Zaproponujcie mi jakąś grę po polsku

Kiedyś dużo grałem w gry via www (Ogame, battleknight, itp). Teraz zająłem sie prawdziwymi grami mmorpg. Na pierwszy ogień poszedł Metin2. Gra mi się spodobała, ale niestety... zaczyna mi się nudzić. Problem polega na tym, że większość gier rpg jest po angielsku, lub w innych językach a dialogi odgrywają tutaj ważną rolę. Poza tym trudno się porozumieć z innymi graczami. To jest największy problem. Nie piszcie, żebym uczył się anglika. Próbowałem, starałem się i po prostu nie mogę. Lepiej idą mi przedmioty ścisłe. Od biedy może to być gra w której łatwo się połapać co do czego i żeby była jakiś polski support i najważniejsze... żeby grali tam polacy (polski serwer). I jeszcze jedna sprawa. Chcę, żeby gra była wciągająca, miała efektywne walki i w miarę ładną oprawę graficzną.

Szukałem odpowiedzi na to pytanie, ale jest sporo mniej, lub bardziej rozbudowanych for dyskusyjnych poświęconych grom mmorpg. Szukanie konkretnej odpowiedzi zajęłoby mi wieki a widzę, że tutaj chętnie doradzacie jaką grę wybrać.

PS. Zapomniałem dodać, że interesują mnie darmowe gry.

Z góry thx

Jeżeli chodzi o polskie wersje clientów to raczej nic nie znajdziesz ( z wyjątkiem Mu Online ) . Co do kontaktu z graczami .. moim zdaniem najlepszą opcją jest granie na polskich prywatnych serwerach gier ponieważ niektórym wiele nie brakuje do tych oficjalnych ( profesjonalny hosting serwera itp.. ) najbardziej popularne tytuły to Lineage2, World of Warcraft, Tibia Ots, Mu Online, Ultima. Jakieś darmowe polskie serwy bez problemu znajdziesz na google.

A Guild Wars jest po polsku? Czy waszym zdaniem jest to jakaś fajna gra?

Co do prywatnych serwerów to chciałem się na taki połączyć. W tym przypadku było to MU online. Nie było jednak nigdzie opisane jak to zrobić.

Guild Wars jest dobrą grą po polsku, ale..To nie jest mmorpg.Tam gracze mogą się spotkać tylko w mieście no chyba, że jesteś w party.

Ale szukałes gier darmowych, a guild wars nie do konca taki jest.Kupujesz go w sklepie i nie placisz abonamentu.

Zapewne zaraz ktoś mnie tu zaatakuje/wyśmieje ale w moim przekonaniu GuildWars jest grą cRPG z opcją multi-player :mrgreen:

A mógłby ktoś mi to dokładniej wytłumaczyć (MMO tylko w mieście) ? Nigdy się tym zagadnieniem nie interesowałem...

A mógłby ktoś mi to dokładniej wytłumaczyć (MMO tylko w mieście) ? Nigdy się tym zagadnieniem nie interesowałem...

Ja też za bardzo tego nie rozumiem, ale chyba chodzi o to, że wykonujesz misje sam jak w zwykłych rpgach (bez udziału innych graczy) w jedynym miejscem styku jest miasto. Coś takiego jak kiedyś (przed modernizacją) było w Metinie. Wchodziłeś do lochu małp i nie widziałeś innych graczy nawet jak weszli za tobą. Można było ich zobaczyć tylko jak byliście w jednej grupie. Przynajmniej ja tak to zrozumiałem.

A teraz do tematu. Jaki gry jeszcze moglibyście mi polecić?

Nie ma już chyba nic po polsku.

Dobrze myślisz tajpan.Gracze mogą spotkać się tylko w mieście, a jak wychodzą za miasto to już graczy nie widzą.Chyba, że są w party.

Nie mów, ze się nie nauczysz angielskiego.Wiem, ze uczenie się języków obcych jest bardzo trudne (naprzykład mi) i ktoś powie jak się buduje zdania, a ty i tak zapominasz.Nauczyłem się anglika dla mmorpgów, a tak naprawde to one nauczyły go mnie więc graj w angielskie gry, a nie będzie w przyszłości problemu.

