Zaczynanie z L2

Witam!

Chciałbym zacząć swoją przygodę z Linage 2. I pada tu parę zasadniczych pytań.

1. Na jakim serverze zacząć grę? Nie lubię serverów exp 1x itd. Chciałbym aby się expiło w miare szybko ale nie za bardzo. Mam zamiar ogarnąć grę na jakimś high exp a dopiero później grać na Low. Również dobrze by było aby grało sporo osób i support był aktywny.

2. Skąd ściągne klienta z ew. Dodatkami patchami itd.

Jako że grałem w WoW'a na prywatnych myślę że dam rade w miare szybko ogarnąć grę i przydała by mi się jakaś pomoc :)

PS. Sory za taką nazwę tematu, ale się śpieszyłem.

jak nie masz kogos obeznanego to nie zaczynaj bo watpie ze sie polapiesz sam co i jak :)

1. Tutaj wchodzą ruskie serwery jak RPG czy Asterios. Dużo ludzi i pomocny support, tylko w przypadku tego drugiego dobrze jest znać rosyjski :D

2. Z FilePlanet najszybciej idzie.

Jeżeli będę grał na tych ruskich serverach to strona i gra są po angielsku czy po rosyjsku?

w przypadku tego drugiego dobrze jest znać rosyjski

Odpowiedział...

Sam zobacz stronę główną, masz 6sec wpisania hasła.. -,-

Przeważnie każda strona która udostępnia serwery do downloadu gier mmoprg np. gamershell, gammona,jak mówił Might fileplanet. Linki masz na oficjalnej stronie.

Co do serwera polecam Ci L2 extreme jest to zadbany polski serwer do L2 długo się trzyma rat jest w sam raz. Jeśli będziesz potrzebował jakiejkolwiek pomocy w L2 to pisz na gg wydaje mi się, że co nieco wiem na jego temat ;) .

1. Nie polecam zaczynania L2 na high ratach, ponieważ nie poznasz gry wcacle. To jest raczej zabawa jak znudzi Ci się żmudne expienie postaci. Jak dla ciebie polecam serwery x5-x10. Idealne na poznanie podstaw gry i ogarnięcie tego wszystkiego. Ostatnio wystartował existence x5, więc jest stosunkowo świeży.

2. Do l2 nie ma pathe. Tak jak kolega wyżej wspomniał z Fileplanet będzie chyba najlepiej.

jak chces zna powaznie to polecam teraz l2ex x5 nowo powstaly server polski 2k+ online bez off shopow chyba najlepszy teraz graja tam najlepsze polskie clany :)

Na Asterios jest czasem nawet 6k ludzi z czego max 300 siedzi na shopach.

A co sadzicie o tym privie ? http://www.graveland.pl postanowiłem wypróbować l2 i kolega podesłał mi tego priwa, pisał ze jest dobry itp. Jak na razie jest 1,2k ludzi online.

Narazie skłaniam się ku L2Ex. Zobacze pogram przetestuję i albo zostane na L2EX, albo zmienie server na jakiś inny.

Nic lepszego od l2 ex nie znajdziesz, a co do gravelanda to odradzam - dota rzadzi.

Niestety na gravelandzie nie pograsz,tzn pograsz ale nie pobawisz za długo ze względu na donatorów a L2Ex to przyjemny server,jeżeli mogę jeszcze ci doradzić to dawniej grałem na L2Supreme 5x może jeszcze istnieje,a już bardzo dawno temu grałem na l2 Paradise 7x i na takich serverach własnie się uczyłem grać w L2 jakieś 6 lat temu. na High raty lub nawet mid nie masz po co wbijać,ominie cie najprzyjemniejsza zabawa,MR i HR są tylko i wyłącznie do pvp/pk

Gravelanda to lepiej nawet kijem nie dotykać. W ogóle odradzam wszelkie polskie serwery.

www.raidfight.eu - na początku nie ma znaczenia czy wybierzesz nowy serwer czy stary, bo nawet jakbyś wybrał postawiony wczoraj, to i tak wszyscy cię przegonią...

ja też doradzam ci l2ex a z HighRate WhiteEagle chociaz tam donaty kokszą

Od siebie to mogę Cie zaprosić na l2Sublimity.com grałem tak kiedyś a wczoraj wróciłem. Chętnie pomogę, podexpie, lubie pomagać newbe. Kronika to Interlude moim zdaniem to kronika, na której jeszcze można grać każda kolejna jest gorsza. Pozdrawiam.

ja ci polecam server http://www.vindication.gr/ 0donatów, server już stoji 6lat no i raty 4x

Nie polecam L2EX'a ludzie zaczęli uciekać. 3 klany zdominowały olimpiade z czego w jednym 2/4 hero w drugim 1/4 i 1/4 na jakieś klany o których nikt nic nie słyszał. Następnym razem zajmą całą olimpiadę i idź tu na siege wtedy...

ja polece ruski RPG świetny server

Witam!

Chciałbym zacząć swoją przygodę z Linage 2. I pada tu parę zasadniczych pytań.

1. Na jakim serverze zacząć grę? Nie lubię serverów exp 1x itd. Chciałbym aby się expiło w miare szybko ale nie za bardzo. Mam zamiar ogarnąć grę na jakimś high exp a dopiero później grać na Low. Również dobrze by było aby grało sporo osób i support był aktywny.

2. Skąd ściągne klienta z ew. Dodatkami patchami itd.

Jako że grałem w WoW'a na prywatnych myślę że dam rade w miare szybko ogarnąć grę i przydała by mi się jakaś pomoc :)

PS. Sory za taką nazwę tematu, ale się śpieszyłem.