Zacinanie się Pc na kilka sekund

Witam, tak jak w temacie, posiadam nowego kompa składaka, zacina się na kilka sekund nic nie można zrobić najczęściej na poczatku startu do pulpitu. Temperatury są ok, tak samo jak Zasoby Pc.

Przeinstalowałem system a problem nadal się pojawia. Z góry dziękuję za pomoc i rady :) Pozdrawiam

Sprawdź RAMy i Dysk Twardy

Powodem może być słaby zasilacz.

Może jakiś z tych sprzetów źle współgra w co wątpie.

Albo brakuje ci jakiś sterowników.

Nie jestem jakimś specem ,ale takie mam zdanie i chce tylko pomóc.

Mi się wydaję że to problem z windowsem. Włącz naprawianie systemu

@maku1218, miałem już taki problem 2 razy w życiu, jak najbardziej (na 90%) jest to wina zasilacza i chłodzenia (też mi pokazywało maks. 35~51 stopni), ale doszło w końcu do przegrzania i komputery padały. Nie zawsze zakupiony nowy sprzęt jest sprawny, nawet bardzo często się zdarza, iż wadliwy (oceny wielu ludzi), ale w końcu jak zabierzesz komputer do serwisu, to na pewno go zdiagnozują i naprawią błędy. PS: U mnie to objawiało się wpierw długim włączaniem systemu (bądź wgl. bez reakcji i tylko "reset"), następnie kilko sekundowymi freezami w grach, następnie przeszło już nawet na freezy w stanie bezczynności, aż do przegrzania komputera.

Podaj model zasilacza.

Możesz spróbować odpiąć HDD i odpalić kompa na samym SSD. Możliwe że masz uszkodzony dysk

Potwierdzam to zasilacz, podaj jego moc i marke

edit

jeśli to możliwe podaj screeny z CrystalDisk i HW Monitor

Wrzuć screena z Cristal Disk Info.

I zrób 10 minutowy test programem OCCT i wrzuć wszystkie screeny, które on wygeneruje.

RAM testujesz programem memtest. I daj znać czy pojaiwił się jakikolwiek błąd.

Sprawdź napięcia na zasilaczu za pomocą miernika. Do kupienia w Kauflandzie, czy każdym sklepie elektrycznym za 20-30 zł, a na allegro po 10zł są. O np. takie coś http://allegro.pl/y165-uniwersalny-miernik-multimetr-dt830d-najtanie-i4491836539.html

Jak mierzyć napięcia? http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=6013876#6013876

Podaj wyniki. A najlepiej załóż taki sam temat na forum elektrody, to zwiększysz swoją szansę na zdiagnozowanie problemu.

Witam, doszedłem do wniosku, że przyczyną był nadłamany kabel o dysku od SSD, po wymianie jest wszystko Ok. Dzięki wszystkim za rady :)

Witam, tak jak w temacie, posiadam nowego kompa składaka, zacina się na kilka sekund nic nie można zrobić najczęściej na poczatku startu do pulpitu. Temperatury są ok, tak samo jak Zasoby Pc.

Przeinstalowałem system a problem nadal się pojawia. Z góry dziękuję za pomoc i rady :) Pozdrawiam