Zarabnianie na grze MMO

Witam jak w temacie chciałem zapytać was o zdanie w jakiej grze gold jest dość drogi i dość dobrze się sprzedaje w stosunku do trudności / czasu wyfarmienia go jak i ryzyka bana podczas sprzedawania go ;P

na chwile obecna familem w aionie na - gold packi 15zl/sztuka czas potrzebny aby zarobić na jednego to około 4-5h

lepiej wygląda to w terze 1k gold-a 1.5zł (+ - 7MWA czas farmienia około 10min) tylko chętnych do kupowania jest mało

myślałem nad gw2 z racji ze jest B2P ale podobno dość często banują gold selerów

mam nadzieję że poza hejtem ktoś podrzuci tytuły na których idzie coś zarobić i w jaki sposób

Metin2, Tibia :)

na tym zarobisz najwiecej

w L2 jak ci sie poszczesci to na privie 1-2k zl w miesiac lub mniej

w kazdym mmo mozna zarobic wedle zasady " zalezy co masz i za ile"

Metin2,Tibia, na tych najwiecej chyba zarobisz :) ale i na każdej grze zarobisz tylko trzeba umieć :D

w Tibie raczej nie zagram z czystej odrazy. heh takie przekonania nic nie poradzę a co do metina ile i na czym można tam wyciągnąć ?

w kazdym mmo mozna zarobic wedle zasady " zalezy co masz i za ile"

bardziej chodziło mi o podanie przykładu ile i na czym bo to że można to wiem od dawna i w tym celu założyłem ten temat

warn_ico.png
Warn za double post. - Might

Zly duszek no pomysl sam logicznie , zarobisz tyle ile wlozysz pracy / ile botow odpalisz.

Dajmy na to metin pl - zarobisz dziennie 100kk yang wiec zarobisz dziennie 10zl

zarobisz 1kkk to zarobisz 100zl dziennie.

Na czym ? Na wszystkim co jest wartosciowe i tradeable, pamietam jak sprzedawali enchanty do L2, pamietam jak sprzedawali bronie , albo cale pliki serwerowe, wiec mozliwosci jest tyle co wlosow na glowie ^^

botów nie uznaje . a jeżeli chodzi o sposób to chodziło mi o czysta farmę na spocie wiem ze raz wypada lepiej raz gorzej ale uśredniając to chciałem uzyskać opinie jak to wygląda w innych grach na godzinę farmy tak jak to przedstawiłem w swoim pierwszym poście

Czysta farma , samemu, hmmm to moze wyjdzie 1zl/godzine, chyba ze jestes wysokolvlowa postacia , megawyfarmiona to moze bedzie 5zl/h . Oczywiscie czysto teoretycznie .

Na mmo samemu kokosow nie nabijesz, pogodz sie z tym ^^

zarobisz na AIonie...obecnie troche gold packi polecialy ale jak masz farta to i 100-200kk zarobisz dziennie = 50 zl

W L2 na privach nawet x25 co maja po 2-3k online za epicka bizuterie mozesz zarobic nawet po 300-1000 zl za sztuke. Tylko niestety musisz sporo grac do tego mozesz zarobic na echantowaniu broni i sprzedawaniu za hajs za skull bowa+15 dostalem 3k euro na prv co gralo 5k online kiedy ludzie mieli max vespery +7

W L2 na privach nawet x25 co maja po 2-3k online za epicka bizuterie mozesz zarobic nawet po 300-1000 zl za sztuke. Tylko niestety musisz sporo grac do tego mozesz zarobic na echantowaniu broni i sprzedawaniu za hajs za skull bowa+15 dostalem 3k euro na prv co gralo 5k online kiedy ludzie mieli max vespery +7

powiedz cos wiecej na ten temat. nigdy sie nie spotkalem z czyms takim

jakoś nie mogę sobie wyobrazić że ludzie coś na prywatnych serwerach kupują gdzie teoretycznie on może zniknąć z dnia na dzień

dlatego cos takiego jest dla mnie dziwne. do tego ta smieszna cena 3k euro... jakies bajki :P

jesli masz czas i potrafisz sie poswiecic oraz "zainwestowac" to proponuje EVE i plexy. (mimo ze jestem fanem EVE oraz pozostali mnie zaraz zbesztaja to i tak to powiem).

nawet troche wyskillowana postac (okolo 30dni) potrafi zarobic przy odrobinie szczescia i farmy kilka ladnych kk isk na godzine. jesli ogarniesz co i jak to w ciagu dnia ladne PLN na allegro puscisz. wiadomo raz lepiej raz troche gorzej. na 21dniowym trialu zarobilem na swojego pierwszego plexa i jeszcze troche zostalo - ograniczenia konta trial sa spore i nie da sie zbytnio efektywnie zarabiac. mialem szczescie i polecial ladny drop z ratow ^^.

Path of exile, łatwo się dorobić i łatwo sprzedać, ludzie kupują.

Path of exile, łatwo się dorobić i łatwo sprzedać, ludzie kupują.

zgadza sie. PoE tez ladnie daje kaske. sam sprzedalem itemki o wartosci 100PLN po miesiacu grania. ot taki bonusik za poswieczony czas przy grze z masa desyncow ^^

Właśnie wszedłem na allegro ale raptem parę aukcji jest z PoE i głównie konta. jak wygląda tam wartość golda w grze (o ile owy jest) bo nigdzie nie widziałem żeby ktoś go sprzedawał

W Lineage latwo zarobic odemnie wlasnie niemiec kupil za 3k euro wiec dla niego to nie taki kosmos pewnie gracze za granicy sporo wykladaja kasy na gry bo nie maja czasu farmic a wchodza tylko na pvp. Najlatwiejszy i najpewniejszy zarobek to na epikach w L2 ale do tego trzeba sporego clanu i zgrania do tego siedzenia przy kompie XX godzin

w l2 trzeba mieć CP grałem kiedyś ale za bardzo uciążliwe jest ustawianie życia pod CP może dla kogoś kto ma te XX godzin nie dla kogoś grającego 4-5h dziennie