Zadania z geologii

Witam serdecznie :)

Być może ktoś będzie w stanie mi pomóc :P potrzebuje rozwiązać 2 zadania na kurs, ale nie mam pojęcia jak zabrać się za nie od strony graficznej (obliczenia i wszystko inne mam zrobione). Gdyby ktoś był w stanie to narysować i wstawić fotę był bym naprawdę wdzięczny, ponieważ bez tego nie będę mógł oddać zadania a be oddanego zadania nie przystąpię do egzaminu :P

1. Oblicz wielkość zasobów zawartych w pokładzie o średniej grubości 3,2 m i kształcie zbliżonym do trójkąta o podstawie 320 m i wysokości 250 m. Nachylenie pokładu wynosi 25 °

2. Narysuj profil otworu wiertniczego w skali 1:100, przechodzącego przez warstwy do

głębokości 300 m. W przekroju znajdują się 2 pokłady węgla: jeden o grubości 1,8 m na

głębokości 220 m oraz drugi pokład o grubości 3,2 m występujący na głębokości 295 m.

W stropie pokładu o grubości 1,8 m zalega łupek ilasty, piaskowiec, łupek ilasty, w stropie pokładu
    o grubości 3,2 m zalega łupek ilasty, piaskowiec a w jego spągu łupek ilasty.

Grubość skał płonnych należy przyjąć dowolnie, dostosowując do głębokości profilu. Skały profilu oznakować zgodnie z obowiązującymi normami. Aby profil można było narysować w podanej skali należy przerwać jego ciągłość w skale płonnej.

PS. Mam nadzieje, że jest to odpowiedni dział :P

PS2. Ten narysowany pokład kształtem przypominający trójkąt musi być w skali 1:2000