Zaproponujcie . .

. . . mi jakiś dobry film akcji . Chętnie bym coś obejrzał.

Jeśli nie drażni Cie czytanie napisów, to polecam trylogie "Pusher", najlepsze Europejskie kino akcji z jakim przyszło się mi spotkać, ewentualnie rosyjski "Brat" lub brytyjski "Outlaw" też daje radę. Jeśli wolisz coś "lżejszego" made in U.S. - "Crank", "Transporter", "Smokin' Aces", "Shoot 'Em Up" (który jednocześnie wspaniale parodjuje gatunek), "A Man Apart", zresztą tą listę można ciągnąć i ciągnąć. Z nowszych produkcji "Unknown" daje radę. No i filmy Tarantino (KIll Bille i inne Fikcyjne Pulpety czy Psy Rezerwowe ;) ).

Bardzo dziękuje na pewno kilka z nich w sobotę obejrzę dziękuje i pozdrawiam. :)

Podobnie jak Cree Świetny klimat Pusher'a... polecam całą trylogie pana Refn'a... i ta nie samowita rola Mads Mikkelsen po prostu świetny ...

Jeśli się spodoba to polecam również "Bleeder " z odtwórcą głównej roli Frank'a z Pusher'a ... trochę odstaje, ale i tu Nicolas pokazał czego jest wart.

A co do Mads'a Mikkelsen'a polecam "Praga" świetny film i kreacja aktorska Madsa i Stine Stengade ... ale to tylko dla tych lubiących takie kino.

Jabłka Adama, Błyskające Światła, i jeden z moich ulubionych z jego udziałem "Tuż po weselu" perełki ...

A wracając do typowych Filmów Akcji (( Cree mnie wkręcił już na odświeżenie sobie dzisiaj biblioteki Filmowej z udziałem MM ... ))

to polecam Machete nie dawno sobie od świeżyłem i muszę przyznać w klimacie i zabawie jak i przekraczaniu pewnej dozy kiczu klasy B, to Rodriguez zrobił coś bezpretensjonalnego ...

Ja polecam Wrogowie publiczni/Public Enemies typowo gangsterski film osadzony w latach 30tych

Jeśli lubisz HORRORY,to polecam Ci Final Destination/Oszukac przeznaczenie od 1 do 5,przy czym zeby zrozumiec 5,nieuniknione jest obejzenie pozostałych czesci ;)

Oczywiście film "Nietykalni"obsada pierwsza klasa:Kevin Costner,Sean Connery,Robert De Niro itp. film o wojnie gangsterów.

Mogę polecić "Tożsamość Bourne'a" i "13 dzielnica"

''Friday'', ''Next Friday'', ''After Friday'' - Nie koniecznie w tej kolejności. Film jest mieszanką gangsterskiego ''gówna''. W rolach głównych nikt inny jak Ice Cube jako Craig, Chris Tucker

Smokey

Nia Long

Debbie

Tommy 'Tiny' Lister

Deebo

John Witherspoon

Pan Jones

Anna Maria Horsford

Pani Jones

Regina King

Dana Jones

Paula Jai Parker

Joi

Faizon Love

Wielki Robal

DJ Pooh

Red

Opis Filmu : ''Gra'' filmu toczy się jednego pełnego dnia. Jest nim tytułowy piątek. Craig (Ice Cube) został zwolniony z swojej pracy za kradzież magnetofonu w sklepie, w którym pracował. Więc Craig siedzi na bezrobociu. Jego dobry kumpel Smoke (Chris Tucker) ma kłopoty z ''Big Worm''ponieważ nie sprzedał ''towaru'', który miał sprzedać tylko go wypalił jakby tego było mało na głowie mieli jeszcze 2 metrowego czarnoskórego przestępce ''Deebo'' (Tommy 'Tiny' Lister). Pod koniec dnia Craig (Ice Cube) postanowił skończyć podchody i .... Nie chce psuć klimatu i zdradzać zakończenia. Film polecam w 100%. Multum śmiechu i zabawy.

Kilka fotosów z filmu/ów:

''Friday'' :

ice-cube-wants-to-do-another-Friday.jpg

friday-300.jpg

''Next Friday'' :

jsp6a8g8rs6e6p8e.jpg

2461_4.jpg

''After Friday'' :

ice_cube1.jpg

Wiem, że film nie jest w 100% filmem akcji, ale ten film bije filmy akcji na głowe. Polecam jeszcze raz.

Polecam film Potępiony.

Zdecydowanie SuckerPunch

sucker-punch-trailer-16_480x270.jpg

Nie znam fajnych filmów akcji.

Polecam Ci: Piła 7 :D i Saga Zmierzch

warn_ico.png
Nie znasz, więc nie spamuj. Warn. - Cree

. . . mi jakiś dobry film akcji . Chętnie bym coś obejrzał.