Veeper lubisz grać w gry f2p?? Zawsze jak grasz kupujesz cos z IS?? Przecież trzeba zapłacić twórcy danej gry...
Żałosna reklama
Veeper lubisz grać w gry f2p?? Zawsze jak grasz kupujesz cos z IS?? Przecież trzeba zapłacić twórcy danej gry...
Tworca gry f2p nke kaze ci placic so?
@Skrytek Nigdy nie słyszałem, żeby ktoś wyżywił się z satysfakcji, ale próbuj, może będziesz pierwszy...
@misiek Nie lubię gier za model płatności, tylko za to co sobą prezentują.
@up Przecież tam masz item shop. Chciałbyś, żeby tu na forum za zmianę avatara albo nicku trzeba było płacić? Bo ja nie.
2x UP Wiec i właściciel danego serwisu nie karzą nam oglądać reklam....
Masz rację, nie "karzą", ale za to każą.
Nie masz opcji wyłączenia reklam. Możesz to zrobić tylko zewnętrznym programem. Na stronie nie ma item shopu, ani żadnego innego źródła dochodu, więc logicznym jest że to źródło utrzymania strony. Gra f2p i strona internetowa to zły argument, bo i jedno i drugie na siebie zarabia tyle, że w inny sposób.
Dziękuję widzom za uwagę, ale chyba czas już kończyć dyskusję. Przekonałem kogo miałem przekonać, a uparci i tak pozostaną uparci.
Miło się rozmawiało
Nie każą wam płacić owszem, ale każą wam oglądać reklamy
Mi nikt nic nie każe, bo ja nie oglądam tam reklam, gdyż mi się nie wyświetlają. Może twórcy strony by chcieli żebym oglądał, ale mi nie każą.
@FieryAngel Twoja odpowiedź nasuwa mi pytanie ile masz lat. I nie mówię tego obraźliwie. Nie obchodzi cię z czego zarabiają strony? Mają to robić za darmo? Czy internet to organizacja charytatywna? Żeby rozbić coś co kochasz i żeby robić to najlepiej jak potrafisz potrzebujesz pieniędzy, to normalne. Sam pewnie nie ruszyłbyś palcem tej strony, gdyby wszystko było "hobbystyczne": guru pisał newsy raz na jakiś czas (bo nie ma tyle czasu co zawsze), itd., itp.
Mają to robić za darmo?
Nie mają, tylko mogą. Nikt im nie każe mieć strony jeśli nie chcą, tak jak mi nikt nie każe wchodzic na jakąś stronę, która mi sie nie podoba.
Nie masz opcji wyłączenia reklam. Możesz to zrobić tylko zewnętrznym programem.
Więc jednak mam opcję wyączenia reklam i z niej korzystam, czy się to komuś podoba czy nie. Wróciliśmy do punktu wyjścia. Nie sądze, żebyś kogoś do czegoś przekonał. Powiedziałeś co chciałeś powiedzieć i tyle. Ameryki nie odkryłeś.
Niech żyje AdBlock!
Przekonałeś
Do czego?
Mamy reklamy na każdym stawianym kroku, więc chociaż w internecie chcę mieć spokój od oglądania jakiś reklam z sposobem na schudnięcie czy czymś innym.
Obrońca reklam się znalazł.
Mój komputer.
Mój wykupiony internet.
Moje darmowe konto w darmowym serwisie.
Brak regulaminu/wiadomości, w którym/ej proszą o nie wyłączanie reklam.
Jakoś na np.: androidpolska potrafią dać taki komunikat z taką prośbą, i wtedy adblocka tam wyłączam, bo proszą o jakieś "wsparcie" za wykonywaną pracę.
Temat dotyczył JEDNEJ denerwującej reklamy, która się włącza, a nie twojego zdania na temat Adblocka.
Załóż sobie zażalenie i tam pisz swoje poglądy.
@Veeper
Zabawny człowiek z Ciebie
Używam AdBlocka, bo nienawidzę reklam.
Nie będę ich oglądał, bo chce na stronę wejść szybko, przeczytać to co chcę i wyjść.
Co do zarabiania.
Kiedyś, dawno temu, jak ty pewnie jeszcze nie wiedziałeś czym jest internet, istniały strony prowadzone przez osoby z ogromną wiedzą w danej dziedzinie, z pasji, hobby itd.
