Tylko jedna góra dwie rozsządne odpowiedzi. Tylko przez internet potrafią tak się wyżywać, gratuluję waszej mądrości. Fajnie, że wiecie nie każdy posiada zdolności matematyczne... Na pewno jest czym się podniecać. Temat do zamknięcia, szkoda żeby takie "koxy" nabijali sobie posty i się dalej wyżywały nie rozumiejąc poprzednich odpowiedzi. Do widzenia ;]
Nie chodzi o zdolności matematyczne. Chodzi o to, że masz prosty wzór na kartce i się do niego dopasowujesz. Przykładowo trójkąt prostokątny ma pewną ciekawą zależność: a*a + b*b = c*c, gdzie a, b i c to długości kolejnych boków. Jeśli uważasz że zapamiętanie tak prostego wzoru i zastosowanie go w praktyce w tak prostym zadaniu wymaga zdolności matematycznych, to naprawdę jesteś osobą tępą i żadne zdolności nie mają tu nic do rzeczy, wybacz. A jeśli tak nie uważasz i osobą tępą nie jesteś - po prostu lecisz na łatwiznę w stylu "pogram w LoLa/Metina/Minecrafta, a wy róbcie zadania za mnie". Sorry, tak to nie działa - jeśli chcesz pomocy, dostaniesz ją. Jeśli jesteś śmierdzącym leniem, to... powiedziałbym co, ale moja pozycja na tym forum na chwilę obecną jednak zobowiązuje do pokazywania jakiegoś poziomu.
Co po nim jedziecie, podstawy podstaw moze i tak... Poprosil o pomoc to albo pomagasz albo nie pomagasz od moralno mentalnych rad to raczej rodzina a nie internetowe trole
Nie poprosił o pomoc. Poprosił o zrobienie za niego zadania domowego, bo jest śmierdzącym leniem. I tyle w temacie.
I ostatnia uwaga. Mimo agresywnego wydźwięku tego posta mam nadzieję że nie jesteś osobą, która jest zwyczajnie leniwa. Niestety tak to wygląda, bo twoje pytanie nie brzmiało "pomóżcie", tylko "zróbcie to za mnie". Chcesz pomocy? Chętnie pomożemy, ale musisz powiedzieć Z CZYM MASZ PROBLEM. Serio, nie ma problemu żeby osoba która maturę albo i szkołę wyższą ma za sobą ci te rzeczy potłumaczyła nawet na jakimś gg czy skype - wystarczy poprosić o pomoc. Jeśli jednak chcesz wykorzystać ludzi, twoja sprawa, radź sobie sam - może naiwnych gdzieś znajdziesz.