Zakup gry - jakie koszta?

Chciałbym się was zapytać, jak to jest z kosztami zakupu tej gry. Wiem, że samo TESO można dorwać czasami na promocji za ok. 20/30zł, czasem nawet news o tym się pojawiał na tym portalu.

Ale jak z DLC? Ile kosztuje zakup wszystkich DLC? Jedne czytam darmowe, inne nie... a które sa "must have"?

A jak to jest z tym abonamentem? Odblokowuje on wszystko, dodatkowo dodając korony? Bo widziałem tutaj gdzieś link do 60dni abo + 3000 koron. Czyli, teoretycznie po 4 takich zakupach mam korony na wszystkie DLC?

Interesuje mnie to, bo gdybym kupował ową grę zapewne bym musiał zrobić to w zestawie, kupując 2 komplety. Dziewczyna by mi nie dała raczej pograć, sama okopując kompa/konto.

Juz ci pisze :) bez DLC da sie grac tylko obecnie z tego co czyatlem ( sam zaczalem jaies 3-4 dni temu ) zeby meic top gear musisz miec najnowszy dlc. Jednak od 9 wrzesnia ma wysjc edycja gold ktora zawierac bedzie 4 DLC za 5500 koron czyli 128 zl . Praktycznie zosatje po zakupie tego packa ostatnie dlc o wartosci 1500 coron i masz wsyztskie na wlasnosc. Co do abonamentu to za kazde 30 dni oplaconego masz w gratisie 1500 crown. Wiec masz do wyrobu oplacac aboanment i miec dostep do all ( na czas aboanmentu ) lub kupic zlota paczke + np miesiac aboanmentu ( albo 1500 zrown ) i masz juz all dlc na wlasnosc :) Sam czekam na golda + 1500 crown zeby miec wszystko na stale:)

Czyli w sumie, gold edycja zawiera podstawkę + wszystkie DLC, poza tym jednym, ostatnim co teraz wejdzie? I pozostanie dokupić tylko ten ostatni jeden?

Opcja nie głupia, czy do tej gry są jakieś triale, co by wejść i poklikać trochę przed zakupem? Grałem chwilę kiedyś, jak ledwo beta weszła ale z godzinę z powodu braku czasu.

Triali brak, ale możesz na start kupić samą podstawkę za te 30 - 40 zł a potem oglądać się za DLC. Nie ma potrzeby aby kupować je od razu bo to content jakby nie patrzeć nastawiony bardziej na endgame.

Ja sama osobiście pykam teraz na podstawce, DLC sobie kupie w tym goldzie o ile jeszcze będę w to grać do tego czasu (na razie niestety mało gram z powodu braku czasu więc nawet grą nie mogę się zbytnio nacieszyć)

Kwestia tego, że zapewne zakup golda będzie sam w sobie zawierał też podstawkę. Niestety, ale zapewne jeśli ma się już podstawkę, a będzie chciało dodać golda to mimo wszystko część kasy pójdzie w błoto. jakby nie patrzeć, to 30-40zł o którym piszesz jest 1/4 ceny całości golda, więc całkiem sporo.

A kupując oddzielnie wszystkie DLC do podstawki, cena wychodzi jakoś podobnie? Są jakieś promo na nie?

Przeglądając Alledrogo jest taka oto opcja zakupu, w której jest napisane że zawiera ona wszystkie " wcześniej dodatki i rozszerzenia " Ktoś może coś wiecej powiedzieć na ten temat, które dodatki są w tym? To jest jakaś specjalna wersja?

http://allegro.pl/the-elder-scrolls-online-tamriel-unlimited-dlc-i6453622963.html

Zawiera tylko Explorer Packa, który pozwala grać każdą rasą w każdej frakcji, peta dla ozdoby i jakaś mapę z skarbami czy coś. Generalnie warto kupić, sama to mam bo drogi ten dlc nie jest (ja kupiłam podstawkę z nim właśnie za 45 zł) a blokada rasa - frakcja może niektórym przeszkadzać.

P.S. na Allegro akurat jest drogo, lepiej patrzeć na g2a/kinguin.

Bez DLC zdobędziesz seciki kupując. Wielu sprzedaje.

Zresztą nim dotrzesz do CP160 to minie trochę czasu ;)

Chciałbym się was zapytać, jak to jest z kosztami zakupu tej gry. Wiem, że samo TESO można dorwać czasami na promocji za ok. 20/30zł, czasem nawet news o tym się pojawiał na tym portalu.

Ale jak z DLC? Ile kosztuje zakup wszystkich DLC? Jedne czytam darmowe, inne nie... a które sa "must have"?

A jak to jest z tym abonamentem? Odblokowuje on wszystko, dodatkowo dodając korony? Bo widziałem tutaj gdzieś link do 60dni abo + 3000 koron. Czyli, teoretycznie po 4 takich zakupach mam korony na wszystkie DLC?

Interesuje mnie to, bo gdybym kupował ową grę zapewne bym musiał zrobić to w zestawie, kupując 2 komplety. Dziewczyna by mi nie dała raczej pograć, sama okopując kompa/konto.