Witam. Proszę o polecenie dobrych, wytrzymałych słuchawek (z mikrofonem), ale tanich (dlatego, że muszę kupić aż trzy pary). Zwracam się z prośbą do osób obeznanych, a nie takich co nie mają zielonego pojęcia o czym piszą. Linki do Allegro mile widziane. Pozdrawiam, dzięki z góry.
Zakup słuchawek - pomoc
GENIUS HS-04SU - w stosunku cena/jakość wypadają świetnie.
Też szukam słuchawek, a żeby nie robić nowego tematu napiszę tutaj.
Poszukuje headsetu do grania w MMO i oglądania filmów- nie szukam głośników!
Wymagam dużego kabla, wygodny i przyjemny dla uszu materiał, nie ciężkie i jakościowo co do ceny muszą być bdb.
Cena do 150 złotych.
Też szukam słuchawek, a żeby nie robić nowego tematu napiszę tutaj.Poszukuje headsetu do grania w MMO i oglądania filmów- nie szukam głośników!Wymagam dużego kabla, wygodny i przyjemny dla uszu materiał, nie ciężkie i jakościowo co do ceny muszą być bdb.Cena do 150 złotych.
Wszystko zależy od tego czy szukasz z mikrofonem czy bez.
@down Nie pokazuj mu takich słuchawek, ponieważ jest to zwykła strata pieniędzy. Równie dobrze mógłby kupić słuchawki w Tesco, ta sama jakość dźwięku.
Moja propozycja jest taka:
http://allegro.pl/sluchawki-koss-ur40-jakosc-i-niska-cena-i1978475177.html + przedłużka + ewentualnie mikrofon Zalmana jeśli jest ci potrzebny. Jedyna wada to słuchawki należą do rodzaju otwartych wiec jeśli masz krzyki w domu nie pomogą ci się od tego uwolnić.
http://allegro.pl/akg-k-512-k512-pro-sluchawki-zamkniete-prezent-i1972939498.html + ewentualnie mikrofon Zalmana.
Wydaje mi się, że te co podał kristal są lepsze m.in. dlatego, że ta firma jest dość zaufana, a te co podałeś to pierwsze słyszę.
Jeśli to zważy na cenie to słuchawki mogą być bez mikrofonu, a najlepiej zamknięte:)
Lumin, udajesz specjalistę, a właściwie nie zrozumiałeś prośby użytkownika. Modele, które Ty podałeś, nadają się do odsłuchu muzyki, jednakże w grach nie spełniają już tak dobrze swojej roli. Są to słuchawki o zrównoważonym dźwięku, w tych AKG jest nawet mniej basu niż tonów wysokich. Do gier potrzebne są słuchawki zamknięte o wzmocnionych basach, aby dobrze słyszeć pociski przelatujące dookoła gracza. Poza tym 90% społeczeństwa jest bassheadami, mało prawdopodobne, że w tym wypadku jest inaczej. Już pomijam fakt, że Sokyre najpewniej ma zintegrowaną dźwiękówkę, a w takim wypadku już wcale nie doceni się walorów odsłuchowych takich słuchawek. I te kossy są lipne jeśli chodzi o wykonanie.
Podsumując, bierz jakieś Razery, Creativy bądź Steelseries, ponieważ te słuchawki są stworzone do gier i przeważnie wygodne. Te, które podał Kristal powinny być odpowiednie.
Lumin, udajesz specjalistę, a właściwie nie zrozumiałeś prośby użytkownika. Modele, które Ty podałeś, nadają się do odsłuchu muzyki, jednakże w grach nie spełniają już tak dobrze swojej roli. Są to słuchawki o zrównoważonym dźwięku, w tych AKG jest nawet mniej basu niż tonów wysokich. Do gier potrzebne są słuchawki zamknięte o wzmocnionych basach, aby dobrze słyszeć pociski przelatujące dookoła gracza. Poza tym 90% społeczeństwa jest bassheadami, mało prawdopodobne, że w tym wypadku jest inaczej. Już pomijam fakt, że Sokyre najpewniej ma zintegrowaną dźwiękówkę, a w takim wypadku już wcale nie doceni się walorów odsłuchowych takich słuchawek. I te kossy są lipne jeśli chodzi o wykonanie.Podsumując, bierz jakieś Razery, Creativy bądź Steelseries, ponieważ te słuchawki są stworzone do gier i przeważnie wygodne. Te, które podał Kristal powinny być odpowiednie.
