta kart nVidia, do układów GF 7xx w górę. Na AMD tego nie odpalisz :P

Dobra, podczas nagrywania nic mi się nie zacina, więc tu jest dla mnie duży plusik. Ustawiłem na na dopasowana dla mojego monitora (16:10) rozdzielczość. Filmik wygląda jak wygląda, tylko czy nie można nic zrobić już z lepszą jakością obrazu? 720p by mnie zadowoliło :x Poza tym lepsza karta graficzna by się przydała dla nagrywaniu czy procesor?

https://www.youtube.com/watch?v=qeAtcs5wSWc&feature=youtu.be

1280/720 > to jest rozdzielczość HD (720p) , Youtube doda Ci 720p po paru minutach musisz poczekać.
Nie masz monitora 1080p czyli Full HD, więc nie nagrasz w tej rozdzielczości, a nawet jakbyś miał twój sprzęt nie podoła temu.

Ile masz FPSów w grze jak grasz? Jeśli powyżej 60ciu, ustaw w OBS na 60 FPSów, poprawi to płynność obrazu.
Jeśli chodzi o jakość obrazu , tutaj nic więcej nie zrobisz, OBS strasznie kroi na jakości obrazu.

Filmik wygląda ok.

@Edit

Już masz w 720p filmik do oglądania na Youtube.

1280/720 > to jest rozdzielczość HD (720p) , Youtube doda Ci 720p po paru minutach musisz poczekać. Nie masz monitora 1080p czyli Full HD, więc nie nagrasz w tej rozdzielczości, a nawet jakbyś miał twój sprzęt nie podoła temu. Ile masz FPSów w grze jak grasz? Jeśli powyżej 60ciu, ustaw w OBS na 60 FPSów, poprawi to płynność obrazu. Jeśli chodzi o jakość obrazu , tutaj nic więcej nie zrobisz, OBS strasznie kroi na jakości obrazu. Filmik wygląda ok. @EditJuż masz w 720p filmik do oglądania na Youtube.

Stary jesteś wielki. Dzięki bardzo, dam Tobie dzisiaj limicik lajków, choć to mogę zrobić bo wszystkie skiny przegrałem na csgolounge a miałem wydać pieniądze na gry z Summer Sale, cholera jasna :wacko:.

Co do wymiany, z tym co masz jak bym raczej wymienił całą platformę. Jak chesz nagrywać filmiki w 1080p lub streamować, to polecam Ci i5 4460 i grafikę od GTX750Ti. Jeśli nie masz pieniążków na to, to zostań przy tym co masz i upgrade zrób na cały zestaw .

Dla przykłądu bardzo fajny zestaw mogę Ci podać:

i5 4460 - 750 zł

Grafika - GTX750Ti (obsługuje już ShadowPlay) - 599 zł
Płyta: MSI B85-G43 - 280 zł
Zasilacz: około 150 zł
Obudowa - około 150 zł
Dysk 1TB - 250 zł
--------
W sumie > około 2000 zł (+/- )

Na takim sprzęcie możesz streamować 1080P 60FPS CS-GO z palcem w tyłku :) + grasz we wszystko co wychodzi na + 30FPS.
Przy nagrywaniu , streamowniu przez OBS, najważniejszy jest procek. Przy grafikach z seri GF 7XX, możesz nagrywać już shadowplay który ma jakości filmów miód malina!

Co do wymiany, z tym co masz jak bym raczej wymienił całą platformę. Jak chesz nagrywać filmiki w 1080p lub streamować, to polecam Ci i5 4460 i grafikę od GTX750Ti. Jeśli nie masz pieniążków na to, to zostań przy tym co masz i upgrade zrób na cały zestaw . Dla przykłądu bardzo fajny zestaw mogę Ci podać:i5 4460 - 750 złGrafika - GTX750Ti (obsługuje już ShadowPlay) - 599 złPłyta: MSI B85-G43 - 280 złZasilacz: około 150 złObudowa - około 150 złDysk 1TB - 250 zł--------W sumie > około 2000 zł (+/- )Na takim sprzęcie możesz streamować 1080P 60FPS CS-GO z palcem w tyłku + grasz we wszystko co wychodzi na + 30FPS. Przy nagrywaniu , streamowniu przez OBS, najważniejszy jest procek. Przy grafikach z seri GF 7XX, możesz nagrywać już shadowplay który ma jakości filmów miód malina!

Dobra dzięki wielkie :)

Witam serdecznie, mam problem z odtwarzaniem filmów. Problem wygląda następująco, otóż odpalam sobie programik Open Broadcaster Software, wchodzę do CS:GO (przykładowo) no i zaczynam nagrywać. Przy nagrywaniu zero ścinek, ani nic - wszystko hula jak powinno. Dobra, zapisuję swój filmik, konwertuję go programem Pazera Free FLV to AVI Converter, odpalam go i wygląda on tak:

https://www.youtube.com/watch?v=WMKcMEHb2c4

Pomożecie? Moja specyfikacja komputera to:

• GPU - AMD Radeon HD6670 1GB DDR3
  • RAM - 3GB DDR2
  • CPU - AMD Phenom II 945 (4x 3.0 GHz)

Mam jeszcze 115GB wolnego miejsca na dysku, o co może chodzić? Prawie ze wszystkimi programami tak jest, gdy nagrywam jakiś pulpit, menu CS:GO czy coś co nie wymagającego sprzętowo to nic się nie zacina. Ludzie nagrywają na gorszych sprzętach, ja AŻ takiego nie posiadam, tak więc w czym leży wina?