Witam czy znacie jakies sposoby zarabiania w sieci , zalezy mi na tym zeby nie wydawac swoich ciezko zarobionych pieniazkow na zakupy w IS tylko zeby pieniazki zarobily sie same w sieci wiem ze milionow nie bedzie ale zalezy mi na tym zeby np. nazbierac w ciagu miesiaca te pare zlotych i tu pojawia sie moje pytanie jak to zrobic znacie dobry serwis ? slyszalem ze jakos na YouTube sie da ale jak ?!
Zarabianie w sieci pytam jak?
Nie da się zarobić "ładnych pieniędzy" w sieci nie wkładając w tego niczego. Początkowy kapitał trzeba mieć zawsze na każdą własną działalność.
jeśli chodzi o item shop w grach mmo to np. u gpotato można wypełniać, ankiety, klikać w reklamy i w jakimś małym stopniu zdobywać walutę. Jeśli chodzi o wypłacalną pracę w internecie to najlepiej posiadać konkretne umiejętności i zostać freelancerem (np. tłumaczenie tekstów, grafika komputerowa), lub zaaplikować (jeśli dobrze wychodzi ci pisanie tekstów) na pisanie tekstów dla stron pozycjonujących frazy (można ok. 200 zł zarobić miesięcznie).
Praca w sieci nie jest łatwa, potrzeba do tego czasu i cierpliwości. Nie zawsze da się zarobić duże pieniążki z tego. Zależy w jakiej braży chcesz pracować, recenzent, administrator forum lub potalu, tester stron lub gier, grafik komputerowy, "pisarz" i temu podobne. Możesz na przykład na różnych stronach wypełniać ankiety ale kokosu, z tego nie ma. Ogólnie taką pracę trzeba traktować jako hobby, zarabiać prawdziwe pieniądze można tylko w administracji sieci lub web master- tworząc strony internetowe na potrzeby klienta.
a jak to jestes z filmikami z YT slyszalem ze jak nagrywasz cos na YT i tam robisz reklamy czy cos to dostajesz za to pieniazki generalnie moglbym robic takiego streama z Lola i nie tylko
Na początku może być Metin 2 + Bot, można natrzepać ładne pieniążki.
Nie naprawde dzieki juz wole zarobione pieniazki wydawac;)
Jeśli jesteś bloggerem - kilkadziesiąt dolców na tydzień (tak, nie pomyliłem się, tydzień). Ale potrzeba cierpliwości i ogromnych chęci (do pisania).
Trzymaj się z dala od stron pokroju "linkbucks" etc., chyba ze chcesz dostawać 0,2 groszy dziennie za niewolniczą pracę.
I jak robic tego bloga? bo ja np. niemam pojecia moze jakas podpowiedz jak zaczac?
Zarabianie w necie to jedna wielka bujda, o ile mówimy o godziwych pieniądzach. Zazwyczaj trzeba się pierdzielić cały miesiąc dla marnych 10zł.
Na blogach nic nie zarobisz, są tysiące jak nie mniej takich blogów i nikt ich nie czyta. Przypływy są jedynie z reklam a reklamy musza mieć minimum 10 tysięcy wyświetleń na miesiąc.
Żeby naprawdę zarobić w necie to trzeba zainwestować. Ale to ryzyko, bo równie dobrze możemy też zostać z niczym.
Na blogach nic nie zarobisz, są tysiące jak nie mniej takich blogów i nikt ich nie czyta. Przypływy są jedynie z reklam a reklamy musza mieć minimum 10 tysięcy wyświetleń na miesiąc.
Są czytane, naprawdę. (Jeden mój anglojęzyczny ma średnio 50 wyświetleń/czytań dziennie, a praktycznie go porzuciłem na jakiś czas.) Warunek jest tylko by znaleźć sobie porządną grupę ludzi/fandom z którymi można razem zrobić coś wielkiego i znać się dobrze na jakimś ciekawym temacie. Pisanie bloga o np. grach komputerowych jest kiepskim pomysłem jeśli chcemy coś osiągnąć.
Zarobki potrafią być albo drobne (jakieś 5$ dolców na miesiąc) albo astronomiczne (1000$) jeśli zna się się pewien trik z którego NIE POLECAM korzystać chyba że chcemy mieć blokadę konta i zabrane pieniądze, osobiście z reklam już nie korzystam i piszę dla samej przyjemności, ale jak ktoś chce zarobić trochę złotych to polecam poczytać poradniki jak korzystać z AdSense na bloggerze.
Jeżeli chcesz zarobić na blogu to najbardziej opłacalne są branże takie bankowość, ubezpieczenia, budownictwo, uroda czy motoryzacja. Jeżeli chodzi o inne branże i generalnie zarabianie na blogu to najłatwiej jest zarobić pisząc po angielsku.
W Polsce ten rynek jest jeszcze mocno taki sobie. Co nie znaczy, że się nie da Najlepiej być np. córką premiera, która na swoim modowym blogu (nawet spoko) zbija ładnych kilka tysiąców miesięcznie! Chyba, że umiesz pisać naprawdę dobrze
Dobra, teraz tylko namówić ojca aby został premierem
Jasne! Możesz też np. zmienić płeć i zacząć pisać o tym bloga
Możliwosci masz wielkie - ogranicza Cię tylko wyobraźnia!
Witam czy znacie jakies sposoby zarabiania w sieci , zalezy mi na tym zeby nie wydawac swoich ciezko zarobionych pieniazkow na zakupy w IS tylko zeby pieniazki zarobily sie same w sieci wiem ze milionow nie bedzie ale zalezy mi na tym zeby np. nazbierac w ciagu miesiaca te pare zlotych i tu pojawia sie moje pytanie jak to zrobic znacie dobry serwis ? slyszalem ze jakos na YouTube sie da ale jak ?!