Zakup konta gw2 przez allegro

Witam

3 miesiące temu zakupiłem konto GW2 za ponad 200 zł, po tym czasie nie mogę zalogować się do gry, konto zostało odzyskane przez właściciela i w sumie nic z tym nie mogę za bardzo zrobić, zastanawiam się czy iść z tym na Policję, kwota nie jest jakaś wygórowana a minusem jest też fakt że w sumie nie wiem jak udowodnić że konto zostało odzyskane przez właściciela, jedyne co mam to to że zakupiłem konto przez allegro i za nie zapłaciłem, jak myślicie iść z tym na Policję ? dużo załatwiania będzie ? bo to że konta nie odzyskam to już raczej pewne, chodzi o ukaranie gościa za oszustwo

Nawet jak byś poszedł to i tak nic nie zrobią tzw. "niska szkodliwość czynu", tak więc jeśli w ogóle by się ruszyli by zająć się tą sprawą, to gość dostał by co najwyżej pouczenie.

Na policje, uważaj bo coś zrobią xD Właściwie jedyne kto może ci pomóc to support samego ArenaNet - mówisz im, że koleś sprzedał konto, pokazujesz dowód (podobno znają polski albo jakiś polak tam pracuje, więc powinni ogarnąć dowód z Allegro) i koleś dostanie perma na konto.

W sumie tylko tyle możesz zrobić, na policje nie ma co liczyć :P

Generalnie to koleś sprzedał Ci dostęp do JEGO konta.

Cały czas to jest jego własność, więc i tak może robić co chce.

W sumie to wszystkie konta są własnością arena.net i współdzielenie takiego konta jest niewskazane przez twórców.

No niestety, konta nie ma szans byś odzyskał, conajwyżej idzie załatwić komuś perm bana tak jak Hasira wspomniała. Tak to właśnie jest z kupowaniem kont do GW2, sprzedawca mimo podania wszystkich(teoretycznie) danych, może spowrotem dostać konto bez żadnego problemu jeśli tylko będzie chciał.

Niby w prawie pisze że kwota powyżej 250zł traktowana jest jak przestępstwo, właśnie nie wiem czy mnie na komendzie nie wyśmieją jak z taką kwotą pójdę

nic nie zrobisz, nie kupuje sie zadnych kont, golda, dostepu na allegro, ebaye. Nikt ci tego na komendzie nie wezmie na serio, zwlaszcza ze handel kontami jest zakazany, wiec raczej idz z tym na allegro.

Nie wiem jak ma się sytuacja z kontem do gry, którego kupowanie samo w sobie jest zakazane, ale ludzie, serio, jeśli ktoś Was na allegro czy innym olx okantuje, to jak najbardziej można iść z tym na policję i tak, oni coś z tym zrobią (bo muszą). Jeśli kwota wydaje Wam się śmieszna - nawet nie wiecie, jak dużo kasy niektóre cwaniaki potrafią zarobić właśnie na takich, co to myślą, że "o 20 złotych to nie warto się szarpać".

Sama miałam taki przypadek, poszłam na policję tylko po to, żeby dla własnej satysfakcji nieuczciwemu sprzedawcy narobić trochę problemów, a po miesiącu mi pieniądze w zębach przyniósł.

Jeśli masz z nim kontakt spróbuj wynegocjować zwrot pieniędzy. Jeśli to nic nie da to zgłoś sprawę na policję. Potem zgłoś sprawę do Allegro. Na koniec napisz do supportu Anet. Konta raczej nie odzyskasz ale być może narobisz problemów temu "oszustowi".

Jaki był sens kupna używanego konta za 200 złotych skoro w niższej cenie można nabyć własne? Rozumiem 5 złotych za takie konto albo do polowy opróżniona butelka po piwie.. ale 200 zeta?

Podstawowym warunkiem że faktycznie konto zostaje sprzedane i będzie twoje, jest podanie przez sprzedającego Serial number z gry. Tylko to daje pewność że konto później faktycznie będzie twoje, bo mając numer seryjny gry, możesz zmienić wszystkie dane pisząc o pomoc do supportu.

Niestety, ale takie jest ryzyko przy kupowaniu konta. Nigdy nie wiesz, kiedy - i czy w ogóle - sprzedawca zechce odzyskać konto. Niektórzy nawet po roku sobie o takim koncie "przypominają".

Samo posiadanie hasła, loginu, dowodu sprzedaży nic ci nie da. Musisz mieć kod seryjny, który został użyty do stworzenia tego konta. Próbowałeś kontaktować się ze sprzedawcą? Może miał kilka kont i po prostu zalogował się na te sprzedane i "zapomniał". Jeśli tak, to napisz do supportu wiadomość, że kupiłeś te konto, a teraz nie możesz się na nie zalogować. Podaj przy tym ten kod seryjny.

Jeśli go nie masz, to nic z tym nie zrobisz. ANet może sprawdzić, że na konto logowano się z twojego IP, ale to żaden dowód. Musisz mieć kod seryjny. Bez niego, konto zostaje uznane za zhackowane.

Podsumowując, jeśli kontaktowałeś się ze sprzedawcą, a on nie odpowiada, to konta nie odzyskasz na 100%. Możesz jedynie doprowadzić do jego bana. Przykro mi.

Witam

3 miesiące temu zakupiłem konto GW2 za ponad 200 zł, po tym czasie nie mogę zalogować się do gry, konto zostało odzyskane przez właściciela i w sumie nic z tym nie mogę za bardzo zrobić, zastanawiam się czy iść z tym na Policję, kwota nie jest jakaś wygórowana a minusem jest też fakt że w sumie nie wiem jak udowodnić że konto zostało odzyskane przez właściciela, jedyne co mam to to że zakupiłem konto przez allegro i za nie zapłaciłem, jak myślicie iść z tym na Policję ? dużo załatwiania będzie ? bo to że konta nie odzyskam to już raczej pewne, chodzi o ukaranie gościa za oszustwo