Nie było reklam, ale byli sponsorzy i nie mówię tu o wielkich miedzy narodowych koncernach, tylko o np. miastowej firmie, która kładła pieniądze na stronę, za umieszczenie loga na niej. Oczywiście sponsorzy byli różni i różny hajs wykładali. Najłatwiej było znaleźć sponsora z danej dziedziny , o której traktowała nasza strona.
I dochodzimy do meritum sprawy, które mówi nam o tym, że albo ktoś prowadził ładną stronę, często aktualizowaną i na temat i utrzymywał się ze sponsoringu, albo był bogaty i prowadził sobie stronę jaką chciał.
Dziś każdy gniot dzięki Google AdSense jest w stanie się w sieci utrzymać.
@Veeper
Dzielnie walczyłeś! :]
Jak czytam te posty to mam nadzieję że to trolling i że ludzi nie są tak pazerni, a jakiś tam szacunek jednak jest. Pomyślcie tylko jak wyglądałby świat bez reklam - z naciskiem na pomyślcie, a nie jakieś dziwne wizje gdzie ekonomia nie istnieje.
Reklamy sa sztucznym tworem. Gdyby ich nie było, nie byłoby też kompletenie zbędnych miejsc pracy i obrotu pieniędzy w pewnym (też zbędnym) sektorze ekonomicznym. Innymi słowy nic by się nie zmieniło. Ale to raczej nie jest miejsce na taką dyskusję.
Przecież kazdy z nas lubi poświęcać swój czas za darmo. Pracować nad czymś przez wiele lat i nie dostać za to złamanego grosza. Część osób chyba zwyczajnie musi dorosnąć i zacząć zarabiać, żeby docenić swój czas, jak i tez innych
AdBlock ma za zadanie blokować reklamy inwazyjne, te które latają wraz ze zjeżdżaniem strony, czy te które wyskakują na połowę ekranu. Powinno sie jednak uszanować pracę innych i nie wyłączać wszystkiego jak leci, a te zwykłe banerki, które gdzieś tam na górze czy z boku siedzą, zostawić.
W tym temacie chodziło tylko o to żebyście wyłączyli automatyczne odtwarzanie reklamy...
Czy to tak wiele?
Przecież kazdy z nas lubi poświęcać swój czas za darmo. Pracować nad czymś przez wiele lat i nie dostać za to złamanego grosza.
Za pomaganie ludziom na tym i innych forach nie wziąłem jeszcze ani grosza. Da się ? Jednak się da.
AdBlock ma za zadanie blokować reklamy inwazyjne, te które latają wraz ze zjeżdżaniem strony, czy te które wyskakują na połowę ekranu.
AsBlock ma za zadanie blokowanie reklam. Kropka.
Funkcja blokowania tylko tych natrętnych jest opcjonalna.
Powinno sie jednak uszanować pracę innych i nie wyłączać wszystkiego jak leci, a te zwykłe banerki, które gdzieś tam na górze czy z boku siedzą, zostawić.Powinno sie jednak uszanować pracę innych i nie wyłączać wszystkiego jak leci, a te zwykłe banerki, które gdzieś tam na górze czy z boku siedzą, zostawić.
To oczywiście Twoje zdanie. Ty możesz sobie je oglądać, Tobie może to nie przeszkadzać, ale mówienie, że powinno się tak robić, czyli że wszyscy powinni tak robić, jest śmieszne. To tak jakby ćpun co pali maryche bo lubi, mówił, że wszyscy powinni jarać zielsko. Śmieszny człowiek, nie ?
PS.
Czy ten temat nie powinien zostać zamknięty, skoro odnośnie tej jednej reklamy zostało wszysto wyjaśnione i zapowiedziano rozpoczęcie procedury i ogłoszenie przetargu na jej naprawe w latach 2017-2026 ?
"Za pomaganie ludziom na tym i innych forach nie wziąłem jeszcze ani grosza. Da się ? Jednak się da."
Hahahahahahahhaa, hahaha, sorki.. po prostu nie mogłem wytrzymać
Nieźle, na prawdę szacun za twoją ciężką pracę. Dzięki, dawno się tak nie uśmiałem. Niestety prowadzenie strony to zupełnie inny kaliber, przykro mi.
"To oczywiście Twoje zdanie." - czyli ty nie szanujesz pracy innych, ok...
Z dnia na dzień piszesz coraz lepsze commenty, serio, nie wiem czy się śmiać czy płakać - tym razem się śmiałem.
