Zamknięte MMO, które...nie jest zamknięte?

Dzisiaj tak z ciekawości chciałem popatrzyć co ludzie piszą o Megatenie na stronie głównej, ale nie mogłem znaleźć. Czemu? Nie wiem kto był taki inteligentny, że wsadził grę, która ma już swoje lata, nadal ma się dobrze i ciągle się rozwija w zakładkę Zamknięte MMO.

Trochę dziwne, żadnego zainteresowania ze strony administratorów, może nie jest super popularna, ale to chyba nie znaczy, że słuch po niej zaginął, co nie?

Pozdrawiam.

Właśnie aktualnie zainteresowanie tym jest duże a bodajże Ozonek siedzi i aktualizuje listę oraz zajmuje się tego typu sprawami. Megaten jest grą zamkniętą, przynajmniej to sugeruje dawna strona gry. Może i są jakieś privy ale reklamowanie tego typu syfu nie jest w naszym interesie. No chyba, że ktoś wykupił grę i aktualnie żyje na nowo. Jeśli tak się stało to podaj linki a my zajmiemy się resztą.

10 sekund w google, tak trudno?

http://megaten.marvelous-usa.com/

Aeria już megatena nie ma, hostuje kto inny, chociaż z tego, co wiem, to pustki.

Jeśli naprawdę NIKT nie chce się tym zająć, a nie będzie problemu, to mogę przelecieć spis gier i przekazać wam co i jak do zaktualizowania (prócz opisów, aż tyle czasu nie mam).

Gdybym grał na privie to chyba bym tu nie pisał, bo sprawa jest ewidentnie dla mnie absurdalna. Aktualnie grę wykupił Atlus (Aeria Games było w posiadaniu), a opiekuje się nią Marvelous USA: [link], mam nadzieję, że Ozonek ogarnie te burdello :D

Przecież było dość głośno o tym że Shin Megami Tensei Imagine Online :P zostało "wydarte" z rąk Aerii jakiś czas temu.

Swoją drogą jestem zaskoczony że ktoś jeszcze pamięta i gra w tą grę w naszym kraju.

W ogóle przydałby się jakiś osobny temat ciekawi mnie jak ma się lore Megatena do Perzony.

Jeżeli znalazłoby się więcej zainteresowanych osób, to mógłym sporządzić recenzję, bo już od dawna tak mnie korciło :D Świat Megatena i SMT:P 2, 3 & 4 jest mi bardzo znany, więc problemu by nie było, ale to dopiero jak wrócę z wakacji, spodziewałbym się, że na początku września coś takiego by się ukazało.

Ja nie jestem od uzupełniania gier lecz w takim razie zgłoszę całą sytuacje do uzupełnienia :). Jak gra będzie dość ciekawa to w ramach rekompensaty postaram się o materiał.

W takim razie dzięki za fatygę, problem z głowy ^^

Ktoś gra w tą gre wszedłem ostatnio ale mało co kumam :(

Przecież samouczek na początku, a przynajmniej takowy był, ładnie krok po kroku wyjaśnia jak działają mechanizmy gry ;)

Gra jest w stylu mabinogowym jesli chodzi o combat system i trenowanie skili tyle, ze pet system dziala tu troche inaczej.

Gralem w to poltora roku lecz przestalem w momencie gdy mergowali server na marvel usa poniewaz moja postac nie zostala przeniesiona ze wzgledu na to, ze na aeri nie zmienilem hasla miesiac wczesniej co dla mnie nie mialo zadnego sensu. Probowalem to wyjasnic piszac do supporta ale oni pisza, ze sie tym nie zajmuja i zeby pisac do supportu aeri wtedy wlasnie aeria odpisala, ze juz nie ma tych postaci i nic nie mozna zrobic....

Dzisiaj tak z ciekawości chciałem popatrzyć co ludzie piszą o Megatenie na stronie głównej, ale nie mogłem znaleźć. Czemu? Nie wiem kto był taki inteligentny, że wsadził grę, która ma już swoje lata, nadal ma się dobrze i ciągle się rozwija w zakładkę Zamknięte MMO.

Trochę dziwne, żadnego zainteresowania ze strony administratorów, może nie jest super popularna, ale to chyba nie znaczy, że słuch po niej zaginął, co nie?

Pozdrawiam.