Wyślij mi tutaj linki do 'przedstawicieli' słuchawek w takich cenach.
I jeszcze jedno, szukam też do oglądania, muszę mieć wygodę jak będę leżał i oglądał na monitorze.
Hmmm... Ja używam słuchawek Fatal1ty i nie mam na co narzekać. Link: http://allegro.pl/creative-fatal1ty-hs-800-gaming-fatality-etui-i1969274576.html
Ja osobiście mogę polecić Koss Porta Pro bardzo dobre słuchawki w dobrej cenie. http://allegro.pl/koss-portapro-porta-pro-etui-wtyk-doz-gwarancja-i1972635004.html
Plusy:
+Bardzo czysty dźwięk
+Mocny Bas
+Bardzo lekkie z dodatkowym bajerem który utrzymuje je na skroniach
+Dożywotnia gwarancja (w razie jakiegokolwiek zniszczenia płacisz 40zł i wymieniają ci na nowe)
Minusy:
-Otwarte także w teorii słychać co się dzieje na zewnątrz aczkolwiek ja osobiście tego nie zauważyłem (owszem jadące auto jakoś tam usłyszysz ale bynajmniej cię nie przejedzie)
-Trzeba je wpierw wygrzać (ale to się tyczy wszystkich słuchawek że trzeba je poużywać kilkadziesiąt godzin żeby doszły do 100% swoich możliwości)
Plus bądź Minus: Dziwny wygląd mi się osobiście podoba.
A tak poza tym to że nie słyszałeś wcześniej o firmie Koss to nie znaczy że nie jest zaufana bo możesz wierzyć lub nie ale istnieje znacznie dłużej od SteelSeries i poza tym zajmuje się tylko sprzętem audio.
Metalowe/plastykowe elementy niepokryte żadnym materiałem zwłaszcza u góry... Jak dla mnie nie wygodne.
Nadal jestem przekonany do tych SteelSeries prosty design, nie za dużo elementów.
Szukam zamkniętych, niezabajerowanych.
Ostatecznie bym kupił te Creative bo mam je upatrzone od paru miesięcy.
Metalowe/plastykowe elementy niepokryte żadnym materiałem zwłaszcza u góry... Jak dla mnie nie wygodne.Nadal jestem przekonany do tych SteelSeries prosty design, nie za dużo elementów.Szukam zamkniętych, niezabajerowanych.Ostatecznie bym kupił te Creative bo mam je upatrzone od paru miesięcy.
Też tak myślałem o tych Kossach ale tylko do momentu gdy pożyczyłem je od kumpla i szczerze mogę powiedzieć że po 6 godzinach grania i słuchania muzyki w dalszym ciągu ich nie czułem bo są naprawdę mega lekkie i poza tym te gąbki na skroni dodatkowo je podtrzymują ani razu mi się nie zsuneły i tak na następny dzień zamawiałem już sobie jeden zestawik dla mnie ale jeśli wolisz co innego wolna wola przecież cię do niczego nie zmuszam to w końcu twoje pieniądze ja wymieniłem tylko zauważalne dla mnie plusy i minusy tych słuchawek które znam nie będę się wypowiadał o tych SteelSeries ani Creativach bo ich nie używałem.
Mimo to nie chce tych słuchawek, szukam dalszych propozycji.
Fatal1ty są dobre, ale bardzo awaryjne. Mam i wiem, nie polecam. Chyba, że chcecie Steelseries 5h v2, są to słuchawki używane przez eSportowców do grania np. w CS'a, ale to już większy wydatek: http://allegro.pl/steelseries-5h-v2-usb-karta-dzw-usb-7-1-wys-24h-i1967208237.html Więc wam mówie w tej cenie najbardziej opłacalne są 4H. Przypomiało mi się, jeżeli wyhaczycie cenę to kupujcie Steelseries Siberia.
Steelseries i inne tego typu słuchawki "dla graczy" są stworzone tylko i wyłącznie w celach marketingowych żeby młodsi gracze jarali się tym, że eSportowcy w nich grają. A dlaczego grają? Bo muszą. Sponsor od nich tego wymaga. Sam kiedyś jarałem się słuchawkami "4gamers" lecz kiedy przesiadłem się na KOSS HQ2 nigdy nie wrócę do nich. Jeśli chodzi Ci o słuchawki do CSa z czysty sumieniem mogę je polecić. Pozycjonowanie jest świetne, wszystko bardzo dobrze słychać a do perfekcji brakuje tylko dobrej dźwiękówki. Co do KOSS UR40, należą do typu otwartego, przez co w CSie jest bardzo dobry efekt przestrzenności. W zamkniętych masz bardziej ograniczone pole słyszalności. Nie zrzynam specjalisty tylko po prostu trochę się w tym orientuje.