To robi się już żałosne , jak nie jakaś reklama z piratami to teraz Battleline - Nowe czołgi MMO
WY TO ROBICIE SPECJALNIE CZY NIE? Korzystam w 90% z paluszka w play i ta wasza pier****** reklama za każdym razem ładuje się od nowa i zabiera mi transfer który mam limitowany.
Widzę że mamona jest najważniejsza niż uwagi użytkowników. Róbcie tak dalej a się zdziwicie. Kolejna reklama dodana do adblocka:
Aby zablokować tą nową żałosną reklamę trzeba dodać ten link do filtra adblock:
Skoro admin ma w nosie prośby o nie używanie takich reklam które się automatycznie odpalają, to nie dam zarobić ani grosza.
Od dziś ADBlock włączony na tej stronie cały czas, do tej pory miałem go wyłączonego aby wspierać serwis.
Wy tak t ja tak. Polecam zrobić to samo innym, to może w końcu przestaną dodawać inwazyjne reklamy.
@Veeper
Mozesz i plakac, kogo to obchodzi. To ty sie meczysz, nie my
"Za pomaganie ludziom na tym i innych forach nie wziąłem jeszcze ani grosza. Da się ? Jednak się da."Hahahahahahahhaa, hahaha, sorki.. po prostu nie mogłem wytrzymać Nieźle, na prawdę szacun za twoją ciężką pracę. Dzięki, dawno się tak nie uśmiałem.
To jest odnośnie tego
Przecież kazdy z nas lubi poświęcać swój czas za darmo. Pracować nad czymś przez wiele lat i nie dostać za to złamanego grosza.
Ja poświęcam swój czas dla innych, obcych ludzi i nie dostaje za to złamanego grosza.
Mogłeś nie zrozumieć, nie dziwię się, dlatego wyjaśniłem.
"To oczywiście Twoje zdanie." - czyli ty nie szanujesz pracy innych, ok...
Wszystko masz wyjaśnione w poprzednich postach. Wytłumaczyć jeszcze raz, powoli i wyraźnie, żebyś zrozumiał ? Poświęce swój cenny czas, jeśli nie dajesz sobie rady i rozrysuje ci to jak chcesz.
PS.
Pozwolę sobie zauważyć, że ten twój post nie wnosi nic do dyskusji, do tematu, ani nigdzie. To zwykły szczeniacki offtop, na poziomie gimnazjalisty jest.
Mogę się założyć, ze jakby była opcaj darowizny w postaci 5zł na PayPal'a strony to zarobili by więcej niż przez te reklamy.
Pozdrawiam
PS. AdBlock blokuje mi reklamy na każdej stronie, kto "szanuje" pracę twórców, to niech się męczy z reklamami, ja nie mam zamiaru
Wygląda na to, że administracja wysłuchała naszych próśb i usunęła reklamę statków. Tylko, że na jej miejsce pojawiła się reklama czołgów.
Niech tak robią dalej a się zdziwią, dlatego niech wszyscy włączą od Blocka na stronie + dodanie tej reklamy do filtra adblock (patrz post wcześniej ) , a chmarus nie dostanie z tego ani złotówki to może , ktoś walnie się w łepetyne i wróci do mniej inwazyjnych reklam.
Przepraszam za duble posta, ale chciałbym usłyszeć od administracji czy zostanie coś zrobione z inwazyjnymi reklamami czy nie, czy bardziej liczy się kasa dla was , niż poszanowanie użytkowników? Już miało być to załatwione, ale zamiast tego dodana została kolejna reklama takiego samego rodzaju.
Pyt 1 - czy te reklamy inwazyjne zostaną usunięte?
Pyt 2 - jak nie to gdzie mam pisać o zwrot kosztów transferu przez wasze reklamy które ładują się przy każdym wejściu na stronę.
Pyt 3 - Czy dla was bardziej liczy się kasa czy użytkownicy?
Temat jest tak omijany przed adminów, jak żaden inny .
Na tą chwile proponuję dodać do ADBLOCKA następujące dodatkowe filtry, ponieważ od jakiś 2 tyg mamy na stronie tak inwazyjne reklamy, szkoda gadać.
- mmorpg.org.pl/images/billboards/
- get.x-link.pl
Po dodaniu tych 2 w/w filtrów wszystkie reklamy na stronie będą blokowane, chyba że administracja zastanowi się trochę i przestanie dodawać inwazyjne reklamy takie jak ta z czołgami , czy ninja . Bo skoro robi sie z użytkowików skarbonki coraz większe, to komuś chyba się coś gdzieś przestawiło , warto iść z tym do specjalisty.