Nauka jest prosta. Najlepiej kupić sobie słownik (ale nie taki elektroniczny, tylko zwykły, książkowy). I jeśli nie zna się jakiegoś słowa (każdego bez wyjątku!) to otwierasz słownik i patrzysz. Jeśli włożysz trochę siły w odnalezienie słowa to bardziej Ci ono utkwi w pamięci ;) Angielski jest dość prosty, pomijając czasy ;)

Kurde to jest forum o naukach językłów obcych czy o darmowych mmo rpg'ach?

Poza tym ja też szukam tej jedynej gry tylko że w całości darmowej a nie że gre kupie w sklepie a serwery są darmowe. Szukam gry w całości darmowej od ściągnięcia aż po granie!

@up

Diablo II: Pan zniszczenia (xD) w emipku polska wersja i potem na battlenet :P

@up Diablo dobra gra :) kosztuje 49.99 może grafika nie jest oszałamiająca ale naprawdę grywalność mówi sama za siebie, obecnie sam w nią gram, a dokładniej grałem bo dostałem bana za używanie maphacka :shock: Jak pierwszy raz grałem(ładnych parę lat temu) to był nie do wykrycia lecz nie przygotowałem sie do lekcji i nie przeczytałem nigdzie że teraz łatwo go wykryć i często padają miesięczne bany na cd-key, ehh...

Hakerzy :P Jakby nie można było grać uczciwie. Grasz chyba dla przyjemności! To jest RPG, i staramy się oddać jak najbardziej to RP! W normalnym życiu, czy nawet w fantasty nie ma Map Hacków. No chyba, że wszyscy go używają i nikt nie czuje się wtedy gorszy, to takie coś jest w miarę sprawiedliwe.

@up

jak już to cheaterzy a nie hakerzy ;p Z tym ze to nie dodaje ci nie wiadomo ile życia, nieśmiertelność czy auto atak, porostu w battle.net za każdym razem jak sie logujesz masz zakryta mapę, musisz od nowa ja odkrywać, tak jest o wiele szybciej i przyjemniej...

Właśnie moim zdaniem to ze za każdym razem generuje się inna mapa jest dobrym rozwiązaniem ale poszczególne odkryte tereny (np. Krwawe Wrzosowiska xD) powinny się jakoś zapisywać. Nie schodźmy jednak zbyt z tematu :P

Ja polecam ci grę www (Polska gra)

Margonem chodzi się normlanie jak w grach ;)

Zobacz sobie jak to wyglada.

:-/ Ja w to grałem kiedy nie miałem dobrego kompa :mrgreen:

Stronka: www.margonem.pl

Musisz się zarejstrować i kliknąć "Wejdz do gry"

Pozdro :*

Kiedyś dużo grałem w gry via www (Ogame, battleknight, itp). Teraz zająłem sie prawdziwymi grami mmorpg. Na pierwszy ogień poszedł Metin2. Gra mi się spodobała, ale niestety... zaczyna mi się nudzić. Problem polega na tym, że większość gier rpg jest po angielsku, lub w innych językach a dialogi odgrywają tutaj ważną rolę. Poza tym trudno się porozumieć z innymi graczami. To jest największy problem. Nie piszcie, żebym uczył się anglika. Próbowałem, starałem się i po prostu nie mogę. Lepiej idą mi przedmioty ścisłe. Od biedy może to być gra w której łatwo się połapać co do czego i żeby była jakiś polski support i najważniejsze... żeby grali tam polacy (polski serwer). I jeszcze jedna sprawa. Chcę, żeby gra była wciągająca, miała efektywne walki i w miarę ładną oprawę graficzną.

Szukałem odpowiedzi na to pytanie, ale jest sporo mniej, lub bardziej rozbudowanych for dyskusyjnych poświęconych grom mmorpg. Szukanie konkretnej odpowiedzi zajęłoby mi wieki a widzę, że tutaj chętnie doradzacie jaką grę wybrać.

PS. Zapomniałem dodać, że interesują mnie darmowe gry.

Z góry thx