Witam, potrzebuję pomocy z zadaniami z matematyki. Proszę o wykonanie zadań/nia z poniższej kartki. Każda odpowiedź się liczy. Proszę o szybką odpowiedź, z góry dzięki i pozdrawiam
https://imagizer.imageshack.us/v2/1200x675q90/674/xU8tu6.jpg
Witam, potrzebuję pomocy z zadaniami z matematyki. Proszę o wykonanie zadań/nia z poniższej kartki. Każda odpowiedź się liczy. Proszę o szybką odpowiedź, z góry dzięki i pozdrawiam
https://imagizer.imageshack.us/v2/1200x675q90/674/xU8tu6.jpg
Rozumiem, że to podwalony sprawdzian i potrzebny jest, ażeby napisać super ściągę na zbliżający się test? Radzę jednak samemu się za to wziąć z tego powodu, że to są podstawy podstaw i późniejszy brak umiejętności rozwiązywania takich zadań mocno się odbije.
Proszę o wykonanie zadań/nia
Możesz co najwyżej poprosić o pomoc. Nikt za ciebie uczyć się nie będzie.
Bardziej z tym idź na zadane.pl ale to jest TAKIE proste, że masz tu niżej link do tablic matematycznych gdzie użycie dobrego wzoru powoduje rozwiązanie w szybkim tempie zadań.
http://www.cke.edu.pl/images/stories/Tablice/tablice_matematyczne.pdf
Nie, są to zadania zadane na weekend, żaden sprawdzian. Właśnie o to chodzi, że korków jeszcze nie mam dlatego proszę o ich rozwiązanie
Nie, są to zadania zadane na weekend, żaden sprawdzian. Właśnie o to chodzi, że korków jeszcze nie mam dlatego proszę o ich rozwiązanie
Kiedyś na korepetycje chodziło się, by się czegoś nauczyć, a nie rozwiązywać prace domowe. Co z tego, że teraz to zrobisz, jak z roku na rok będziesz miał gorsze oceny? Proponuję ci w coś pograć, przespać się i w niedzielę przysiąść z linkiem od Avitusa i zrobić to samemu.
Czasy się zmieniają... A co do tego linku (dział planimetria) to wszystkiego samemu nie zrobię na chwilę obecną.
Przeczytaj tematy i przykłady zadań z książki i zrób to sam, będziesz miał problem z 1 czy 2 zadaniami to wtedy proś o pomoc, spisywaniem gotowców niczego się nie nauczysz i gorzej pogłębisz swoje braki.
W tym problem, właśnie że na pierwszej lekcji ( po organizaczyjnej) już na zadała te zadania a książek nie ma (podręcznika).
Czasy się zmieniają... A co do tego linku (dział planimetria) to wszystkiego samemu nie zrobię na chwilę obecną.
Żadne czasy się nie zmieniają. Wybij to sobie ze łba.
Zadała pracę to chyba materiał, który mieliście, czyt. z zeszłego roku? Jak się nie umie to się próbuje, a nie "zróbcie mi" imo.
Co Wy możecie wiedzieć A no tak wszystko, dzięki za tak "pomocne" odpowiedzi och ach ;]
Dam ci kilka rad na przyszłość: Jak prosisz kogoś o pomoc, to po pierwsze najpierw chociaż spróbuj zrobić lub znaleźć rozwiązanie SAM, a nie jesteś leniwy i po prostu nie chce ci się tego zrobić. Po drugie jak kogoś o coś prosisz to przynajmniej bądź uprzejmy, a nie "czasy się zmieniają"... żałosne. Wystarczyłoby wpisać treść tego zadania do google'a i koniec...
Hah no proszę, sam piszesz, że w googlach nie patrzyłem a kto tu nie patrzył... I kto tu jest żałosny? Gdybym znalazł to chyba bym nie pisał nie? Logiczne... P.s. A co do tych czasów to nie moja wina, że źle zrozumieliście Czytajcie uważnie o czym była mowa...
Przecież to banalne zadania z podstawy. Zrób sam a nie idziesz na łatwizne. A potem idę do sklepu i widze jak sprzedawczyni liczy 2.99 + 3.99 na kalkulatorze...... Coraz więcej tępych. Skoro zadał ktoś ci to zadanie to znaczy że powinieneś w stanie to zrobić.
http://snd1.splashpress1.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2014/01/double_facepalm.jpg
Idź z tym na zadane pe el, tak jak ktoś już mówił.
Btw. Dzięki Avitus za tego linka, może mi się przydać
No pisałem już na zadane.pl o 18...
Zwiększość odpowiedzi to tylko banalne, prościzna albo obraza itd a pomóc to nie ma kto :]
P.s. Tak wiem double post o.0
~Leman
Co Wy możecie wiedzieć A no tak wszystko, dzięki za tak "pomocne" odpowiedzi och ach ;]
Co wiemy? Na pewno posiadamy o wiele szerszą wiedzę z matematyki. Druga rzecz - czasy się nie zmieniły, ludzie tacy jak ty naiwni są i będą cały czas. c: Spodziewaj się pomocy przy wykonaniu zadania. Pomoc otrzymałeś. Nie pasi, to nie pisz na tym forum. Nie potrzebujemy leniwych gnojków, które myśli, że zjadło wszystkie rozumy. Zapłać jakiemuś emerytowanemu nauczycielowi, niech ci zrobi i sobie dorobi do renty.
Ale poważnie mamy to rozwiązać? Czy to żart? Zresztą co w tym trudnego, takie zadania to chyba w gimnazjum się ma...
W tym pierwszym nie jest prostokątny bo 17=/=13
Nikt Ci nie pomoże, bo są to podstawy, których musisz się sam nauczyć. Jak to mawia mój nauczyciel "Matematyka wchodzi przez palce.". Większość z tych zadań jest na poziomie 2-3, musisz sam się postarać i je zrobić. To nie jest przedmiot, którego wyuczysz się tylko patrząc, jeżeli takie coś sprawia Ci trudność, to problemy będziesz miał pewnie nawet ze zdaniem matury. Tydzień przed nie nadrobisz zaległości z kilku działów.