Żałosna reklama

Nie mam nic przeciwko ludziom, którzy używają adblocka wiedząc, że to hamskie i niesprawiedliwe w stosunku do twórców, ale wprost nie cierpię ludzi, którzy szukają do tego wymówek i usprawiedliwień. To po prostu żałosne. Ekhem, FieryAngel, ekhem...

Używam, bo nie lubię reklam. Zwłaszcza u siebie w swoim prywatnym domu na swoim prywatnym komputerze w swoim prywatnym wolnym czasie. Nie wiem gdzie tu jakaś wymówka, to jest powód i to cholernie dobry.

Żałosna to jest Twoja nienawiść do ludzi, z tak durnego powodu. Każdy używa co chce i z jakiego powodu chce i kupa Ci do tego.

Reklamy powinny być prawnie zakazane pod groźbą rozstrzelania. Za korzystanie z komórki podczas jazdy samochodem jest manat, bo to rozprasza kierowcę, ale już 100 reklam na kilometrze drogi nikogo nie rozprasza. Logika tego świata...

Ekhemm..."chamskie" ekhemm...

AdBlock to program dla ludzi którzy nie mają poszanowania dla czyjejś pracy.

Jak dla mnie brakiem poszanowania jest to, że podczas słuchania muzyki i przeglądania portalu muszę pamiętać, by wyłączyć przeszkadzającą mi we wsłuchaniu się w tekst reklamę. W takim wypadku AdBlock jest jak najbardziej zrozumiały.

Adblock powstał właśnie aby zwalczać tzw. natrętne reklamy i sam z niego korzystam ale jedynie blokuję te natrętne reklamy.

Po za tematem: Faktem jest, że nasze reklamy mają na celu manipulację (w tym wypadku wymuszenie na nas kupna danego towaru) i w wielu krajach byłyby nie zgodne z prawem. Ale co zrobić w kraju, który okrada swoich obywateli.

Napiszę do Chmarusa by to ogarnął, był podobny problem z reklamą Ninjy, zaraz się to ogarnie. Dzięki. ; )

Coś miało być zrobione a nie jest . Choć reklamę mam zablokowaną, to ciekawi mnie fakt iż ktoś miał się tym zająć , a to dziadostwo dalej gra w tle co niektórym.

Jest to straszne utrapienie, szczególnie dla tych co korzystają z paluszka internetowego i zżera im transfer.

nawet jej nie zauwazyłem dopóki nie napisaliście tematu x)

Hajs się jeszcze nie zgadza, więc po co usuwać reklamę. Kappa.

no i na dodatek rekalma stronki goldah.com ....................................

Używam, bo nie lubię reklam. Zwłaszcza u siebie w swoim prywatnym domu na swoim prywatnym komputerze w swoim prywatnym wolnym czasie. Nie wiem gdzie tu jakaś wymówka, to jest powód i to cholernie dobry.Żałosna to jest Twoja nienawiść do ludzi, z tak durnego powodu. Każdy używa co chce i z jakiego powodu chce i kupa Ci do tego.Reklamy powinny być prawnie zakazane pod groźbą rozstrzelania. Za korzystanie z komórki podczas jazdy samochodem jest manat, bo to rozprasza kierowcę, ale już 100 reklam na kilometrze drogi nikogo nie rozprasza. Logika tego świata...Ekhemm..."chamskie" ekhemm...

Reklamy zakazane? To na czym by zarabiały strony? Donacjach? Nie bądź śmieszny.

"Każdy używa co chce i z jakiego powodu chce i kupa Ci do tego."

Widzę, że nie przemówię do ciebie normalnie więc spróbuję porównaniem. Jeśli za wejście na basen płaci się 5 zł, a ty wejdziesz nie płacąc, to uważasz że to fair w stosunku do basenu? Bo wiesz... reklamy na portalu to właśnie taka forma "5 złotych", które płacisz za korzystanie z niego.

Poza tym, to oczywiste, że nie możesz używać czego chcesz.

Oczywiście przekonasz mnie, jeśli powiesz w jaki inny sposób wyobrażasz sobie zarabianie stron.

