Zalany laptop, ratowac?

Za 2000 zl nie ma laptopów do grania.

Dla mnie najlepszy wybór to Lenovo z510. Na nowych prockach Intel Haswell.

Fakt, jak karta yebnie z lapku to już praktycznie koniec, procesor jeszcze idzie wymienić, ale z kartą to jest o tyle problem, że jest praktycznie zlutowana z płytą główną. Wiem, że ta firma zajmuje się takimi rzeczami poprzez reballing,

A starego lapka jeszcze możesz na części sprzedać. Myślę, że takie rzeczy jak dysk, pamięć ram, będą jeszcze działały.

Za 2000 zl nie ma laptopów do grania.
Co do laptopa za 1800 zł. Polecam Ci jak już dołożyć 300 zł i kupić coś takiego : http://www.x-kom.pl/p/124933-notebook-laptop-15-6-acer-v3-571g-i3-3120m-4gb-500-dvd-rw-win8-gt730m.html?partnerid=100487700&sm12=NTA=&ts=1386249797&token=14395c3d5c8176e3766b036c6803cb38 . Sam go posiadam , i powiem tak. Guild Wars 2 idzie na najwyższych , battlefield 3 dzwiga na wysokich. Jedyne co to dokupiłem podkładke chłodzącą za 30 zł w media expert. Planuje jeszcze 4 gb ram dokupić i jak na dzisiejsze gry mmo itp idelnie chodzą , a także i inne. Jeśli ta opcja nie pasuje , polecam poszukać , tylko uważać na wykastrowane karty i dobrze się dowiedzieć o zakupwywanym produkcie !! Pozdrawiam !
także zdania są podzielone.

,,Laptop do grania,, to bardzo ogólnikowo , ponieważ każdy gracz oczekuje czegoś innego. Mi np. doskonale odpowiada właśnie Acer , gry nie tną się , z temp. nie ma tragedi. To zależy już od Ciebie jakie tytuły są dla Ciebie piorytetem. Bo jeżeli patrzysz przyszłościowo jakie gry mają wychodzić < np gta 5 lub Wiedźmin 3 > i kupno lapotpa za 2000 zł to faktycznie mija się to z celem , ponieważ oczywiśćie stacjonarny będzie pod tym względem wydajniejszy i nie ma pewności , że zadziała na lapku. Również upgrejdowanie w stacjonarnym jest o wiele prostsze.

Tak jak już napisałem , wszystko zależy od Ciebie :D

P.S Lenovo z510 ma wykastrowane gpu do 64bit !!

64 bit, ale prawie 2k w 3d mark11 wyciąga. I wszystkie gry odpali.

I odrobinę lepszy procesor jest w Lenovo. Choć Acer ma podkręcone zegary do ~~gt740 i jest na 128bit.
lenovo ma wykastrowane gpu do 64bit czyli bliżej jej do ~~~do gt640.

witam,

sprawa dotyczy laptopa: http://www.samsung.com/pl/consumer/pc-peripherals-prtinters/ultra-mobile-pc/essential/NP310E5C-U02PL

zostal nabyty za 2000zl.

specyfikacje podane na powyzszej stronie

w piatek moja dziewczyna zalala laptopa cola z wodka, okolo pol szklanki. wylalo sie do glosnikow i dotarlo niestety do srodka. dziewczyna probowala odpalac laptopa, nie odlaczyla go od ladowania i nie wyjela baterii (tak wiem, ze to najgorsze. nie musicie tego pisac). laptopa zanioslem do serwisu w niedziele, typ powiedzial, ze za sam przeglad wezmie 6 dyszek + jak cos znajdzie/wykryje czemu nie dziala laptop to wtedy koszt sie zwiekszy. typ powiedzial, ze prawdopodobnie karta graficzna padla i koszt nowej karty to 800zl no ale skad on to wie skoro nawet nie zajrzal do srodka. w srode lub w czwartek bedzie wiadomo co sie z nim stalo. tu pojawia sie pytanie do was drodzy uzytkownicy, co radzicie? probowac ratowac laptopa czy po prostu zostawic(moze da rade go gdzies sprzedac zeby chociaz kilka stowek odzyskac)?

mam jeszcze jedno pytanie, czy jezeli podzespoly z tego laptopa zostaly zepsute/spalone to czy mozna kupic calkiem inne i wmontowac je do tego laptopa? mialem na oku kilka zestawow gotowych czesci z tematu "zestawy na grudzien 2013" autorstwa XardunKa ale nie wiem czy to co podal to jest tylko do komputerow czy do laptopow tez sie nada i czy tak mozna zrobic wziac jakies czesci calkiem inne i wmontowac do laptopa?

jezeli typ mi powie, ze naprawa wyniesie te 800zl to jak myslicie, warto go naprawiac (laptop kupiony za 2000zl)? bo z tego co czytalem na forach to takie laptopy po zalaniu juz nie sa w pelni sprawne. jezeli nie warto, to czy moglby ktos obeznany podac kilka propozycji laptopow glownie do grania, tak od 1000zl do maksymalnie 1800zl?

pozdrawiam