Zakup Xboxa 360

Witam państwa. Tak jak pisałem we wcześniejszym temacie jestem na zakupie Xboxa. Jeździłem dużo za konsolą, dopytywałem się ludzi jakie mają co kupować i czego nie. Sprawa wygląda tak: wersje (arcane, premium, elite itp.) nie różnią się zbytnio od siebie, tylko dostaje się np: pada, większy dysk, skin czy inny bajer. Pisaliście o tym, że lepiej kupić slima niż jakikolwiek inny typ. Nie jest to prawdą, że slimy są najmniej awaryjne. Wszystkie konsole, które były produkowane w 2007 r. i wyżej nie są wadliwe jak ich poprzednicy, z czego wynika, że najważniejsze aby patrzeć na rok produkcji. Mam zamiar kupić tą wersję: http://allegro.pl/szok-xbox-360-hdmi-przerobiony-lt-3-0-gwarancja-i3300652618.html

No właśnie tak tanio, ale chyba wiem gdzie leży haczyk:

1. Gość nie chcę podać MFR Date konsoli (Pisząc maila z zapytaniem "odwrócił kota ogonem" i nie odpowiedział na zadane mu pytanie)

2. Konsole "Mają polepszone chłodzenie" czyli chłodzenie było wadliwe, chodziło nie tak jak powinno...

3. Gość dopiero ma 44 komentarze, co moim zdaniem jest jego drugim kontem (poprzednie zawalił negatywami)

Czy ktoś z was, albo znajomy kupował u niego to, albo coś innego?

Co myślicie wy o tej aukcji?

Jeśli wam nie pasuje co możecie doradzić?

Z góry dziękuję za informację, radę i pomoc :)

Jeżeli kupujesz xboxa w wersji FAT to bierz konsole na płycie głównej jasper czyli konsole produkowane od września 2008 roku. Są to najmniej awaryjne konsole, jeżeli nie masz pewności jaka jest płyta główna to pytaj sprzedawcy, ja kiedyś zrobiłem błąd i kupiłem falcona, pochodził 3 miesiące i się spalił.

Np: http://allegro.pl/xbox-360-elite-120gb-jasper-oryg-pad-bezprzew-gry-i3311650111.html

Elite zdecydowanie lepszy, nie wiem gdzie czytałeś, że to nie ma różnicy, po prostu na lepszy wydech Elite, z białym było by więcej problemów z wentylkiem.

PS. Grotest: Zmień drugą sygnę, bo dziwnie tak jak patrzę xD

Witam państwa. Tak jak pisałem we wcześniejszym temacie jestem na zakupie Xboxa. Jeździłem dużo za konsolą, dopytywałem się ludzi jakie mają co kupować i czego nie. Sprawa wygląda tak: wersje (arcane, premium, elite itp.) nie różnią się zbytnio od siebie, tylko dostaje się np: pada, większy dysk, skin czy inny bajer. Pisaliście o tym, że lepiej kupić slima niż jakikolwiek inny typ. Nie jest to prawdą, że slimy są najmniej awaryjne. Wszystkie konsole, które były produkowane w 2007 r. i wyżej nie są wadliwe jak ich poprzednicy, z czego wynika, że najważniejsze aby patrzeć na rok produkcji. Mam zamiar kupić tą wersję: http://allegro.pl/szok-xbox-360-hdmi-przerobiony-lt-3-0-gwarancja-i3300652618.html

No właśnie tak tanio, ale chyba wiem gdzie leży haczyk:

1. Gość nie chcę podać MFR Date konsoli (Pisząc maila z zapytaniem "odwrócił kota ogonem" i nie odpowiedział na zadane mu pytanie)

2. Konsole "Mają polepszone chłodzenie" czyli chłodzenie było wadliwe, chodziło nie tak jak powinno...

3. Gość dopiero ma 44 komentarze, co moim zdaniem jest jego drugim kontem (poprzednie zawalił negatywami)

Czy ktoś z was, albo znajomy kupował u niego to, albo coś innego?

Co myślicie wy o tej aukcji?

Jeśli wam nie pasuje co możecie doradzić?

Z góry dziękuję za informację, radę i pomoc :)