A żeby nie było off-topu, to serio zróbcie już coś z tymi reklamami, przynajmniej ustawcie je, żeby były wyciszone.

Ja płace za internet, więc nie mam zamiaru dodatkowo płacić za reklamy. Oczywiście reklamy, które mi wyskakują na środku ekranu. Jak są jakieś 2 z boku to ok... Nie przeszkadza mi to.

Zanim szefostwo to ogarnie minie +- pół roku, więc nie ma sensu już pisać w tym temacie.

Reklamy zakazane? To na czym by zarabiały strony? Donacjach? Nie bądź śmieszny."Każdy używa co chce i z jakiego powodu chce i kupa Ci do tego."Widzę, że nie przemówię do ciebie normalnie więc spróbuję porównaniem. Jeśli za wejście na basen płaci się 5 zł, a ty wejdziesz nie płacąc, to uważasz że to fair w stosunku do basenu? Bo wiesz... reklamy na portalu to właśnie taka forma "5 złotych", które płacisz za korzystanie z niego.Poza tym, to oczywiste, że nie możesz używać czego chcesz.Oczywiście przekonasz mnie, jeśli powiesz w jaki inny sposób wyobrażasz sobie zarabianie stron. A żeby nie było off-topu, to serio zróbcie już coś z tymi reklamami, przynajmniej ustawcie je, żeby były wyciszone.

A gdyby ktoś dał Ci darmowy karnet na ten basen to byś oczywiście nie chciał i wolałbyś zapłacić?

A gdyby ktoś dał Ci darmowy karnet na ten basen to byś oczywiście nie chciał i wolałbyś zapłacić?

To co innego bo ktoś Ci ten "darmowy karnet" zafundował ... więc próbę odwrócenia kota ogonem uważam za nie udaną.

Ja płace za internet, więc nie mam zamiaru dodatkowo płacić za reklamy. Oczywiście reklamy, które mi wyskakują na środku ekranu. Jak są jakieś 2 z boku to ok... Nie przeszkadza mi to.Zanim szefostwo to ogarnie minie +- pół roku, więc nie ma sensu już pisać w tym temacie.

"Płacę za internet" hahahahahahaha, to nieźle. A gdzie tu pieniądze dla strony? Tym zdaniem to mnie serio rozbawiłeś. xD

@Up Darmowy karnet zakłada, że to basen go wydał, czyli liczy się z tym że ktoś nie będzie płacił lub ktoś za ciebie zapłacił wcześniej. To raczej jakbyś wszedł na basen z własnoręcznie wydrukowanym karnetem mimo protestów kasjerki. :P

Zacznijmy od tego, że wchodzenie na strony jest darmowe, a na basen nie, więc to porównanie jest do... kitu.

Poza tym, to oczywiste, że nie możesz używać czego chcesz.

Mogę.

Reklamy zakazane? To na czym by zarabiały strony? Donacjach? Nie bądź śmieszny.

A co mnie to obchodzi na czym będą zarabiać. Jeśli nie pasuje im robienie strony, to niech jej nie robią. Mnie nie pasują reklamy na moim monitorze, więc ich nie mam, proste.

Gdzie, tak w ogóle, jest napisane, że ktoś musi zarabiać na stronie ? Były takie czasy, że ludzie mieli hobby i robili pewne rzeczy nieodpłatnie. Od jakiegoś czasu wszędzie zaczęły się pojawiać reklamy i ludzie zaczęli robić wszystko dla kasy, a nie z zamiłowania. To też jest powód dlaczego kiedyś wszystko był lepsze w Internecie i ogólnie na komputerach (mówię tutaj o grach).

"Płacę za internet" hahahahahahaha, to nieźle. A gdzie tu pieniądze dla strony? Tym zdaniem to mnie serio rozbawiłeś. xD@Up Darmowy karnet zakłada, że to basen go wydał, czyli liczy się z tym że ktoś nie będzie płacił lub ktoś za ciebie zapłacił wcześniej. To raczej jakbyś wszedł na basen z własnoręcznie wydrukowanym karnetem mimo protestów kasjerki.
Dobra inaczej. Możesz wejść za darmo, ale płacisz?

