Zasilacz (~200zł)

Witam.

Poszukuje w miare dobrego zasilacza w okolicach 200 zł :)

Posiadam obudowe Brutus 410, tak więc zasilacz jest montowany na dole i potrzeba mi dość długich przewodów, aby podpiąć płyte bez najmniejszych problemów.

Ponadto zasilanie płyty wymaga ATX 24-pin oraz ATX 8-pin (12V).

Myślę, że 500W byłoby wystarczające na mój aktualny sprzęt.

Sprzęt:

Obudowa - SilentiumPC Brutus 410

Płyta główna - MSI B75A-G43

Procesor - i3 3220

Karta graficzna - Radeon HD 7770

Pamięć RAM - 4 GB

Dysk - Samsung HD403LJ (400GB)

Z góry dziękuję za pomoc :)

Tutaj wystarczy 450W od no corsair, jeżeli koniecznie chcesz 500 to deus.

Z tego co poczytałem na necie deus wygląda przyzwoicie :)

Dzięki za pomoc.

Zdecydowanie XFX 450W!

Deus nie ma startu ;p

Co ty pieprzysz ? Deus bardzo dobry i tani zasilacz.

To zapoznaj się z tym co oferuje Deus.. a XFX.

Jak już miał byś brać Deusa... to lepiej pomyśl nad "Thermaltake Smart SE Modular 530W" (podobny jakościowo do deusa... a modularny).

P.S. Deus ma tylko 2 lata gwarancji, Thermaltake 3lata natomiast XFX 5lat - co też jest ważne.

No i co z tego, że modularny ? Jak ma dobrą obudowę to nic nie będzie przeszkadzało. Druga sprawa, solidny, bez skoków napięć, rzeczywista moc, cichy, nie jest awaryjny, tani. czego chcieć więcej ? Tutaj nie potrzeba bajerów tylko solidnego zasilacza a deus z pewnością taki jest.

EDIT.

Tej gwarancji i tak nie wykorzysta bo te zasilacze nie są awaryjne i jestem przekonany, że nic się nie zepsuje.

Tutaj nie potrzeba bajerów tylko solidnego zasilacza.

Dlatego niech bierze XFX 450W, a nie jakiegoś tam deusa.

No i co z tego, że modularny ? Jak ma dobrą obudowę to nic nie będzie przeszkadzało.

Faktycznie lepiej płacić za niemodularny gdy może mieć modularny w podobnej cenie (a jakościowo prawie identycznie).

Tej gwarancji i tak nie wykorzysta bo te zasilacze nie są awaryjne i jestem przekonany, że nic się nie zepsuje.

Jeszcze nigdy nie widziałem by ktoś twierdził ze dłuższa gwarancja jest gorsza LOL.

Skoro jesteś przekonany że nic się nie zepsuje rozumiem ze fundujesz za 3lata nowy gdyby co?

P.S. Skończyłem z tobą "rozmowę" bo twoje argumenty są śmieszne.

Jak nie masz, nie znasz to po co się wypowiadasz o deusie ? Pierwsze się doinformuj lepiej, nie ma chyba jednej osoby, która by się skarżyła na deusa. Co prawda gwarancja mogła by być dłuższa, ale i tak jest to pewny zasilacz. Modularny czy nie, różnicy nie widzę. Jeżeli ma np brutusa może tak ułożyć kable, że widać nie będzie.Druga sprawa gdzie ja napisałem, że dłuższa gwarancja jest gorsza ? Czytaj z zrozumieniem a potem komentuj.

Zapomniałem, że twoje argumenty są kompletne. Przecież każdy wybierając zasilacz patrzy tylko na długość gwarancji i modularność. Nie podałeś ani jednego "konkretnego" argumentu czemu miałby nie brać deusa, a XFX. Oba zasilacze są dobre, ale po co takie głupoty wypisujesz na temat tego deusa ?

Zdecydowanie XFX 450W!Deus nie ma startu ;p

Seria Deus od SPC to udane i tanie zasilacze, teraz także wyszły modularne wersje więc jest w czym wybierać.

Witam.

Poszukuje w miare dobrego zasilacza w okolicach 200 zł :)

Posiadam obudowe Brutus 410, tak więc zasilacz jest montowany na dole i potrzeba mi dość długich przewodów, aby podpiąć płyte bez najmniejszych problemów.

Ponadto zasilanie płyty wymaga ATX 24-pin oraz ATX 8-pin (12V).

Myślę, że 500W byłoby wystarczające na mój aktualny sprzęt.

Sprzęt:

Obudowa - SilentiumPC Brutus 410

Płyta główna - MSI B75A-G43

Procesor - i3 3220

Karta graficzna - Radeon HD 7770

Pamięć RAM - 4 GB

Dysk - Samsung HD403LJ (400GB)

Z góry dziękuję za pomoc :)