Zobacz to: http://www.techfanatyk.net/wybieramy-sluchawki-do-cs%E2%80%99a-za-100-200zl-%E2%80%93-krok-po-kroku/
Jeśli nadal masz wątpliwości i nie wierzysz w moje słowa, załóż temat na forum wiaderko, przekonasz się czy rzeczywiści słuchawki "4gamers" są tylko z nazwy dla graczy:)
Tylko ja nie szukam słuchawek do CS'a. Ogólnie, ale częściej do gier i oglądania filmów/anime.
Skoro nie szukasz słuchawek do CSa to po co interesujesz się słuchawkami, które w nazwie mają "dla graczy" (CSa)? Zwykła strata pieniędzy i tyle. Kup zwykłe słuchawki jakieś zasłużonej firmy typu KOSS, AKG, Sennheiser a nie jakies SteelSeries stworzone, w celu mydlenia oczu i prowokowaniu napisem "4gamers".
@Edit. Amos94 ale zauważ, że kolega nie szuka typowo "gamingowych" słuchawek tylko słuchawek, w których będzie od czasu do czasu grał w MMO i oglądał filmy. Według mnie, Senkki HD201 w zupełności wystarczą do takiego sposobu użytkowania. Nie ma co wydawać tyle kasy a Senki kupisz za mniej niż 100zł.
Wiesz Lumin, ludziom nie interesujących się słuchawkami po prostu nie podoba się taki dźwięk. Kiedy dałem do przesłuchania znajomemu Sennheisery HD438 podłączone do wieży, on nadal był przekonany, że jego Creativy EP-630 są lepsze. Dlatego nie patrz na to co Ty byś kupił, tylko postaraj się podejść do tematu z punktu widzenia zwykłego gracza.
Ja polecam Ci Sound Blaster Tactic 3D Alpha. Jeśli byłbyś w stanie wysłupać te dodatkowe kilkadziesiąt złotych, powinieneś być mega zadowolony, bo słuchawki są wygodne (tak miałem je na uszach), zmieści się w nich praktycznie każde ucho i mają wbudowaną kartę dźwiękową, więc ustrzeżesz się od jakichkolwiek szumów.
Jak nie to Plantronics GameCom 377. Wbrew pozorom jest to uznana firma "gamingowa", tylko u nas coś mało o niej słychać. Słuchawki mają zarówno welurowe pady jak i pałąk, więc są zdecydowanie wygodne.
Edit. A co do tych Creative tutaj masz recenzję osoby, która naprawdę wiele par słuchawek licznych firm przesłuchała.
Steelseries i inne tego typu słuchawki "dla graczy" są stworzone tylko i wyłącznie w celach marketingowych żeby młodsi gracze jarali się tym, że eSportowcy w nich grają. A dlaczego grają? Bo muszą. Sponsor od nich tego wymaga. Sam kiedyś jarałem się słuchawkami "4gamers" lecz kiedy przesiadłem się na KOSS HQ2 nigdy nie wrócę do nich. Jeśli chodzi Ci o słuchawki do CSa z czysty sumieniem mogę je polecić. Pozycjonowanie jest świetne, wszystko bardzo dobrze słychać a do perfekcji brakuje tylko dobrej dźwiękówki. Co do KOSS UR40, należą do typu otwartego, przez co w CSie jest bardzo dobry efekt przestrzenności. W zamkniętych masz bardziej ograniczone pole słyszalności. Nie zrzynam specjalisty tylko po prostu trochę się w tym orientuje. Zobacz to: http://www.techfanatyk.net/wybieramy-sluchawki-do-cs%E2%80%99a-za-100-200zl-%E2%80%93-krok-po-kroku/Jeśli nadal masz wątpliwości i nie wierzysz w moje słowa, załóż temat na forum wiaderko, przekonasz się czy rzeczywiści słuchawki "4gamers" są tylko z nazwy dla graczy:)
Akurat jestem zawodowym graczem Cs'a
Jednak mogę wydać 200(ew. jeśli będzie pachniało za****ścią to 250)zł:> Chyba nie muszę pisać, że jestem teraz nastawiony na te Tactic3D.
@edit
W wadach wyczytałem, że ledwo się mieszczą uszy- co o tym myślicie?