Zamrażanie ekranu

Siema

Problem polega na tym że gdy gram na przykład w LoLa to po paru godzinach zamraża mi ekran, nic nie mogę kliknąć ani wyłączyć , pozostaje tylko reset kompa ,co ciekawe muzyka z gry , jak i głos z Tsa albo Skype słychać normalnie . Niby ten raz na pare godzin to nic ale jak odpaliłem Saints Row IV to po paru sekundach intra ekran zamraża się tak jak w przypadku LoLa , wcześniej takie problemy nie występowały i nie wiem co może być przyczyną , dodam że próbowałem różnych ustawień graficznych :(

Jaki masz system?

Miałem kiedyś coś podobnego na Windows 7 i pomogło zmienienie planu zasilania na "wysoka wydajność".

Win 7 64 bit , właśnie zmieniłem z wysoka wydajność na zrównoważony , bo myślałem że to przez to ale jednak to nie ma wpływu i problem musi byc w czymś innym

Problem może leżeć wszędzie :)

U mnie był to procesor, który się po prostu zjarał po którymś wymuszonym "resecie".

Byłoby dobrze jeśli napisałbyś co masz w kompie (procek, karta, ram itp.) ze uwzględnieniem zasilacza. (Rozkręcasz obudowę i taka skrzynka powinna być)

Procek Intel Core i7-3770k , płyta główna asus/gigabyte h61m , Karta GeForce GTX650 , Zasilacz

Logic 500W 120mm Silent , Pamięć Good Ram GR1333D364L9/16GDC

Coś w bebechach choć nie jestem chirurgiem to spróbuj wyczyścić komputer najpewniej problem leży w karcie albo w procesorze.

Miałem kiedyś coś podobnego okazało się że musiałem tylko wyczyścić kompa bo się przegrzewał ze względu na zbyt dużą ilość kurzu po paru minutach zabawy z kompresorem wszystko zaczęło normalnie chulać (poza tym możesz jeszcze wymienić pastę pod prockiem jeśli twój komp ma już pare latek).

Ja mialem podobna sytuacje i winowajca byl HDD, podczasz zamrazania ekranu scisz glosniki i sluchaj dysku jesli slyszysz ze taleze sie zatrzymuja i slychac takie specyficzne strzelanie wymien dysk bo dlugo nie pociagnie.

W Biosie ustaw alarmy gdy komputer osiąga wysoką temp. to zaczyna wyć. Sprawdź czy karta graficzna ma wszystkie nity na miejscu jak czegoś brakuje to serwis. Miałem podobną sytuację to karta poszła do serwisu. Przegrzewała mi się tylko jak miałem podłączone 3 monitory xD

Tez mialem takowa sytuacje. Okazalo sie iz komputer dostawal za duze temperatury i sie przegrzewał. Pomogla wymiana zailacza, gdyz tez wlasnie mailem logica.

Też sądze że to zasilacz. Poprostu podzespoły nie wyrabiają :)

Sądzę, że mój problem był podobny do twojego tyle że komputer mi się resetował a nie zawieszał (czasami zawiecha była) Pomogła mi wymiana zasilacza.

Ja mam problem z "rodzinnym" komputerem, słychać dźwięk wyłączenia komputera a po 7 sek. robi się zawiecha całego komputera. Dźwięk jest, ale powtarza się ten sam ciągle xD

Rozwiązuje ten problem wyjmowaniem na chwilę pamięci RAM, być może się przegrzewają :)

Siema

Problem polega na tym że gdy gram na przykład w LoLa to po paru godzinach zamraża mi ekran, nic nie mogę kliknąć ani wyłączyć , pozostaje tylko reset kompa ,co ciekawe muzyka z gry , jak i głos z Tsa albo Skype słychać normalnie . Niby ten raz na pare godzin to nic ale jak odpaliłem Saints Row IV to po paru sekundach intra ekran zamraża się tak jak w przypadku LoLa , wcześniej takie problemy nie występowały i nie wiem co może być przyczyną , dodam że próbowałem różnych ustawień graficznych :(