Zalany notebook

Witam dzisiaj zalałem klawiaturę mojego notebooka piciem Ice Tea od razu odłączyłem od prądu wyjąłem baterie i klawiaturę. Komputer rozebrałem z wierzchu oczyściłem chociaż za wiele napoju tam się nie dostało. Teraz tylko problem gdy próbowałem uruchomić komputer migają diody jakby normalnie się włączał, nagle tak jakby głośniej działał monitor się nie odpala i tak stoi jakiś czas potem się restartuje i tak w kółko. Nie wiem co z tym zrobić, może

dokładne wyczyszczenie i zostawienie komputer do wyschnięcia pomoże?

Próbowałeś włączyć kompa bez baterii? Może pomóc. Jak nie to powiedź mi, czy ekran w ogóle reaguje, tz. czy się lekko podświetla albo coś? Napisz.

Poza tym nie baw się nim do jutra, ale pamiętaj: nie kładź go przy źródle ciepła (kaloryfer, boiler, piecyk), żeby się wysuszył, bo to Ci na pewno nie pomoże ;)

Powodzenia

haha dobre.

nie włącza sie zalanego komp,lapka to tak do waszej wiadomości bo sobie wiecej szkoda narobicie nie bd wam tlumaczyl bo mi sie nie chce ;]

@UP aleś dowalił.

Myślę, że jak masz gdzieś obok jakis serwis to nawet za darmo udzielą Ci rad. Mi osobiście jak sie zalewał laptop to po wyschnięciu wszytko działało. Oczywiście nie wiemy gdzie dokładnie dostała się herbatka :(

@UP aleś dowalił. Myślę, że jak masz gdzieś obok jakis serwis to nawet za darmo udzielą Ci rad. Mi osobiście jak sie zalewał laptop to po wyschnięciu wszytko działało. Oczywiście nie wiemy gdzie dokładnie dostała się herbatka

ta tylko nie wiadomo co ci sie zalalo itp dajmy na to inwerter w lapku i co może działać a może ci bardziej jeszcze uszkodzić kompa i co jest zwykle tylko kwestią czasu

Mój kolega też tak miał tylko, że wylał herbatę czekał 2 miechy na komputer i przyszło mu zapłacic 500 zł..

Monitor w ogóle nie reaguje, po całej nocy suszenia się na biurku komputer przestał się restartować. Dzisiaj idę z laptopem do kolegi może to tylko zwykłe zwarcie?>

Daj mu czas po paru dniach ruszy, a jak nie SERWIS ;].

Chyba że poszły bezpieczniki, bez nich komp nie ruszy.

Witam dzisiaj zalałem klawiaturę mojego notebooka piciem Ice Tea od razu odłączyłem od prądu wyjąłem baterie i klawiaturę. Komputer rozebrałem z wierzchu oczyściłem chociaż za wiele napoju tam się nie dostało. Teraz tylko problem gdy próbowałem uruchomić komputer migają diody jakby normalnie się włączał, nagle tak jakby głośniej działał monitor się nie odpala i tak stoi jakiś czas potem się restartuje i tak w kółko. Nie wiem co z tym zrobić, może

dokładne wyczyszczenie i zostawienie komputer do wyschnięcia pomoże?