@edit

Z reszta twoje porownanie do basenu tez jest nie trafne, bo nikt nke kaze mi placic za wejscie na strone. W dodatku odpowiedzmy sobie kto tu komu dziekuje. Ja zalozycielowi strony, czy zalozyciel mi, ze nabijam wyswietlenia?

Ludki a po co odkopaliście starty temat ? Jednemu nie będzie przeszkadzać reklama, drugiemu będzie miał pretekst aby napisać post na forum.

Nie każą wam płacić owszem, ale każą wam oglądać reklamy, bo to jest właśnie formą zapłaty! To oznacza że owszem płacicie stronie za wejście na nią, tyle, że pośrednio.

@ProGmR czy ty w ogóle zdajesz sobie sprawę co znaczą wyświetlenia bez reklam? Chwilę... zaaastanóówmyy się... aha! NIC! Jeśli wciąż nie rozumiesz dlaczego twoja odpowiedź była bez sensu, to cóż...

@FieryAngel Twoja odpowiedź nasuwa mi pytanie ile masz lat. I nie mówię tego obraźliwie. Nie obchodzi cię z czego zarabiają strony? Mają to robić za darmo? Czy internet to organizacja charytatywna? Żeby rozbić coś co kochasz i żeby robić to najlepiej jak potrafisz potrzebujesz pieniędzy, to normalne. Sam pewnie nie ruszyłbyś palcem tej strony, gdyby wszystko było "hobbystyczne": guru pisał newsy raz na jakiś czas (bo nie ma tyle czasu co zawsze), itd., itp.

@up Bo to ważny temat. Po prostu. I nie dotyczy tylko tego portalu, ale także całego życia. Podejście "jak mu się nie podoba, że kradnę z jego sklepu, to przecież nie musi prowadzić sklepu" jest po prostu idiotyczne i trzeba z nim walczyć.

Nie każą wam płacić owszem, ale każą wam oglądać reklamy, bo to jest właśnie formą zapłaty! To oznacza że owszem płacicie stronie za wejście na nią, tyle, że pośrednio.@ProGmR czy ty w ogóle zdajesz sobie sprawę co znaczą wyświetlenia bez reklam? Chwilę... zaaastanóówmyy się... aha! NIC! Jeśli wciąż nie rozumiesz dlaczego twoja odpowiedź była bez sensu, to cóż...@FieryAngel Twoja odpowiedź nasuwa mi pytanie ile masz lat. I nie mówię tego obraźliwie. Nie obchodzi cię z czego zarabiają strony? Mają to robić za darmo? Czy internet to organizacja charytatywna? Żeby rozbić coś co kochasz i żeby robić to najlepiej jak potrafisz potrzebujesz pieniędzy, to normalne. Sam pewnie nie ruszyłbyś palcem tej strony, gdyby wszystko było "hobbystyczne": guru pisał newsy raz na jakiś czas (bo nie ma tyle czasu co zawsze), itd., itp.@up Bo to ważny temat. Po prostu. I nie dotyczy tylko tego portalu, ale także całego życia. Podejście "jak mu się nie podoba, że kradnę z jego sklepu, to przecież nie musi prowadzić sklepu" jest po prostu idiotyczne i trzeba z nim walczyć.
Na szczescie sa jeszcze ludzie jak Ty ktorzy przemecza sie za mnie :v

Btw. Myslisz ze moralizowanie jakichs randomow z internetu jest normalne i cos zdzialasz?

Po prostu propaguję moje poglądy, a 14 osób które ogląda w tym momencie naszą dyskusję być może zmieni swoje poglądy (raczej nie, ale wciąż warto próbować). Poza tym ty robiłeś dokładnie to samo tyle że w drugą stronę :D

Po prostu propaguję moje poglądy, a 14 osób które ogląda w tym momencie naszą dyskusję być może zmieni swoje poglądy (raczej nie, ale wciąż warto próbować). Poza tym ty robiłeś dokładnie to samo tyle że w drugą stronę

Ja nic nie propaguje, nawet jesli to tak wyglada :D

Ja myślałem, że Redaktor ma z tego satysfakcję, że ktoś wszedł i przeczytał jego wypociny.

Ale to chyba już się nie liczy.