Zakup gry

Siema, grałem w wersję F2P i bardzo mi się gra spodobała. Teraz pytanie czy jest jakaś rozpiska miejsc innych niż główna strona w których mógłbym kupić gre? Pytam bo widziałem już masę komentarzy w którym mowa o banie jeżeli kupiło się na innej platformie a chciałbym jednak przy zakupie trochę zaoszczędzić.

https://www.guildwars2.com/en/retailers/#Poland-physical

Niestety w niektórych już w ogóle nie ma Gw2, ale możesz też kupić na zagranicznych nie tylko polskich. Może coś znajdziesz taniej.

a w momencie kiedy bym chciał kupić pierwszy dodatek HoT to dużo tracę nie posiadając drugiego(PoF)? Bo szczerze mówiąc nie widzi mi sie wywalać ponad 200 zł jeżeli na samym początku jakaś część dodatku nie bedzie dla mnie dostępna. Wybacz ale nie posiadam wiedzy na temat co znajduje się w poszczególnych dodatkach i jaki one mają wpływ na grę początkowego gracza.

Najbardziej odczujesz brak mountów, które właśnie są z POFa ale tak poza tym normalnie da się grać.
Zawartość HOT https://wiki.guildwars2.com/wiki/Guild_Wars_2:_Heart_of_Thorns
Zawartość POF https://wiki.guildwars2.com/wiki/Guild_Wars_2:_Path_of_Fire

Ja ciągłe byłem zdania i będę, że lepiej mieć mounty z Pofa jako pierwsze, to mega pomaga w wykonywaniu map tych z podstawki. a potem tych z Hot’a - gwarantuje Ci, że dostaniesz migreny jak zaczniesz bez petów robić Hota. Ale w sumie tu nie ma co się zastanawiać, trzeba mieć oba i tyle. :smiley:
https://www.dlgamer.com/eu/games/buy-guild-wars-2-heart-of-thorns-path-of-fire-43923
185zł za oba wychodzi :>
Oddzielnie chyba to samo wychodzi w sumie.

Z Pofa tak naprawdę to aby te mounty odblokowac to trzeba za nie płacić goldem ( i trade contract, ale to łatwo się zdobywa) oprócz raptora, którego się dostaje już na samym początku story.
Springer 1 Gold ; Skimmer 4 Gold; Jackal 20 Gold, no i na gryffa robi się specjalny achievement i łącznie trzeba wywalić 250golda. Ale jest cholernie użyteczny. Ja do momentu, gdy nie zrobiłem gryfa używałem w 90% przypadkach Jackala, po zrobieniu Gryfa ANI RAZU już nie użyłem jackala czasami Springera trzeba użyć, ale nawet gryffem da się skoczyć czasem.

1lajk

Hej
Aktualnie jest promo na głównej stronie GW2 za zakup dwóch dodatków z kodem na 30%, wychodzi 35 euro za pakiet dodatków.
kod: WelcomeToGW2

PS. Można użyć na wersji standard lub deluxe. Kod ważny chyba do 8 czerwca. Wyjdzie taniej niż na dlgamer.

Cytat Enjoy the Path of Fire & Heart of Thorns expansions for 30% off (standard or deluxe) with the coupon code “WelcomeToGW2” at buy.guildwars2.com

2lajki

czyli oba dodatki są od siebie odseparowane? znaczy, myślałem że MUSZĘ mieć HoT’a w momencie kiedy będę chciał zagrać w zawartość z PoF’a. Czyli mogę tak naprawdę zakupić PoF’a pierwszego? Myślałem że te klasy, specjalizacje czy co tam jest, są ściśle ze sobą powiązane :stuck_out_tongue:
I faktycznie widzę że cena dosyć spoko ale czy masz jakieś potwierdzenie że ta strona jest akceptowalna przez ArenaNET? :stuck_out_tongue:

dlgamer jest oficjalnym sprzedawcą ArenaNet, możesz wejść w link co został podany retail, daj na wersję digital wybierz Niemcy, i masz do wyboru dlgamer, a na stronie wybrać flagę UE to będzie strona po angielsku z walutą euro.

Tylko zauważ na stronie głównej GW2 masz taniej, sam zakupiłem, kod na obniżkę ceny o 30% znalazłem na zamkniętej polskiej grupie GW2.

A już miałem brać sam dodatek HoT z dlgamer.

No faktycznie, widzę. A powiedz mi wiesz może czy jest szansa jakoś obejść region? Bo z ciekawości sprawdziłem możliwości zapłaty. I jest tam opcja dotycząca PaySafeCard lecz dla naszego regionu jest ona zablokowana (fajnie by było z Niej skorzystać bo akurat mam kod do PSC).

Czy jest to możliwe przy edycji konta czy już po ptokach?

Też tak miałem, że zablokowana, ale ja nigdy nie korzystałem z takiej opcji, nigdy nic nie kupiłem przez paysafecard, nie pomogę.

Edycją konta można by spróbować, ale nie wiem czy zadziała, czy nie trzeba użyć VPN, ale nie wiem jak z ArenaNet, czy nie zechcą zbanować, czy się doszukają czegoś w takiej transakcji.

Okej, dzięki wielkie :stuck_out_tongue:

nic sie nie da, jak uzyjesz vpna powie ci, że kodu nie można użyć w tym kraju, a jak dodasz srodki do mypsc to wyskoczy ten sam blad. moze jak zalozysz konto z vpna w odpowiednim regionie to moze zaplacisz

1lajk

obraz

Kod na guildwars2.com działa jakby co nadal(niby do 8 czerwca), no tak wychodzi taniej tutaj :>
Nie ma co się zastanawiać, trzeba brać :smiley:
A co do powiązań, no tak PoF i Hot mają oddzielne mapy i elite specy i masterki, możesz grać na hot nie mając pof i na odwrót, ale elitki z danego dodatku możesz wszędzie używać jak i mounty itp. Tylko aby lvlować masterki z hota musisz na mapkach hota grać itp.
A PSC niby jest niedostępne na oficjalnej stronie gw2? czy to na dlgamer było? na Guildwars2.com 35zł taniej wychodzi narazie :>

To jest ss zrobiony z głównej strony GW2 ale jak widać na obrazku zablokowany jest po prostu z powodu regionu (Polski w tym przypadku). Niestety nie wiem jakie inne regiony mają dostępną usługę z PSC przy zakupie.