To i ja dodam swoje 3 grosze...
AA to strasznie słaba gra. Strasznie dziurawa, masa bugów, masa botów, masa exploitów i bóg wie czego jeszcze. Jeżeli jesteś graczem pvp, tak samo jak ja, to zapomnij, że AA jest grą dla ciebie. Żeby chociaż trochę liznąć pvp musi przetrwać setki godzin na zarobieniu golda, dosłownie setki godzin! Zarabianie golda sprowadza się do łowienia ryb, albo wożenia paczek. Jeżeli jesteś mentalnym murzynem to wożenie paczek na swoich barkach na pewno przypadnie ci do gustu, jeżeli nie - masz problem
. Łowienie ryb ehhhh.... ile ja tam godzin nie spędziłem. Wybierając się na "grubą rybę" musisz przygotować się na 5 FPS przy połowach. Więc tak dzień w dzień łowienie ryb by zakupić sobie set, który pozwoli ci grać pvp na jakimś "poziomie". Co po godzinach farmy dostajemy ? strasznie marne pvp opierające się na bombieniu się z 20 metrów. Tank w tej grze nie istnieje chyba, że mówimy o "tanku" magu biegającym w koszulce na ramiączkach (czyt. skullnight). Arena 1v1 znośna choć balans w AA posysa. Jeżeli nie grasz primevalem, darkrunnerem bądź daggerspelem przygotuj się na ból w okolicach odbytu. Arena 5v5 to totalna porażka. Projektowana na klozecie podczas przerwy obiadowej przez jakiegoś mietka. Mass pvp to coś czego nie chciałby doświadczyć żaden szanujący się grac pvp. Open world pvp sprowadza się do tego, ze bombi cię grupa 10 osób w stealcie podczas, gdy ty zbierasz maliny na swojej cudownej farmie...
Rzeczy, które w aa są słabe jest wiele. Wymienię teraz tylko część z nich:
* w grze masz niby ponad 100 klas, z czego grywalne są może z 7 podczas gdy większość to primeval, darkrunnem dagershit oraz cleric.
* bugi, bugi, bugi AAAAAAAAAAAAAAAAAAA bugi.
* boty, urządzając sobie przechadzkę po prowincji spotkasz więcej botów niż graczy.
* ataki i obrona zamku jest strasznie słaba, tak jak całe pvp w tej grze.
* optymalizacja leży, podczas łowienia ryb ma się średnio 1 w polotach do 7 FPS.
* jeżeli lubisz klimat w grach mmo to w aa go nie znajdziesz. Nie znaleźli go nawet sami twórcy.
* customizacja postaci....możesz być pewny, że twoja postać wyglądać będzie jak 95 % populacji tej gry. Ostatnie 5% to ludzie biegający w różowych koszulkach z kociakami tudzież w strojach piratów, biedaków, magnatów ![:)]()
* World bosy, sprowadza się to do nudnego bicia krakena w 10 galeonów. Innych bossów raczej się nie robi.
* bez patrona jesteś nikim, chcąc coś osiągnąć musisz mieć patrona.
* system labor pointów, na którym opiera się cała gra.
* Strasznie idiotyczne skille typu "imprizon", który niszczy pvp ( które i tak już jest *ujowe)
* Dynamika pvp, czyli coś co nie istnieje.
* Bitwy morskie, przez 80% czasu spamuje się tam skille, które i tak nie lecą bo pomiędzy tobą a targetem jest zawsze jakiś żagiel, burta, deski, psy, koty, armaty.
* Wspominałem już o botach, exploitach i bugach ?
Podsumowując, AA to kolejny crap z Korei. Nie warto na to marnować swojego czasu. Jeżeli już koniecznie chcesz w aa zagrać to uzbrój się w bota, hacki, jednego apexa, i ciesz się rozgrywką na celestialowym sprzęcie.