Zarobek

Pisze to aktywnych graczy z zapytaniem: w jaki sposób dość dobrze zarobić kase w grze? Oczywiście nie spodziewam się, że ktoś zdradzi swoja kurę znoszącą złote jaja ale chodzi mi o taki regularny, dość dobry zarobek dziennie (powiedzmy 1g dziennie).

Aktualnie cierpie na paniczny brak gotówki i co gorsze zupełnie nie wiem skąd ja wziąć. Głownie czas spędzam na WvW i dość szybko lvluje, a EQ zmieniam co jakieś 7 lvli, bo jednak dość sporo to daje, a to swoje kosztuje (kupuje jedynie rare przedmioty). Ostatnio bawiłem się w crafting i stwierdzam, że nie przynosi to dużych korzyści (a itemy zrobione przeze mnie są gorsze od itemów rare z Item Mall z tego samego poziomu), no chyba że coś robie źle. Rozwijam Artificer oraz Jeweler

Dlatego mam nadzieje, że ktoś pokieruje mnie, w która stronę iść by mieć ten stały dochód.

A i przy okazji spytam się jeszcze o coś: czy możliwe jest craftowanie itemów rare?

Eventy, Eventy i Dungi Explo.

A mam nadzieję, że z tym craftem, to jakiś słaby żart. Nie licz, że na 100lvl'u craftu będziesz miał już rare. One są od 300+, exotici są od 400, tak samo itemy do legend.

Jeweler nie daje korzyści? Mam zielony necklace z 325 craftu który jest lepszy od 75% rarów na 80. Mam nadzieję, że jutro zrobię sobie już exotic, ale zobaczymy.

Tutaj jeszcze masz linka, możesz sobie sprawdzić recepty do craftu: http://www.gw2db.com/

Jednym z prostszych sposobow na zarobienie kasiorki jest walkowanie dungeonow (oczywiscie najlepiej w stalym skladzie bez randomow ktore nie wiedza co maja zrobic) za samego CM'a jest cos ponad 30silvera na story, na explo dodatkowo dostajesz odznaki ktore mozna wymieniac na ekwipunek u specjalnego NPC w Lion's Arch. Zawsze mozesz sie uprzec i troche pogrindowac, skoro bawisz sie troche w crafting i jesli masz mozliwosc wytwarzania pancerza swojej klasy, zrob sobie taki z bonusem do Magic Find'u, kup jedzonko (chociazby groszowe Orange Coconut Bar'sy i farm itemy do craftingu ktore sa obecnie w cenie (niektore w zaleznosci od dnia chodza nawet po 2s). Jednak jak wiadomo, grind jest nudny. Co do craftu, naturalnie mozna crafcic rarowe itemki, jednak trzeba kupic do tego specjalne recepty, sprzedaje je kazdy vendor od danego typu rzemiosla. Sa jednak minusy, craftowanie rarowych itemkow to tez nie taka prosta sprawa, wciagaja strasznie duzo materialow i niekoniecznie sa dobre. Oplaca sie wyrabiac tylko te na max lvl a do tego wymagane jest osiagniecie max lvl rzemiosla. Prawdopodobnie jest juz pare metod na latwy zarobek, ale po co wpadac w monotonie w tak dobrej grze. Moja rada - ubierz sie pod MF, ekwipunek to naprawde groszowa sprawa, odpal jedzonko, clearuj mapki na 100% a od czasu do czasu skocz z ekipa na instancje. Kasa sama przyjdzie.

Hehe, akurat tak się składa, że to ja jestem tym randomem, ktory nie wie co robic na dungu ;).

Dziekuje za porady oraz za linka. Tak jak pisałem - głownie czas spędzam na WvW więc teraz gdy następnym razem będę oczekiwał w kolejce pobiegam z setem na MF i pofarmie itemki na sprzedaż ;).

Pisze to aktywnych graczy z zapytaniem: w jaki sposób dość dobrze zarobić kase w grze? Oczywiście nie spodziewam się, że ktoś zdradzi swoja kurę znoszącą złote jaja ale chodzi mi o taki regularny, dość dobry zarobek dziennie (powiedzmy 1g dziennie).

Aktualnie cierpie na paniczny brak gotówki i co gorsze zupełnie nie wiem skąd ja wziąć. Głownie czas spędzam na WvW i dość szybko lvluje, a EQ zmieniam co jakieś 7 lvli, bo jednak dość sporo to daje, a to swoje kosztuje (kupuje jedynie rare przedmioty). Ostatnio bawiłem się w crafting i stwierdzam, że nie przynosi to dużych korzyści (a itemy zrobione przeze mnie są gorsze od itemów rare z Item Mall z tego samego poziomu), no chyba że coś robie źle. Rozwijam Artificer oraz Jeweler

Dlatego mam nadzieje, że ktoś pokieruje mnie, w która stronę iść by mieć ten stały dochód.

A i przy okazji spytam się jeszcze o coś: czy możliwe jest craftowanie itemów rare?