Zapraszam na początkujący kanał YT

Siemanko, na kanale wylądował pierwszy filmik z gry SMITE. Zapraszam serdecznie, proszę was o suby, łapki w górę oraz konstruktywną krytykę, abym wiedział co robię źle, a co wam się podoba.
UWAGA!
Filmik nieco wulgarny :P

https://www.youtube.com/watch?v=dtT4vvvKCps&feature=youtu.be

Hmm szczerze, to wyłączyłem filmik po 3 minutach, strasznie nie przyjemnie się ciebie słucha.

W sensie jakim ? głos mam zjebany czy po prostu moja mowa której nie zmienie, bo nie chcę być sztuczny :)

Zwróć uwagę na to że.. osobą która używająca wulgaryzmów co 2 słowo.. jest mniej chętnie oglądana niż osoba która używa ich z umiarem. ;)

Po pierwszej kur* wyłączyłem, brzmisz troszkę jakbyś był nie wiem jak to określić zmęczony?

Postaram się ograniczyć wulgaryzmy, a z tym zmęczony to raczej nic nie pomogę, bo po prostu to ja.... inaczej ci tego nie wytłumacze. Dzięki za rady ;)

EJejejej, koledzy, nie jest źle, owszem przeklina, ale widziałem już gorsze filmiki...

Jedyne do czego mogę się przyczepić to to, że kanał nie wnosi nic nowego, jakość obrazu jest słaba + ewentualnie trochę więcej życia.

Lepiej wyglądałoby, gdybyś nagrywał z kimś, wtedy gadka zawsze się trzyma, a rozgrywka staje się przyjemniejsza do oglądania.

"O tym wam nie będę mówił bo mi sie nie chce" - to nie nagrywaj filmików. I te bluzgi co drugie słowo. Nagrywanie filmików z gry, której jest miliard na YT to też bez sens.

Przestańcie go tak jechać, jest źle, ale może nad wszystkim popracować ...

Nie no nie jadą mnie... Nagrał akurat Smite, bo gram w niego duzo i lubie w niego grać :) Następnym razem będzie z kimś ?
Co do jakości obrazu. Jak to słaba, przecież jest HD może oglądałeś jak jeszcze się nie przetworzył film do końca ?

Hmm wydajesz się być po prostu zmęczony tym co robisz, tak jak ktoś wyżej napisał, znajdź sobie kogoś do gry gadanie samemu do siebie słabo ci wychodzi.

Ode mnie to tyle, powodzenia z nagrywaniem ; )

te chodźcie, chodźcie, o tak o tak jest tak sztuczne ze to nie pojecie, wez badz soba albo kogos sobie do rozmowy wez

A tak sobie wszedłem i obejrzałem i mam kilka uwag:

1. Odszumiaj mikrofon, bo statyczne buczenie jest niezmiernie irytujące w oglądaniu.

2. Nie przeklinaj. A jeżeli już koniecznie musisz to to ogranicz do totalnego minimum. Chyba, że celujesz widownię lubującą się w bezsensownych bluzgach. Wtedy keep up. Tak samo zwracaj uwagę na niektóre słowa bo jak kilka razy powtórzyłeś "bede" zamiast "będę" to coś mnie skręciło. Tak samo "bedzie".

3. Filmik nie jest w 16:9. Myślę, że to właśnie mieli na myśli ci, którzy mieli uwagi do jakości wideo. Przez czarne paski po bokach się gorzej niestety ogląda.

4. Monotonia wypowiedzi zabija. Mówisz, że tak masz i może jest to prawdą, ale nikt chyba nie chce oglądać osoby, która mówi ciągle jedną barwą głosu i kompletnie nie wyraża emocji poza bluzgami, które wypowiadasz głośniej. Radzi się żeby być sobą i jasne, bądź sobą, ale staraj się też ożywić to co mówisz i jak mówisz. Od razu poprawi to odbiór.

Póki co to na tyle, bo niestety przez bluzgi odechciało mi się oglądać po kilku minutach :<

Łooo jestem zdziwiony, a wręcz zadowolony, że sam Wawrzyn (jestem twoim widzem i lubię twoją twórczość) daję mi rady :) Postaram się ich dotrzymać. Aha i mówisz odszumiaj mikrofon tzn. nagrywałem Frapsem wszystko na jednym kanale dźwiękowym wiesz gra+micro. Czyli muszę ogarnąć chyba nagrywanie na dwóch kanałach ?

Najlepiej ogarnąć na początku właśnie 2 kanały, a najlepiej audio nagrywaj osobnym programem. Osobiście polecam Audacity gdzie odszumienie zajmuje 3 sekundy i jest zadowalające, a program sam w sobie jest darmowy :)

A do sklejania filmów i dźwieku oraz renderingu co polecasz ? Aktualnie używam Camtasia Studio.

Camtasia jest spoko na start. Potem możesz popróbować innych programów, ale na początek Camtasia jest przyjemna bardzo.

Glos osiedlowego dilera, jeszcze ten telefon i "biznesy" hehe. Mi sie podoba, cos nowego wsrod wszystkich grzecznych pc-grajkow minecraftowych

ps. naucz sie troche lepiej uzywac tej lodowej sciany ^^

Wiem, ale jakoś tak ją wtedy rzuciłem krzywo :D xd
Mam rozumieć, że dałeś mi suba ? Bo nie wiem czy się cieszyć xd
A po drugie raczej ulicznego :P Nie mieszkam na osiedlach

Szczerze, to też wyłączyłem filmik po niecałej minucie, bo wiedziałem, że nie podzielę się żadną nową uwagą i jak wyżej, filmik zrobił na mnie średnie wrażenie. Także jak Ci naprawdę zależy, to nie przestawaj nagrywać, a przede wszystkim, podglądaj i ściągaj od najlepszych YouTuberów, np. właśnie ze SMITEa.

"O tym wam nie będę mówił bo mi sie nie chce" - to nie nagrywaj filmików. I te bluzgi co drugie słowo. Nagrywanie filmików z gry, której jest miliard na YT to też bez sens.

Nikt nie ustawia sobie poprzeczki na starcie tak, żeby chwilę po jej przeskoczeniu trafić na topkę krajowego YT. Jak to w tekście pewnego kawałka było "Pamiętaj, co zdobywasz szybko, to szybko tracisz. Lepiej delikatnie, powoli doświadczenia wzbogacić". Gdyby ktoś naprawdę myślał o bycie popularnym kanałem growym, to wykombinował by coś oryginalnego, wiadomo.

Poza tym czy słyszałeś o tym, że robi się coś dla własnej przyjemności ? Robisz to co lubisz czyli grasz, ale jesteś krok wyżej od zwykłego rezaka w gry, bo jeszcze wrzucasz gamepleye na YT albo streamujesz, np. z komentarzem właśnie. Sam wrzucam czasami filmiki na YT żeby np. pokazać je tylko kilku znajomym, albo samemu coś zyskać, np. w jakości komentarza, edycji wideo, dźwięku czy ogólnie montowania gameplay'i. Przykładowo ćwiczenie gadania non stop przez całą rundę, składnie, ładnie i ciekawie, może się przydać kiedyś. Nie wiadomo co wyniesiemy z tych prostych (dla nas) rzeczy, które robimy na kompie, do reala :)

Powodzenia z kanałem tak w ogóle.