Tak jak w temacie, zainteresowała mnie ta gra wraz z dwoma innymi, ale mam kilka pytań, które pomogą mi zdecydować w którą zacząć grać (dwie pozostałe to GW2 oraz FF XIV, ale na ten moment jednak najbardziej zainteresowany jestem ESO)
1. Jak wygląda zabawa bez dodatków? Nie chce wyrzucić pieniędzy w błoto na samym początku przygody, gdyby mi jednak nie pasowała.
2. Czy gra oferuje dużo rzeczy do roboty, poza dungeonami, rajdami oraz PVP?
3. Czy można się dobrze bawić grając solo? Nie mam zamiaru stronić od grup, ale też nie zawsze będę miał czas na wspólne wypady, nie mam stałych godzin do gry.
4. Czy w grze istnieje stary, dobry grind i czy jest on opłacalny do rozwoju postaci, wiem że gra ma lvl cap, ale np.drop materiałów do craftingu itp.
5. Co do craftingu to widziałem że jest fajnie rozbudowany, ale czy jest potrzebny w dalszych etapach gry? Czy to tylko dodatek, który w pewnym momencie staje się bezużyteczny, bo wszystkie TOPowe przedmioty jedynie z rajdów?
6. Nigdy nie grałem tankiem i healerem, czy trudno się nauczyć tych klas w ESO?
7. Jak z populacją na serwerach?
8. Czy gra jest przyjazna nowym graczom? Czy zaczynając teraz jest już się na tyle w tyle, że nie warto zaczynać? Tutaj posiłkuje się opinią brata na temat World of Warcraft, gdzie jak to powiedział "bez achie i ratingu ciężko świeżakom się wpasować,a szczególnie do rankingowego PVP"
Z góry dziękuje za odpowiedzi.