Zacinki

Witam. Z jakiegoś powodu tnie mi AION'a, oczywiście zmiana ustawień graficznych pomogła, ale gram na średnich, co jest trochę dziwne zważywszy, iż takie gry jak wszystkie BF'y czy choćby nowe Shadow of Mordor chodzi na max/high.

Wszedł ostatnio jakiś nowy patch?

Screen sprzętu: http://scr.hu/32n3/wal84

Laptop, wiec będzie ciężko. Niestety Aion jest dość specyficzny i niestety nie będzie miał takich wymagań jak gry single player.

Próbowałeś zmienić w opcjach grafiki Engine na Default z High? Jak miałem laptopa, to mocno pomogło.

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka

BF-y, Middle Earth Shadow of Mordor na high/ultra przy gt650m nie wierzę.

Też nie wierzę. Co do Aiona.

Ten typ tak ma. Oparty na silniku z czasów Bolesława Chrobrego nie znający procesorów wielordzeniowych. Jedynie częstotliwość zegara robi różnicę, więc najlepiej mieć desktopa z i5 podkręconym do praie 5GHz. Na moim laptopie takie tytuły jak Guild Wars 2, Archeage i TERA śmigają o wiele płytnniej na wysokich ustawieniach.

Z tego co zauważyłem, to przycinki zdarzają się tuż po zmianie mapy i mają związek z doczytywaniem, które zarzyna całą grę (zgaduję że to brak wielowątkowości, w porządnych grach może doładowywać bez przycinek). Zapewne dysk SSD by pomógł.

64-bit klient trochę pomaga, ale jest niestabilny.

gt 650m to shit do gier, dysk twardy w lapkach jest wolny wiec tez moze powodowac scinki. To nie notebook do gier.

Dysk SSD pomógłby sporo, bo na tym najbardziej opiera się Aion - karta grafiki ma znaczenie drugorzędne. Co nie zmienia faktu, że sam przez aiona zmieniłem laptopa na stacjonarkę ;P

Wszystkie produkty NCSoftu dławią się na dysku - za dużo informacji do doczytania, w szczególności w miastach.

SSD i po problemie (pod warunkiem że pozostałe podzespoły są "na czasie").

Witam. Z jakiegoś powodu tnie mi AION'a, oczywiście zmiana ustawień graficznych pomogła, ale gram na średnich, co jest trochę dziwne zważywszy, iż takie gry jak wszystkie BF'y czy choćby nowe Shadow of Mordor chodzi na max/high.

Wszedł ostatnio jakiś nowy patch?

Screen sprzętu: http://scr.hu/32n3/wal84