Cześć! Przymierzam się do zakupu nowego monitorka i tutaj pojawia się pytanie jaki monitor zakupić? Do wydania mam około 1000 zł. Dodam iż monitor będzie służył głownie do grania, czasami jakiś fotoszopik czy gimp. A i jeszcze jedno w przyszłości planuję zakup konsoli, więc chciałbym aby monitor miał wejście mini jack lub głośniki. Osobiście typuję ten monitor http://www.morele.net/monitor-dell-u2414h-210-adul-623905/ Jeżeli ktoś ma lepszą propozycję to zapraszam do dyskusji.
Zakup monitora
Polecam zajrzeć do apteki, mają świetny wybór

Mam takiego Della tylko że w wersji 25 cali 1440p, ale to generalnie chyba to samo tylko że Twój będzie mniejszy i z mniejszą rozdzielczością. Bardzo dobry monitor, mega solidny z bardzo solidną antypoślizgową podstawą, regulacja na wszystkie możliwe strony, jakość obrazu, na płytce program do sterowania podstawowymi parametrami jak jasność z poziomu systemu i program do dzielenia pulpitu, dotykowe przyciski, 5 portów USB, dobry czas reakcji (jest też w opcjach możliwość zmiany z normal na fast), możliwość sterowania podświetleniem diody od przycisku power i np. wyłączenia jej w nocy żeby nie denerwowała. Praktycznie jedyne co mi się nie spodobało to umiejscowienie portów USB, niestety nadają się tylko do podłączenia czegoś na stałe, np. wiatraczka biurkowego czy myszki i klawiatury jeżeli się potrzebuje więcej zasięgu przy przesuwaniu, ale sprawnie podłączać i odłączać pendriva raczej nie da rady, bo to jest tak stabilna i twardo stojąca konstrukcja, że na prawdę dużo łatwiej wstać i podłączyć tego pendriva to komputera niż się bawić w odwracanie monitora, szczególnie na małym biurku. Do tego jeszcze brak kabla HDMI w zestawie i trochę trudne w obsłudze przyciski monitora w nocy, no ale to są już bardzo marginalne rzeczy. Generalnie różnica w jakości w porównaniu do monitorów za 400-500 zł jest ogromna, szczególnie jeżeli chodzi o jakość wykonania i ergonomię. Miałem wcześniej BenQ za jakieś tam 450 zł i wystarczyło dmuchnąć żeby się chwiał, a jak cię go przenosiło to po prostu czuć było że materiały są niskiej jakości. Z tym Dellem to jest już zupełnie inna bajka.
Cześć! Przymierzam się do zakupu nowego monitorka i tutaj pojawia się pytanie jaki monitor zakupić? Do wydania mam około 1000 zł. Dodam iż monitor będzie służył głownie do grania, czasami jakiś fotoszopik czy gimp. A i jeszcze jedno w przyszłości planuję zakup konsoli, więc chciałbym aby monitor miał wejście mini jack lub głośniki. Osobiście typuję ten monitor http://www.morele.net/monitor-dell-u2414h-210-adul-623905/ Jeżeli ktoś ma lepszą propozycję to zapraszam do dyskusji.